reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Już na 100% Ci powiedzieli ? Ja jestem
Trochę zła ze mój lekarz dziś nic nie widział rzekomo ... na prenatalnych mieli taki super sprzęt a tu jednak różnica była

Na prenatalnych jest mega dobry sprzęt , u mnie też mówi że nie widzi płci na zwykłym badaniu USG... A byłam 16+1 na wizycie ...

Więc czekam do 15 maja na prenatalne polowkowe . Już odliczam dni...

Pewnie najpierw był wysp chłopców, bo ich łatwiej zidentyfikować, a teraz jest wysp dziewczynek, bo to te, które wcześniej były niepewne ;)

Ja jeszcze nie wiem, ale liczę na to, że może 10 maja się dowiem :)

Już na 100% Ci powiedzieli ? Ja jestem
Trochę zła ze mój lekarz dziś nic nie widział rzekomo ... na prenatalnych mieli taki super sprzęt a tu jednak różnica była

Taaak, bez dwóch zdań ptasio, nie pępowina ;) raz na prenatalnych i teraz w niedziele byłam na szybkim podglądzie to tez chłopak :)
Zależy od podejścia lekarza i ułożenia dziecka, czasem faktycznie tak jest ze nawet na połówkowym kolezanka nie mogła się dowiedzieć na 100% i czekała z wyprawka, bo jak się później okazało dziewcZynka nie współpracowała na usg;)

Na prenatalnych jest mega dobry sprzęt , u mnie też mówi że nie widzi płci na zwykłym badaniu USG... A byłam 16+1 na wizycie ...

Więc czekam do 15 maja na prenatalne polowkowe . Już odliczam dni...

Przecież prenatalne i usg na zwykłej wizycie robi się na tym samym sprzęcie (?) chyba ze na prenatalnych byłaś u kogoś innego.
Ale jak do jednego lekarza to to jest jeden i ten sam aparat usg ;)

Oooo, to jeszcze powiedz, że masz 28 lat? :) Bo ja mam dokładnie tak samo, też pierwsze dziecko, też córeczka i też termin 10.10:)

Ja dziś byłam na kontrolnym usg, nasza dziewczynka waży już jakieś 130 g:) Wszystkie pomiary wyszły ok:) Cudownie widzieć, jak się rusza i jak bije jej serduszko:)

No i pocieszyłyście mnie, że nie tylko ja nic nie przytyłam - do tej pory mnie to trochę martwiło, bo jednak "normalniejsze" jest zacząć już powoli przybierać, a u mnie waga ani drgnie... Ale skoro dzidzia zdrowo rośnie, to w sumie chyba powinnam się cieszyć:)

Pysia - cudownie, że masz już wyniki Nifty i że możesz już być spokojna! :)
U mojej dzidzi waga podobnie, 15+3 138g [emoji4]

reklama
Przecież prenatalne i usg na zwykłej wizycie robi się na tym samym sprzęcie (?) chyba ze na prenatalnych byłaś u kogoś innego.
Ale jak do jednego lekarza to to jest jeden i ten sam aparat usg ;)

A to nie nie , ja prenatalne 1 i to 2 mam u innego lekarza , który jest kolega tego mojego .... Ale tam mają mega dobry sprzęt , u tego co chodzę na co dzień teraz ma gorszy sprzęt mi się wydaje. Mówił mi że on nie robi prenatalnych żeby kto inny rzucił obiektywnie okiem na dziecko ... Wg mnie to dobre podejście , nie mam nic przeciwko .

Do góry