reklama
okruszek.emi
bardzo szczęśliwa mamusia
Mojej koleżanki mąż zrobił to dla nich. Tyle że w prywatnej klinice w Niemczech.Mi sie tak zdanie nie zmienia... cale zycie zaplanowalam sobie..i wszystko realizuje zgodnie z planem akurat tak wyszlo ze udalo się... studia... kupno mieszkania.. dzieci przed 30...taki mialam plan na siebie..tak chcialam.... ( 3 dziecko niby chcielismy.. moze potem... nie wykluczalismy tego... i akurat wpadlismy i przed 30stka... tak mialo byc) jestem happy... ale 4 ciaza .i 4 cesarka..mam wrazenie że zle na.organizm by mi wpłynęła...za bardzo obciążyla... spytam lekarza co on mysli o mojej jeszcze kolejnej ciąży..czy to dla mnie juz zagrożenie....
Wazektomia tylko dla facetów jest... dla kobiet to jest owariektomia
A moze by tak faceta wysłać.... wazektomia jest odwracalna....
Moja koleżanka niestety dość poważne ma problemy z macica i lekarze twierdzili, że kolejne dziecko w tym stanie może spowodować, że tego nie przeżyje. Nie zastanawiał się jej mąż długo. Podjął decyzję i pojechali razem. Dzieci mają 2 już duże...odchowane oni ok 40 teraz mają, a historia z zabiegiem był z 10 lat temu.
okruszek.emi
A jaki masz niedobór witaminyD? Norma jest między 30 a 60 ja mialam 20. Też biorę dawkę 2000. W kroplach...Bo doradził mi w kapsułkach, a już na pewno nie w tabletkach.Narobilysciw mi ochotę na wyciskarke z Lidl byłam wczoraj ale nie było.weszlam na stronke od 2.05 jest w ofercie 249 zł. Ja będę polować skoro zachwalacie. Wyniki krwi coraz gorsze więc trzeba witaminami nadrobić .... zrobiłam wczoraj poziom Wit D tyle czytam że ważna mój lekarz nie kazał mi brać więc sobie zbadalam koszt około 50 zł i wyszedl niedobór więc do apteki i od wczoraj już łykam lekarzowi się chyba nie przyznam żeby to nie złościc. Warto ch6ba jednak w ciemno brać.
ranny.ptaszek
Fanka BB :)
Ja mam pytanie jak się tak na chodzisz to nic Cię nie boli później brzuch nie ciągnie w kroczy ? Wczoraj wyszłam na spacer wieczorem i jak wróciłam to już czułam się inaczej niż normalnie i to nie ma plus. Zmęczona położyłam się na kanapie z nogami do gory. A o 22 to już w krainie Muminków byłam. Jutro mam wizytę boję się że mi się szyjka skraca [emoji53] albo to moje przewrazliwienie.
Ja mam to samo wczoraj po wizycie w 3 sklepach juz mialam dosc, tak boli mnie krocze z uczuciem jakby mi cos od srodka mocno napieralo, w pierwszej ciazy mialam to samo, wyzej w ciazy to myslalam ze mi dziecko zaraz wypadnie [emoji23][emoji23] jak robilam niewielki dystans, za kazdym razem zglaszalam ginowi a on spr szyjke zawsze i mowi ze tak widocznie mam bo wszystko tam jak trzeba
okruszek.emi
[emoji53] szkoda że ma takie podejście.Chciałam mojego męża wysłać ale on "nie da się kastrowac, chce być 100% mężczyzna" niestety jego ego z moimi realnymi argumentami nie wygra.
A ja sie chwale że moj synuś jest juz aktywny codziennie, od 4 dni czuje regularne ruchy, jak “plynie” to nawet brzuch sie juz porusza i jak sie wypnie to juz dobrze widze po ktorej stronie sie umiejscowil [emoji7][emoji7][emoji7] moja mała rybcia mam łzy w oczach.... [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Ooooo jakie to wzruszające :-)
Ja czekam właśnie na te 1 ruchy...w piątek coś mnie 1-2 razy max " musnelo "albo takie coś jakby " motylek mnie skrzydełkami musnol "... Ale nie wiem Czy to bobasek czy jakieś wariacje żołądkowe ... Haha
okruszek.emi
No coś Ty. ...na jakiej podstawie sobie wkrecasz takie rzeczy.Ja mam pytanie jak się tak na chodzisz to nic Cię nie boli później brzuch nie ciągnie w kroczy ? Wczoraj wyszłam na spacer wieczorem i jak wróciłam to już czułam się inaczej niż normalnie i to nie ma plus. Zmęczona położyłam się na kanapie z nogami do gory. A o 22 to już w krainie Muminków byłam. Jutro mam wizytę boję się że mi się szyjka skraca [emoji53] albo to moje przewrazliwienie.
Wiadomą sprawą jest że jak mniej chodziłaś wcześniej, to dla brzuszka będzie wyzwaniem taki długi spacer. Myślę że warto chodzić i to dużo. Odpoczywać i póki się dobrze będę czuła chcę dużo chodzić.
Ja siedzę właśnie na balkonie takim malutkim może 2*3 m... Wietrze się haha .
U mnie 25 c słoneczko tylko troszkę wieje momentami ...
A właśnie macie jakiś pomysł na nakrycie głowy latem w upał czy na słońcu ? Mnie od słońca głowa boli ...
A dwa .. miałam spokój chyba z rok już. A tu dziś w nocy skurcze łydek nóg ... Myślałam że już nie wytrzymam taki ból ... Łykam asmag forte 3*1 bo ogólnie mam słaby magnez ale z łydkami i paluszkami u stop miałam spokój od skurczy . Pisze na net że w ciąży skurcze łydek są czymś normalnym... Krążenie , za dużo stania lub siedzenia ...
Ale mnie zastanawia coś innego , od tygodnia śpię w koszuli nocnej bo mnie gumka od pizamy uwiera i przeszkadza na brzuch ... i się zastanawiam czy czasem mi nogi nie zmarzły w nocy jak się odkopuje z kołdry...
A Wy macie skurcze łydek czy paluszków u stóp...?
U mnie 25 c słoneczko tylko troszkę wieje momentami ...
A właśnie macie jakiś pomysł na nakrycie głowy latem w upał czy na słońcu ? Mnie od słońca głowa boli ...
A dwa .. miałam spokój chyba z rok już. A tu dziś w nocy skurcze łydek nóg ... Myślałam że już nie wytrzymam taki ból ... Łykam asmag forte 3*1 bo ogólnie mam słaby magnez ale z łydkami i paluszkami u stop miałam spokój od skurczy . Pisze na net że w ciąży skurcze łydek są czymś normalnym... Krążenie , za dużo stania lub siedzenia ...
Ale mnie zastanawia coś innego , od tygodnia śpię w koszuli nocnej bo mnie gumka od pizamy uwiera i przeszkadza na brzuch ... i się zastanawiam czy czasem mi nogi nie zmarzły w nocy jak się odkopuje z kołdry...
A Wy macie skurcze łydek czy paluszków u stóp...?
A jaki masz niedobór witaminyD? Norma jest między 30 a 60 ja mialam 20. Też biorę dawkę 2000. W kroplach...Bo doradził mi w kapsułkach, a już na pewno nie w tabletkach.
Witaminy D nie sprawdzalam chyba nigdy ale b6 i B12 kontroluje co jakiś czas , Tez są drogie ale to nic
reklama