reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
i co i co i co ?
Bardzo wczesna ciąża ale wszystko ok . Następne mam 21.02

34bwrjjg5zexx45n.png

1usahdgepgvmlb97.png

h5zwb201nzhq22ex.png

Ja jutro będę się rejestrować do ginekologa, chcę tak na 16 lutego, będzie to akurat ostatni dzień piątego tygodnia.

Hej, dzisiaj byłam na 1 usg.. według ostatniej miesiączki to już 5 tydz i 6 dzień ale na USG widoczny był tylko pęcherzyk 9mm. Lekarz powiedział, ze wszystko ok i, że to bardzo wczesna ciąża więc nie widzi powodów do niepokoju jednak po moich wyliczeniach juz powinien byc widoczny zarodek a nawet serduszko... możliwe żebym miała aż taką obsuwę z owu ? :( 26.01 miałam drugą bete i wyszła mi 144 co wskazywało na 4 tydzien wiec moze faktycznie jest ciut inaczej niż liczyłam ale czy to normalne, że na tym etapie nie widzę jeszcze zarodka ?

Myślę że miałam podobnie jak Ty.[emoji4]
Mi w szpitalu tak liczyli wg ostatniej miesiączki. Wtedy byłabym mamusią wrzesniowa. Dkatego szukali pozamacicznej, ale to mi się ni jak nie zgadzało. Wczesniej byłam u lekarza na usg by podejrzeć owulacje i mówił mi, że nic z tego cyklu nie będzie i kilka dni później odpuściłam zupełnie...Bo skoro nie da rady to nie da rady, ale z mężusiem szaleliśmy...i proszę...2 tyg później test pozytywny. Jeden lekarz w szpitalu uważał że moja ciąża jest o 2 tyg młodsza niż myślą pozostali. Musiał mu się przesunąć cykl...dlatego myślę że raczej Maleństwo będzie w październiku [emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Myślałam ze w 7 to już serduszko widać ! Ja ide na pierwsza wizytę w 6 i pewnie tez nic nie zobaczę a myślałam ze
To już będzie odpowiedni czas

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja miałam wczoraj robione usg i serduszko słyszałam [emoji4] 7 tyg i 1 dzień
Może to zależy też od sprzętu.

Ja miałam wczoraj robione usg i serduszko słyszałam [emoji4] 7 tyg i 1 dzień
Może to zależy też od sprzętu.

Niw pozostaje nic innego jak czekać na wizytę. Ja mam 27 cykle i chyba wczesna owu bo test wyszedł mi już w 25 dc albo szybko się zagnieździł kropel.

No nic zobaczymy ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

3h i 4 strony do nadrobienia

Migdalove super ze robisz taka niespodziankę. U nas mąż wie ale rodzinie powiem pewnie po sesji na studiach. Czyli za jakieś 2 tygodnie. Jakoś nie lubię tak bliskim ukrywać. Znajomym rozumie nie mówienie przed 12 tyg, ale rodzinie? Nie rozumiem.
U nas mniej więcej informacja dla męża wyglądała tak
Wychodzę z łazienki z testem. Mąż w sypialni z synkiem leży, ja mówię ze jestem jak nic i ze mega krecha. A ten się cieszy i mówi "Artur będziesz miał braciszka" Już nawet płeć "wybral" hahaha.powodzenia na egzaminie z fizyki. :)

Madzia1107 powodzeniu na prawku. Też bym była zła gdyby powiedział zanim byłabym u lekarza.

Justin123 też sporadycznie w pierwszej ciąży wymiotowalam.

3h i 4 strony do nadrobienia

Migdalove super ze robisz taka niespodziankę. U nas mąż wie ale rodzinie powiem pewnie po sesji na studiach. Czyli za jakieś 2 tygodnie. Jakoś nie lubię tak bliskim ukrywać. Znajomym rozumie nie mówienie przed 12 tyg, ale rodzinie? Nie rozumiem.
U nas mniej więcej informacja dla męża wyglądała tak
Wychodzę z łazienki z testem. Mąż w sypialni z synkiem leży, ja mówię ze jestem jak nic i ze mega krecha. A ten się cieszy i mówi "Artur będziesz miał braciszka" Już nawet płeć "wybral" hahaha.powodzenia na egzaminie z fizyki. :)

Madzia1107 powodzeniu na prawku. Też bym była zła gdyby powiedział zanim byłabym u lekarza.

Justin123 też sporadycznie w pierwszej ciąży wymiotowalam.
U nas to jest taka trochę inna sytuacja, moja mama zaraz wygada się koleżankom i wiedzą później wszyscy. Dlatego rodzicom nie powiemy od razu, poczekamy. Po ciąży pozamacicznej mój tato miał niemiłe sytuacje, gdzie podśmiechujki robili sobie jego znajomi w stylu "haha dziadkiem miał być i nic z tego" a on akurat bardzo to przeżywał już nie wspominając co ja czułam jak się dowiedziałam o tym. Dlatego wolę abyśmy tylko my wiedzieli.

W ogóle jak u was z szyjką macicy? Powinna być wysoko, zamknięta i miękka. U mnie jest wysoko jest też zamknięta ale bardzo twarda...

reklama
U nas to jest taka trochę inna sytuacja, moja mama zaraz wygada się koleżankom i wiedzą później wszyscy. Dlatego rodzicom nie powiemy od razu, poczekamy. Po ciąży pozamacicznej mój tato miał niemiłe sytuacje, gdzie podśmiechujki robili sobie jego znajomi w stylu "haha dziadkiem miał być i nic z tego" a on akurat bardzo to przeżywał już nie wspominając co ja czułam jak się dowiedziałam o tym. Dlatego wolę abyśmy tylko my wiedzieli.

W ogóle jak u was z szyjką macicy? Powinna być wysoko, zamknięta i miękka. U mnie jest wysoko jest też zamknięta ale bardzo twarda...
Ludzie są okrutni [emoji17]. Co do szyjki to u mnie jest tak wysoko że nawet nie mogę jej dotknąć wiec nie wiem czy jest twarda czy nie ale nie sugerujcie się też szyjka. Ja aplikuje dopochwowo luteinę dwa razy dziennie i ok tyg temu wieczorem miałam ją niżej i bardzo miękka i otwartą!! Myślałam o tym trochę ale rano już znowu była na swoim miejscu a z ciążą jak na ten moment wszystko ok [emoji4] więc po co się nakręcać...

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry