reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Powiedzcie mi,co tak własciwie z tym termomixem zrobic mozna. Bo ja raczej tak wszystko tradycyjnie: gary,patelnie,blendery,miksery ;)

W Lidlu maja byc też jakieś letnie luźne kiecki i chyba jutro na niego wyruszę:)
Dla dziecka zupki dla Ciebie zupy sosy, koktajle, lody, ciasta kruche ciasto na pizze ciasto na makaron ciasta drożdżowe mogę tak wymieniać wada: mały pojemnik dla dużej rodziny gotowanie odpada druga wada to cena innych jak dla mnie nie ma. Gotowanie na parze, wyparzanie butelek pasteryzowanie słoików .....

reklama
Co to co termomix to w Holandii była promocja jak się zostało konsultantką i sprzedało 3 to 4 był za Free przełożyłam to jak by znaleźć chętnych i zamówić 4 to 1000 zł taniej na każdej sztuce minimum zajmie się tym jak już pracować nie będę tylko muszę się zorientować czy w Polsce też coś takiego jest.

Dla dziecka zupki dla Ciebie zupy sosy, koktajle, lody, ciasta kruche ciasto na pizze ciasto na makaron ciasta drożdżowe mogę tak wymieniać wada: mały pojemnik dla dużej rodziny gotowanie odpada druga wada to cena innych jak dla mnie nie ma. Gotowanie na parze, wyparzanie butelek pasteryzowanie słoików .....
Dzieki! Poczytałam tez o tym troszkę i kurcze...no przydałby się,tylko chwilowo kasy na to nie mam :/ Ale do listy rzeczy,które chcę dopisuję:) Obok odkurzacza tego takiego..no wiecie :D

Narobilysciw mi ochotę na wyciskarke z Lidl byłam wczoraj ale nie było.weszlam na stronke od 2.05 jest w ofercie 249 zł. Ja będę polować skoro zachwalacie. Wyniki krwi coraz gorsze więc trzeba witaminami nadrobić .... zrobiłam wczoraj poziom Wit D tyle czytam że ważna mój lekarz nie kazał mi brać więc sobie zbadalam koszt około 50 zł i wyszedl niedobór więc do apteki i od wczoraj już łykam lekarzowi się chyba nie przyznam żeby to nie złościc. Warto ch6ba jednak w ciemno brać.
Ja mimo że biorę pregne plus która ma niby 1000% zapotrzebowania na Wit D to i tak mi wyszlo z krwi że mam niewystarczająco.
Ale to jest witamina od słoneczka, więc kochane lezaczki w dlon i na ogrodek/balkon! To najlepsze źródło tej witaminy :D u mnie dzisiaj przecudna pogoda [emoji173] spacerek z psem zaliczony, powoli się przygotowuje do grilla po południu :)

A ja sie chwale że moj synuś jest juz aktywny codziennie, od 4 dni czuje regularne ruchy, jak “plynie” to nawet brzuch sie juz porusza i jak sie wypnie to juz dobrze widze po ktorej stronie sie umiejscowil [emoji7][emoji7][emoji7] moja mała rybcia mam łzy w oczach.... [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Ooo cudownie [emoji173] ja kupiłam ten detektor tętna, znalazłam od razu maluszka i już jestem spokojna na kilka dni [emoji3] bo jeszcze chyba się nie zamierza ruszać

Mamy, ja dziś w dłuższą, bo 20 km trasę się wybrałam. Trzy korony i Dolina Dunajca do Szczawnicy. Jestem w połowie i o dziwo mam siłę
:-D polecam wyjść w świat tym mamą które mogą sobie na to pozwolić.
20180429_092606.jpg

Załączniki

• 20180429_092606.jpg
    20180429_092606.jpg
    69,8 KB · Wyświetleń: 395
Ooo cudownie [emoji173] ja kupiłam ten detektor tętna, znalazłam od razu maluszka i już jestem spokojna na kilka dni [emoji3] bo jeszcze chyba się nie zamierza ruszać
Ja właśnie też malucha podsluchalam. Ten spokój jest bezcenny :D
Mamy, ja dziś w dłuższą, bo 20 km trasę się wybrałam. Trzy korony i Dolina Dunajca do Szczawnicy. Jestem w połowie i o dziwo mam siłę
:-D polecam wyjść w świat tym mamą które mogą sobie na to pozwolić. Zobacz załącznik 851709
O jak pięknie :szok: tylko uważaj na siebie:)

Trzymam kciuki,żeby jednak wszystko odbyło się wszystko z planem :)

Popieram rękami i nogami. Fajnie było by tak,że cos sobie zaplanujemy,ale troszke nudne by to zycie było. Choc rozumiem Szaloną czy Emol,że nie chcą juz dzieci i chcą się zabezpieczyć. Tak jak Szalonej decyzję w pełni rozumiem,tak do Ciebie @Emol apeluję,przemysl to jeszcze(nie odbierz proszę tego jako wtrącanie sie ani nic złośliwego;) ). Może na poczatek jakaś antykoncepcja na kilka lat(wkładka?),potem zobaczysz co będzie :)
A róznicą wieku już nie straszcie [emoji14] bo u mnie bedzie 17 lat i juz sie obawiam jak to będzie

Głowa mnie bolałą całą noc,dwa paracetamole nie dały rady. Piję kawę...trzecia w tej ciazy,ale już ból ustępuje.
Oglądam jakiś program na TLC o sknerach i babka szuka leków w śmietniku( znalazła kwas foliowy i szczęśliwa jest bo jest w ciazy),a jej chłop bedzie robił laktator z pompki do roweru :D
Niestety u mnie antykoncepcja kończy się plamami melatoniny na skórze. Nie chcę brać antykoncepcji przez całe życie jak wiem ze nie planuje większą ilość dzieci. Jak mam siebie oszpecic, zazywajac codziennie hormony. Mam obciążać żołądek i wątrobę to wolę sobie podwiazac. Jestem młoda. Mam już prawie rocznego synka. Teraz będzie drugie dziecko i mi więcej do szczęścia nie potrzeba. Poza tym mam szkołę, po macierzyńskim do pracy i może jestem wygodną ale nie chce wracać do pieluch. Nie po to za młody mam dziecko aby kolejne robić po 30 :)

reklama
Widzialam na apce ta wyciskarke z lidla nawet myslalam czy nie kupic, ja codziennie na drugie sniadanie robie dla siebie i syna taki koktajl w termomix jarmuz jablko banan co tam mam i robie to albo ja jogurcie albo na sokach 100% jednodniowych np marchewkowym a taka wyciskarka to sama marchewke wycisne wiec moze tez sie skusze tylko za taka cene ciekawi mnie jak to rzeczywiscie dziala ???
Widzialam w necie ze ktos ja porównywal do drozszej i wyszlo ze ta z lidla lepsza [emoji3] ja ją kupuje. Ma 3 lata gwarancji wiec spoko. Moj tata tez troche o niej poczytal i daje rade za ta cene [emoji846][emoji106]

Do góry