reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No u mnie zazwyczaj tez te ceny 150-250 zł ale no mi mój gin odpuszcza te dodatkowe 50 zł za usg w końcu chodzę do niego co 3 tygodnie. Wiec płace za wizytę i usg tylko 100 zł , także z tego co tu widze jak piszecie to taniutko

Nawet bardzo bym powiedziała [emoji6] za prenatalne płaciłam 250 zł za przeciętna wizytę chyba 180 zł i tak co dwa/trzy tygodnie. Dodam, ze to wcale nie Warszawa [emoji6]
Ale wizyta zawsze koło 30minut badanko, macanko, wywiad później usg z mierzeniem, ważeniem i zdjęcie na pamiątkę :) trudno jakoś przebolejemy

reklama
Kurczę jak tak czytam to nie miałam pojęcia ze takie są ceny za wizyty i badania.... ja chodzę prywatnie ale kasy ode mnie nie chce brać bo mój mąż mu kolana wyleczył... a jak trzeba zrobić wyniki z krwi to u siebie na oddziale wystawiam skierowanie i pobieram .... jak to człowiek nie ma czasem świadomości...

Byłam dzisiaj na wizycie o jestem niezadowolona. Ostatnio nie zrobił mi usg bo nie miał sprzętu. Dzisiaj też mi nie zrobił usg a minął ponad miesiąc. I następna wizyta 5.06 czyli będę 22+6! No zajebiscie. I znowu będę musiała zrobić prenatalne, polowkowe prywatnie. -.- bo moje dziecko jest większe niż moje tc i już będzie za duży. Jak chodziłam u tego lekarza w 1 ciąży część NFZ część prywatnie to było super, ale na samo NFZ jestem mega niezadowolona. Maluszka ostatnio widziałam na genetycznych i to tak tylko pomiary, nie pokazywali mi go jakoś bardziej jak się rusza :(
Ja też widziałam ostatnio malucha na polowkowych, jak byłam tyg temu to nie zrobił USG bo mówił że za często nie mozna, teraz mam wizytę na 11.05 to będzie 19tc wiec spodziewam się że też mi nie zrobi bo powie że zaraz połówkowe...wiec to chyba tak w miarę normalnie?

Ja chodzę na N
A pewnie na NFZ chodzisz teraz tak ?
No słabe to jest że nie miałas USG a następna wizyta tak późno ??? :eek:

Ja mam co 3 tygodnie średnio ale prywatnie i na każdej usg robi , ale pewnie tak często mam bo kasę na tym robi ...

A swoją drogą ? Do dziewczyn prywatnie ktore chodzą , jak macie zawsze USG to zawsze drukuje Wam zdjęcie z wizyty bobasa ??? :confused:
Ja chodzę na NFZ. Lekarz jest super w pierwszej ciąży też do niego chodziłam na NFZ. Wizyty mam co 3 tyg, wszystkie badania za darmo i za każdym razem dostaję zdj maluszka. Oprócz tego prowadzi gabinet prywatnie.

reklama
Co wizytę mierzy Ci dzidzie ?
Mi nie mierzy
Ja ost poszlam prywatnie na usg, bo juz sie martwilam i miesiac nie widzialam dzidziola i chyba zle trafilam, bo w zasadzie tylko pokazal serduszko i powiedzial, ze dziecko uroslo i jest odpowiednio duze jak na swoj wiek. Nawet nie dostalam zadnego wyniku tego usg, nie mowiac juz o zdjeciu. Wiem chociaz gdzie juz nie isc nast razem wywalac 120zl.

Do góry