reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Wiem, że doktorki u nas na działalnościach zawsze w ciąży podwyższają składki i nie słyszałam o kontroli...no ale niekoniecznie może chciały się chwalić.

Ja od maja zmianiam umowę na wyższą pensję i już mi księgowa powiedziała, że na bank Zus poprosi o wyjaśnienia i udowodnienie, że to nie jest fikcyjna umowa, że taka E.faktycznie pracowała, że miałam inne dodatkowe obowiązki...no i oczywiście, że nie,wypalę zaraz na zwolnienie.
Ale to chyba nic nie da jak teraz podwyższysz pensje. Moja księgowa mówiła ze że musi być przepracowane 6 miesięcy. Inaczej jest jakaś średnia wyliczana ale nie z ostatniego czasu tylko jakiegoś dłuższego. Nie znam się kompletnie na tym.

Ale to chyba nic nie da jak teraz podwyższysz pensje. Moja księgowa mówiła ze że musi być przepracowane 6 miesięcy. Inaczej jest jakaś średnia wyliczana ale nie z ostatniego czasu tylko jakiegoś dłuższego. Nie znam się kompletnie na tym.
Zmieniam pracodawcę i stanowisko. Podobno wtedy liczy się tylko stawka z ostatniej umowy.

Słuchajcie doświadczone Mamy w czym kłaść spać dzieciątko? W rozku, śpiworku, otulacz, czy kolderka? [emoji42][emoji703][emoji703][emoji780][emoji780]
Noworodka w otulaczu...lub czymś co dokładnie spowija Maluszka bo śpi wtedy spokojniej i czuje się bezpiecznie jak w brzuszku mamy. Nie wiem od kiedy się zaczyna okres nimowlęcy ale sama wyczesz czy spowijanie jest jeszcze potrzebne w tym czasie...Potem przerzucę się na śpiworek taki na zameczek [emoji4][emoji4][emoji4] bardzo polecam

Kurczę ja też zawsze czytałam etykiety, ale jak sie jest w poatek popoludniu w biedronce ze czterolatkiem i polroczniakiem to ciężko się skupić [emoji23] no i spojrzałam 0% to wzięłam [emoji14] no i Bob mrożony kupiłam :D
Ja dziś jadłam ten bobek [emoji4] mniami ...

rozwazam wszystko...
..ogolnie wiem co i jak.....ale to powazne decyzje i musze wzdluz i wszesz poczytać... analizowac wsdy i zalety... 4 cc nie chcialabym juz miec... bo ile mozna....
Ja chciałabym podwiazac jajowody po tej ciąży tyle że ja 2 dziecko i sn rodzilam. Więc się tak nie "zalapuje" bo inaczej to jest nielegalne w Polsce. :/

Ja chciałabym podwiazac jajowody po tej ciąży tyle że ja 2 dziecko i sn rodzilam. Więc się tak nie "zalapuje" bo inaczej to jest nielegalne w Polsce. :/
Emol....jeszcze jesteś bardzo młoda. Dużo może Ci się zmienić w głowie za tych kilka lat...[emoji4] Dzieci podrosną. Usamodzielnią się w domu zrobi się za cicho, za pusto...kto wie [emoji6] co los nam przyniesie.
Sytuacja finansowa też z pewnością ulegnie zmianie z czasem...zobaczysz.
Teraz bym się skupiła na teraźniejszości [emoji6][emoji6][emoji6]

reklama
Do góry