reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Wrociłam, jestem juz w Polsce. Coś Polska mi nie służy, głowa caly dzień mnie boli. Co parę godzin czuje ruchy, szczególnie rano jak się wybudzę i pod wieczór [emoji4] wspaniale uczucie. Jakie macie plany na majówkę? Ten temat jest już przekształcony w prywatny czy powstanie nowy?
A to Ty nie na stałe w pięknej Hiszpanii?(dobrze kojarzę?)
Ja się lenie do srody a potem na wieś do teściów:) w piątek wizyta,w weekend zajęcia,a póki co buszuje w necie i jak do tej pory kupilam kiecke i dywaniki do auta :D

reklama
Dla dziecka zupki dla Ciebie zupy sosy, koktajle, lody, ciasta kruche ciasto na pizze ciasto na makaron ciasta drożdżowe mogę tak wymieniać wada: mały pojemnik dla dużej rodziny gotowanie odpada druga wada to cena innych jak dla mnie nie ma. Gotowanie na parze, wyparzanie butelek pasteryzowanie słoików .....
Dla mnie to tez nowwoec...ale nie kumam tego fenomenu..bo i tal marchewke i ziemniaka muszenobrac..a czy termomikser czy blender rozdrobni..co za roznica..obejrzalam jak pani plancki ziemniaczane robi w tym..to to jest jak blender..mikser.... na papki rozdrabnia i to i to...

Chciałam mojego męża wysłać ale on "nie da się kastrowac, chce być 100% mężczyzna" niestety jego ego z moimi realnymi argumentami nie wygra.

To nie jest kastracja...jak w sredniowieczu.....
Ze ucina sie jajka.... on chyba tak o tym myśli...
Tylko bezbolesnie... sa nowoczesne metody beziglowe..itd....malo tego odwracalne....
Ja tez chemii nie chce brac do konca zycia... ryzykowac tez nie chce...
jeszcse nie gadalam ze swoim...bo teraz z mezem inne tematy omawiamy... stwierdzialm ze troche podrasujemy mieszkanko ktore 2 lata temu kupilismy... i od 2 lat sie urzadzamy.. kuchnia dopiero od pol roku mam swoja nowa wymarzona na wymiar.... a skoro na wakacje nie lecimy...to poumawialam ekipy remobtowe na wyceny.i skończymy w koncu sie wykanczac :) podwieszanie sufitow.. z karton gipsu i kamien dekoracyjny... plus tapeta z widokiem na miasto... taki plan na maj / czerwiec akurat tyle co wycieczka miala wyniesc... :) na 30ste urodziny..juz wiem ze znajomi sie zjada... to chociaz skonczymy sie urzadzac :)

reklama
Dla mnie to tez nowwoec...ale nie kumam tego fenomenu..bo i tal marchewke i ziemniaka muszenobrac..a czy termomikser czy blender rozdrobni..co za roznica..obejrzalam jak pani plancki ziemniaczane robi w tym..to to jest jak blender..mikser.... na papki rozdrabnia i to i to...
Ja mam podobne zdanie o termomiksie. Wstyd się przyznać ale kiedyś jak mąż mówił, że jego znajomy piecze chleb z termomiksa to myślałam, że on tylko wrzuca składniki a ta machina sama wszystko waży, miesza i piecze i wychodzi z niej pyszny upieczony chleb. I takie wyobrażenie miałam o innych daniach np. o zupach wkłada się składniki a w środku samo sie obiera obiera, kroi, smaży, gotuje ;) sprzęt nie tani to i moje oczekiwania były duze :)

Do góry