reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Na mnie kawa działa 10 min, później znowu to samo .... chyba prześpie dzisiejszy dzień , brzydko, zimno , co chwile pada deszcz, a ja wyje w poduszkę.... i cały czas myśle czy zaraz nie zwymiotuje .... rewelacja
Jeśli masz możliwość, to śpij. Sama bym tak zrobiła, ale dziecko ma fazę na zabawy i nie usiedzi sama :) tu w Holandii też wieje, zimno i ponura aura. Już mi się za domem tęskni, mężem i zwierzakami... :(

reklama
Na mnie kawa działa 10 min, później znowu to samo .... chyba prześpie dzisiejszy dzień , brzydko, zimno , co chwile pada deszcz, a ja wyje w poduszkę.... i cały czas myśle czy zaraz nie zwymiotuje .... rewelacja
W poznaniu od rana piekna sloneczna pogoda...o 12 deszcz i slonce jednoczesnie... a teraz szaro...ale juz nie pada.....tak wiec ta brzydka pogoda do nas przyszla... brrr

Edtit.... juz pada znowu.....

Ostatnia edycja:
Zdarzają się takie dni czasami niestety. Trzeba pomyśleć, że w końcu będzie lepiej. Mnie od poniedziałku głowa boli. Raz kawa, raz paracetamol, raz dzień w łóżku. Trzeba jakoś przetrwać. A od płaczu głowa boleć nie przestaje ;)

U mnie też w HM stacjonarnie trudno coś kupić ciążowego. Za wiele Ci nie pomogę, bo spodnie i jakiś bluzki mam właśnie z HM. Sukienki do pracy i na uroczystości kupowałam w Happy Mum. A resztę kompletowałam jakoś z szafy mamy i teściowej.

Aha, NIE polecam rajstop z HM - takich w 2-pakach. Wydaje mi się, że niezłe były Gatty. Teraz kupiłam Marylin, ale jeszcze nie zakładałam.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chce Wam się pochwalić moją còreczką. Dziś byłam na wizycie i gin potwierdził płeć. Mała waży już 170 g. Jest wszystko w porządku z ciąża, tylko dostałam żelazo, bo mam niski hemakrotyt i limfocycty... Za miesiąc kontrola. Maleństwo wszystkie witaminki mi zabiera heheh 

Gratulacje o jaka juz duża ? Który masz tc ?

5AA16218-9C63-48FA-8A1F-72694764911D.jpeg
E70B194B-27BA-43AD-9894-AEEC9899EDC0.jpeg
Dziewczyny gdzie kupujecie ubrania ciazowe?? Stacjonarnie w moim miescie nic nie ma nawet hm mama wybrakowany. Gdzie online? Oprocz hm i zalando
Ja kupuje dużo w zwykłych sklepach ale np rozciągliwe albo luźniejsze, ostatnio przez internet zamówiłam kilka sukienek i jestem mega zadowolona

Załączniki

• 5AA16218-9C63-48FA-8A1F-72694764911D.jpeg
    5AA16218-9C63-48FA-8A1F-72694764911D.jpeg
    112,8 KB · Wyświetleń: 402
  • E70B194B-27BA-43AD-9894-AEEC9899EDC0.jpeg
    E70B194B-27BA-43AD-9894-AEEC9899EDC0.jpeg
    106,4 KB · Wyświetleń: 418
Cześć dziewczyny ;) a wiec tak jestem po wizycie u ginekologa i :
Okazało się, ze badanie ginekologiczne on robi co miesiac, ale właśnie od ok 15tc. Takze dzis mialam "szyjka pięknie zamknięta", pytalam tez o wyjazd w góry i powiedział że mam uważać na siebie bo zdarzają się poronienia, ale ja mieszkam na Śląsku wiec różnica miedzy obecnym miejscem a tam gdzie bede to ok 300m.n.p.m powiedział że powinnam nawet tego nie odczuć kiedy mowilam ze moge zrezygnować powiedział że nie widzi przeciwwskazań. Jedyne co to mam codziennie mierzyć ciśnienie, nie przemeczac sie i nie wjeżdżać kolejka w górę. Jesli cos sie ma stać to się stanie i jesli bede dbała o siebie to na pewno ja złego wplywu nie będę na to miala.

reklama
No wreszcie są wyniki mojego posiewu moczu , uwaga ! 3 raz robiłam bo w badaniu ewidentnie z opisu było że bakterie leukocyty wysokie pH a w 2 posiewach było brak bakterii .

Dziś wynik że jednak E.cola..

Ciekawe skąd ? Nie mam pojęcia . Dbam o higienę i myje owoce warzywa i ręce...

Łykam furagine ciekawe czy mi pomoże...

Do góry