reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Mi znajomi kupili Thermomix i przez 2 miesiące byli w szale robienia każdego kolejnego przepisu z książki. Zapraszali nas na obiadki z TM i cali w zachwycie. Potem emocje opadły. A po pół roku kupili taki zwykły mikser z tarczami do surówek oraz wyciskarkę do soków. Tak a propos, jak pisałyście o kubusiach i sokowirówkach, to miałam w oczach prezentację TM, na której pani reklamowała, że sok kubuś można zrobić w TM: Link do: Sok a'la Kubuś z marchwi i jabłek

reklama
Home sweet home! Chcialabym napisać, że cudnie mi się spało we własnym łóżku, alw poza cudownym uczuciem, że mąż obok, myślałam, że umrę, bo taki tu zaduch [emoji14] serio, odzwyczailam się od takich temperatur, w Holandii w nocy to często koc na kołdrę zakładałam bo mi zimno było, a tutaj pobudki co chwila i do męża 'zrób coś bo ciepło' :D
Co mnie zdziwiło - na wadze dokładnie tyle samo ile przed wyjazdem. Kompletnie nic nie przytyłam przez dwa tyg. Niby fajnie, ale trochę mnie to zmartwilo... Wizyta 7go maja

U nas w nocy była taka burza i tak grzmiało, że szok ! A od rana znowu smaży.

Cześć. Dawno się nie odzywałam ale czytam was cały czas. Prawie wszystko. Od 2 tygodni znowu mam katar hormonalny ledwo żyje, nie da się spać ani oddychać. Coś okropnego. Zaczęłam już 18tc także początek 5 miesiąca :) po za katarem czuje się super.Tylko upał doskwiera, ostatnie dwa dni było 30C co w mieście jest nie do wytrzymania. Od godz 11 do 16 staram się wogole nie wychodzić. Jak znosicie te temperatury? Ja już przed ciąża nie lubiłam lato bo często robiło mi się słabo.

Mam też pytanie odnośnie wzrostu piersi, teraz mi dość mocno urosły i zaczęły boleć brodawki. Macie jakiś sprawdzony żel/masc?Co kupić ?

Gratuluję wizyt, pięknych brzuszków i życzę zdrówka.

PS. Jak będzie ta grupa, to dajcie znać gdzie szukać.

Ja nie używałam nic, przeszło samo póki co

Cześć. Dawno się nie odzywałam ale czytam was cały czas. Prawie wszystko. Od 2 tygodni znowu mam katar hormonalny ledwo żyje, nie da się spać ani oddychać. Coś okropnego. Zaczęłam już 18tc także początek 5 miesiąca :) po za katarem czuje się super.Tylko upał doskwiera, ostatnie dwa dni było 30C co w mieście jest nie do wytrzymania. Od godz 11 do 16 staram się wogole nie wychodzić. Jak znosicie te temperatury? Ja już przed ciąża nie lubiłam lato bo często robiło mi się słabo.

Mam też pytanie odnośnie wzrostu piersi, teraz mi dość mocno urosły i zaczęły boleć brodawki. Macie jakiś sprawdzony żel/masc?Co kupić ?

Gratuluję wizyt, pięknych brzuszków i życzę zdrówka.

PS. Jak będzie ta grupa, to dajcie znać gdzie szukać.
Może to alergia?
A na piersi dziewczyny poradziły smarowanie,kupilam oliwke rossmanowa i jest o wiele lepiej :)

Ostatnia edycja:
Dysiak
Miszmisz
Sikorka192
Nie ma was na glownej liście... zyjecie?

Żyje żyje :happy:
Nie ma mnie na głównej liście? O kurczę faktycznie a ja nawet tego nie zauważyłam :errr:
No to napiszę jeszcze raz: Mam 30 lat, TP 3.10 (chyba dziewczynka ale jeszcze nie potwierdzone na 100%) mam już synka ż 2013 więc będę mamusia po raz drugi i baaaardzo się z tego cieszę :tak:
Od prawie 3 lat mieszkam z mężem i synkiem na stałe w Niemczech. W Polsce jestem ok 4 razy w roku bo tęsknię za rodziną.
Czytam was na bieżąco i bardzo lubię te forum. Poruszacie ważne i ciekawe tematy i przyznaję że się od was uzaleznilam :happy2:
Fajnie być częścią tak fajnej grupy :tak:

reklama
O to spróbuję z Oliwka.
Alergia nie, chociaż ostatnio kupiłam jakies chemiczne hiszpańskie truskawki i cała skóra mnie swedzila że można się było wsciec. Ale sutki bolą nie swedza, nie moge ubrać stanika nawet.

Może to alergia?
A na piersi dziewczyny poradziły smarowanie,kupilam oliwke rossmanowa i jest o wiele lepiej :)

Do góry