reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Wystarczy drugi raz kliknąć to się odlubuje :)
Tak tez zrobiłam,ale Szalonej w powiadomieniach pewnie sie pokazalo,ze jej zdanie znielubilam :p
Dojechaliśmy do domu... Jutro nadrobię. Padam. Nigdy więcej...
Najważniejsze,że jesteście w domu. Wypoczywaj :)
Ja mam podobne zdanie o termomiksie. Wstyd się przyznać ale kiedyś jak mąż mówił, że jego znajomy piecze chleb z termomiksa to myślałam, że on tylko wrzuca składniki a ta machina sama wszystko waży, miesza i piecze i wychodzi z niej pyszny upieczony chleb. I takie wyobrażenie miałam o innych daniach np. o zupach wkłada się składniki a w środku samo sie obiera obiera, kroi, smaży, gotuje ;) sprzęt nie tani to i moje oczekiwania były duze :)
A to nie gotuje?
Kurde,to ja źle coś przeczytalam chyba. Bo w sumie parę lat temu zainwestowalismy w blender,który tylko właśnie nie gotuje i ciasta nie robi.

reklama
Gotuje, ale ja myślałam, że robi jeszcze wszystko inne :) a jaki masz? Ja mam wielofunkcyjnego robota Bosch i jestem mega zadowolona :)
Ja mam Zelmera,ale modelu Ci nie powiem. Ubija,miesza,trze na papkę,na wiorki i na plasterki kroi,blenduje dość twarde owoce w pojemniku z nozami,ma jeszcze oczywiście tą stopkę blendujaca i kruszarke do lodu.
Ale takie cudo do wypieku i gotowania to też by się przydalo :)

No i super ale nie rozumiem? Ja nie chcę większej ilości dzieci. jak nawet mi z mężem nie wyjdzie i znajdę kogoś nowego to nie widzę tego żebym zachodzila z nowym facetem w ciaze. Tym bardziej że jeśli mi z mężem nie wyszło to nie chciałabym wiązać się z kolejnym facetem i musieć mieć z nim dziecko. A jak ten nowy facet po ciąży ja zostawi to będzie miała dzieci z każdym innym facetem? Wiem że ciężko napisać o co mi dokładnie chodzi. :) po prostu mam takie sytuacje w otoczeniu ze po prostu nie chce mieć większej ilości dzieci. Np moja mama po rozwodzie sama musiała radzić sobie z 3 DZIECI i wiem że nie było jej łatwo. Może jestem wygodna ale uważam że nawet jak zostanę sama łatwiej będzie żyć z 2 niż z 3 Dzieci. Duży wplyw na moją decyzję ma moja rodzina i znajomi bo widzę co się dzieje/ działo. Jak życie wygląda. I 2 to dla mnie absolutny max w ilości dzieci :)
Ja Cie rozumiem doskonale... u mnie jeszcze aspekt zdrowotno medyczny dochodzi i zdrowiem ryzykowac nie będę... wiec tez jakby mi z mezem nie wyszło... to 3 dzieci mam i zadnego wiecej z zadnym kolejnym by nie było...

Pytanie, czy lekarze rzetelnie uznają w danym przypadku, że jest wskazanie. Bo "straszyć" czy przestrzegać to mogą w swoim gabinecie, ale do przeprowadzenia operacji to już muszą podjąć konkretną decyzję. Znam kobietę, której po pierwszym cc zrobiły się takie zrosty, że chirurgom włosy dęba staja, ale się odważyła i zaszła w drugą ciążę. Na forum wielodzietnych są kobiety po 5 a nawet 6 cesarkach, a i też znajdzie się taka, która miała 3 cc, a czwarty poród sn. Ale ile jest tragicznych historii porodowych? W necie różne rzeczy można przeczytać.

Ja też "wiatropylna", ale liczę na szybką menopauzę ;)
Czytalam ze pidczas cc można tak zrobic...
Pogadam z lekarzem swoim...bo internet po to bym mniej wiecej ja wiedziala czego chce i wiedziala jakie pytania zadac...a zobaczymy co mi lekarz powie..bo i tak on cc mi zrobi

Ja mam Zelmera,ale modelu Ci nie powiem. Ubija,miesza,trze na papkę,na wiorki i na plasterki kroi,blenduje dość twarde owoce w pojemniku z nozami,ma jeszcze oczywiście tą stopkę blendujaca i kruszarke do lodu.
Ale takie cudo do wypieku i gotowania to też by się przydalo :)
Może za 10 lat ktoś wymyśli jakieś megacudo które ułatwi nam pracę w kuchni :) mój robot ma podobne funkcje jeszcze mieli mięso i ma wyciskarke do cytrusów, nie wiem czy potrafi kruszyć lód ale lubię go tez za tarke do warzyw i hak do ciasta drożdżowego.
Lubię przyrządzać potrawy ale fakt faktem że roboty ułatwiają zycie :)

Ja tez niestety takiego Lecha miałam i po fakcie się zorientowałam.

Dziś za to piłam radlera i faktycznie jest 0%
Jeszcze na pewno jest Bavaria ale nie widziałam jej póki co nigdzie w sklepie wiec pewnie ciut ciężej ja kupić
Bawaria w Carrefour jest i w niektórych monopolowych z piwami regionalnymi.
A co do Lecha free to można spotkać o dziwo 2 rodzaje. Ten co ma 0,5% i 0,0%

reklama
Hmm niedziela , piekna pogoda , plus handlowa niedziela dziś ...

Ja właśnie szafę ogarniałam tzn szukałam ubrań na ciepło, gorąco lato... Spodenki rybaczki spódnice suiesuki...

Nic w nic nie wchodzę już... Super :eek:
Coś trzeba będzie kupić ale najlepiej na gumce i rozciągliwe bo znowu będzie na 1 mc i nie wejde... :baffled:

Ja wszystkie dżinsy od 3 miesięcy pochowane... a wczoraj kilka spodnic tez musialam pochowac bo sie nie mieszcze....

Do góry