reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Gumki nie sa fajne, spirala.. a jak zawiedzie.. ?? Tabletki na mnie zle dzialaja.. na.mon organizm.. i ogolnie nie chxe chemii pakowac... kurde wazektomia ma tez wady... bo tocjednak spora ingerencja w organizm... ale jak ktoras antykoncepcja.mnie zawiedzie.. ja nie usune dziecka... zajade organizm..a nie usunę.. teraz mam na maksa obciazony... ciaza..rok karmienia...ciaza..rok karmienia..ciaza.... trojka dzieci to i tak full mojego marzenia..bo miala byc 2...lub 3... więc maks spelnione bedzie...

reklama
Hah tez tak mialam przed ciaza koszule eleganckie spodnie, sukienki torebeczki a teraz przy dziecku dres, nerka zamiast torebki koszulki byle tylko wygodnie [emoji6]

Ja jestem wysoka i chociaż mąż jeszcze wyższy to jakoś zle się czuje jak w obcasach na innych muszę z góry patrzec[emoji6]po za tym mam wrażenie ze ja ciagle wszędzie w biegu i tez na codzień wybieram wygodne płaskie buty

Słuchajcie doświadczone Mamy w czym kłaść spać dzieciątko? W rozku, śpiworku, otulacz, czy kolderka? [emoji42][emoji703][emoji703][emoji780][emoji780]
Moj syn byl pazdziernikowy, jak wrocilismy do domu to jeszcze nie grzali, ale mimo to w bloku bylo tak cieplo, ze w beciku byl caly spocony. Spal zawiazany w kocyk bawelniany - czyli cos pokroju otulacza. Corka wakacyjna, w domu juz spala tylko w pajacu, a jesienia w spiworku. Koldry nie polecam, za bardzo trzeba pilnowac przed rozkopaniem lub naciagnieciem na glowe.

Moja kolacja.... kto ma ochote lapka w gore :)Zobacz załącznik 851593
Wygląda przesmakowicie jednak ja w końcu doczekałam się ogórków małosolnych i nic ich mi dzisiaj nie przebije ;)
Ja jestem wysoka i chociaż mąż jeszcze wyższy to jakoś zle się czuje jak w obcasach na innych muszę z góry patrzec[emoji6]po za tym mam wrażenie ze ja ciagle wszędzie w biegu i tez na codzień wybieram wygodne płaskie buty
Ja kiedyś z powodu wzrostu miałam straszne kompleksy, byłam wyższa nawet od kolegów z klasy. Na studiach wyleczyłam się z tego i teraz z dumą nakładam 12 cm szpilki :) i patrzę sobie na innych z góry ;)

Dziewczyny mam pytanie. Wiem , że są mamy wśród nas na własnej działalności dłużej niż rok. Jak opłacanie sobie składkę? Ja od września podwyższyłam, planuje do końca czerwca pracować i zastanawiam się czy teraz na te 3 miesiące jeszcze nie odnieść żeby średnia wyszła wyższą do macierzyńskiego i L4 ale boję się że ZUS mnie posadzić o wyłudzenie. Znajoma mi mówi że to ja jako przedsiębiorca decyduje i jeśli mnie stać to mogę podnieść ile chce i nic mi nie zrobią. A wy jak to rozumiecie wiem że mamy księgowe minimum dwie doradzicie coś w temacie ???
Ja słyszałam że sprawdzają a właściwie sprawdzali takie sytuacje - teraz się nie powinni przyczepić bo macierzyński obliczaja na podstawie ostatnich 12 miesięcy a nie 3 jak było kiedyś. Podobno mimo że nie jest tak dobrze jak kiedyś to i tak się opłaca (ale widziałam symulacje przy podniesieniu do najwyższej składki, nie wiem czy te nieco mniejsze również się opłacają)

Ja tez niestety takiego Lecha miałam i po fakcie się zorientowałam.

Dziś za to piłam radlera i faktycznie jest 0%
Jeszcze na pewno jest Bavaria ale nie widziałam jej póki co nigdzie w sklepie wiec pewnie ciut ciężej ja kupić
No a ja sobie na weekend taki 6 - pak Lecha Free zakupiłam.. I poszły 2 wczoraj i 1 dzisiaj [emoji17]

Ja tez 1 :)

U mnie podobnie, buciki, torebeczki, sukieneczki, a teraz wygodne spidnue

Czy tylko ja mam takie zboczenie że zawsze we wszystkich produktach czytam etykiety? :) Nie kupiłbym niczego bez przeczytania etykiety, nawet w mięsnym i piekarni proszę o listę składników :)
Kurczę ja też zawsze czytałam etykiety, ale jak sie jest w poatek popoludniu w biedronce ze czterolatkiem i polroczniakiem to ciężko się skupić [emoji23] no i spojrzałam 0% to wzięłam [emoji14] no i Bob mrożony kupiłam :D

reklama
@Szalona 29 Ale Cie naszlo ;) Trwale ubezplodnienie to chyba w PL zakazane? Jeszcze masz czas na decyzje, zobaczysz co przyniesie te kilka miesiecy, ktore zostalo.
Zakazane gdy jest bezpodstawne..a jezeli lekarz stwierdzi ze zagrozeniem jest dla mnie 4 cesarka..wtedy nie jest zakazane... pytanie ile cc moze miec jedna kobieta..od ktorej jest juz to zagrozenie..bo chyba nie w nieskonczonosc... to musi byc indywodualna ocena.a ze lekarz prywatny i pracuke w szpitalu i on mi robi cc.....to nic nielegalnego tu nie bedzoe. Pytanie bardziej brzmi czy ja chce... jeszcze mam czas by sie zastanowic

Ostatnia edycja:
Do góry