reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Wstalam ....

Oczekujaca 123
O badaniach wyszukalam w swoich postach str 571... wiec troche w przod i tyl bys musiala zajrzeć...
A na temat wyprawki zaczelysmy pisac..o stworzeniu listy wyprawkiwej str 1040... i po kolei omawialysmy laktatory, temat rozmiaru ciuszkow na start... rozmawialysmy czy przewijak jest potrzebny.... czy nie..czy laktator konieczny czy nie.... czujniki ruchu omawialysmy....aspirator czy katarek co wybrac...

Mysle ze warto te 40 stron tam przeczytac bo sa doswiadczine mamy..kazda jakies argumenty podawala za i przeciw... warto poczytac i dostosowac do siebie i swoich potrzeb ta listę... zeby nie nakupowac zbednych rzeczy...

reklama
Nadrobilam Was

Badania mam co 4 tyg...i co 4 tyg mam krew i mocz sprawdzane...uwazam ze to wazne by kontriliwac te podstawowe wyniki w ciąży.. jak cos sie dzieje to mozna reagować

Co do trafienia na swojego lekarza mi sie tak zdarzylo....bo wytrzynalam do 39 tc. I 4 dni.....wiec moj lekarz zadzwonil wieczor przed...ze zaprasza jutro na 6 rano... na swój dyżur.... i zrobil cc w wolnej chwili.... czekalm do 17..ale normalnie porod za porodem tam co 20 min jakis porod byl....az 7 sal porodowych.. jak sie nasluchalam to skurczy dostalam co 2
15~ 20 min bez oxy :) wiec tak nawet samo sie zaczęło dziać :)

Igorowelove... chce Ci sie jeszcze podzialac z nasza lista ?? bo mamusiek troche przybyło.... na fb widzialam ze 2 osoby sie zglosily ze ich brakuje
Tez podoba mi sie pomysl z dopisaniem płci... :) daj znac czy masz ochote i checi?

Oczekujaca 123 dobrze zrobilas ze nie dalas sie zbyc recepcjonistce z szybszym terminem... ja endo po malej sprzeczce mam w 7 dni zalatwiona wizytye przez telefon.... tak samo mowie ze odmowe chce na.pismie..i tez cytuje artykuł :) dziala poki co zawsze..same musimy o nas walczyc bo nikt za nas i nasze dzieci tego nie zrobi

No wlasnie nie mialam tsh , pytalam znajomych mam i jedne mialy drugie nie, nie wiem od czego to zalezy :/
IMG_20180319_055256.jpg
to moje zalecane przez gina badania. Tsh na własną rękę zrobiłam i dobrze bo za niskie wyszło...jakaś intuicja.

Dziewczyny a wiecie jak byłoby w moim przypadku? Jak będzie naliczane zasiłek jeżeli w czerwcu zeszłego roku pracowałam u innego pracodawcy, zwolniłam się, nie pracowałam i od listopada pracuje w innym miejscu. Jak będą mi to wszystko naliczac? Też średnią z 12 miesięcy czy tylko to od nowego pracodawcy?
Ja od maja zmieniam pracodawcę I księgowa powiedziała, że tylko z nowej umowy płaca będzie się liczyła. Tyle ile na umowie tyle na L4 no i 80% na macierzyńskim jeśli roczny.

A gdzie dokladnie przyjmuje , prywatnie czy nfz ??

Tak z ciekawości, Czy wszystkie was prowadza lekarze , którzy beda w szpitalu przy porodzie ??
Mój pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. W pierwszej ciąży robił mi CC...bo akurat był...nie to, że z wakacji rezygnował żyby mnie ciąć. Nie wymagałam tego od niego. Gdyby go akurat w szpitalu czy w mieście nie było to jestem pewna, że zadzwoni do kolegi na dyżurze i ten zajmnie się mną tak jak swoją pacjentką. Tak to działa.

Załączniki

• IMG_20180319_055256.jpg
    IMG_20180319_055256.jpg
    48,4 KB · Wyświetleń: 351
Obsuwy ale to dlatego bo dyrektorka nie dostarczała moich zwolnień do ZUS. Dopiero w piątek wpłynęły. Wiec poprosiłam o przyspieszenie wypłat ;) zobaczymy ile będę czekać.

Wizytę mam co 3 tygodnie wiec musiałbym potem specjalnie latać po zwolnienie
Co za Wredna baba.... wiadomo ze kazdy woli miec plynnosc finansową...za kudly bym ja do zusu przytargala..jak tak można....

NIECH TAK ZOSTANIE :) hihihih
Hehe...ja wczoraj maskując niedoskonałości na twarzy mówię do męża, że gin się chyba myli bo zbrzydłam I może jednak to córa zabierająca mi urodę w brzuszku a nie syn...na co on stwierdził, że po prostu noszę drugiego, ślicznego syna i będzie uroczy jak córeczka [emoji14]

reklama
Mój pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. W pierwszej ciąży robił mi CC...bo akurat był...nie to, że z wakacji rezygnował żyby mnie ciąć. Nie wymagałam tego od niego. Gdyby go akurat w szpitalu czy w mieście nie było to jestem pewna, że zadzwoni do kolegi na dyżurze i ten zajmnie się mną tak jak swoją pacjentką. Tak to działa.

Dokładnie
Mialam to napisać..co jakby sie nie trafjilo w dyzur swojego lekarza..
Oni sie znają....jak rodzi pacjentka kolegi to wiedza o tym i sie zajmują jak swoja...to dziala w obie strony....

Do góry