reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja tez ze slaska z Chorzowa ;)

Mi tez mowili , ze bede miala rozbijane na l4, ale ostatnio dostalam cala wyplate, l4 mam roznie zalezy czy czekam na jakies wyniki czy cos , ale ogolnie to min. 2 tyg.
Mi l4 wyplaca nadal pracodawca, bo zatrudnia duzo osob wiec tak jest.. W dniu wypłaty w kadrach mieli moje zwolnienie do 15.03 i kolejne od 16.03 do 22 03 i potem od 23.06 do 12.04 wiec zaplacili mi za wszystko razem. Teraz mam l4 do 26.04 wyplate dostaje w ten dzien. Pewnie zaplaca mi do 26go a te pozostałe dni nadpłaca oddzielnie. Slyszlam, ze jak placi zus to wyplaca do ilus dni po kazdym l4
Chociaz tak teraz mysle, ze moze i całość mi wyplaca, bo przeciez jestem u nich zatrudniona na stale, skoro i tak placi pracodawca to zaklada , ze nawet jak nie przyniosę kolejnego l4 to wroce do pracy, wiec moze mi za pelny miesiac placic

Ty z ludźmi pracujesz ??? Mało ludzkie zachowanie ..... mogłaś powiedzieć że w kapuście znalazłaś. Masakra. Mój szef jak się dowiedział to mnie wysciskal i wycalowal aż głupio mi było bo myślałam że się wscieknie. Też pracuje w korporacji ale to zależy wszystko czy pracujemy z ludźmi czy wytworami człekokształtnymi.

Moj boże .. co Ty mówisz, korporacja i takie miłe ludzkie zachowanie hihi szok :szok:
Masz widocznie fajny zespół ludzi.

U mnie było yyy trochę zabawnie trochę słabo... Najpierw pytanie : co z twoimi klientami ? Co z twoimi spotkaniami w kalendarzu ? Co z twoimi planami sprzedażowymi ? A na samym końcu hasło patrząc się w monitor komputera " tak w ogóle to gratuluję ".

Ja byłam na L4 wczesnie bo się źle czułam i może to było problemem , zaraz za mc już nową osobę za mnie zatrudnili bo tyle roboty jest . Na szczęście mam już umowę na stale :)

Moj boże .. co Ty mówisz, korporacja i takie miłe ludzkie zachowanie hihi szok :szok:
Masz widocznie fajny zespół ludzi.

U mnie było yyy trochę zabawnie trochę słabo... Najpierw pytanie : co z twoimi klientami ? Co z twoimi spotkaniami w kalendarzu ? Co z twoimi planami sprzedażowymi ? A na samym końcu hasło patrząc się w monitor komputera " tak w ogóle to gratuluję ".

Ja byłam na L4 wczesnie bo się źle czułam i może to było problemem , zaraz za mc już nową osobę za mnie zatrudnili bo tyle roboty jest . Na szczęście mam już umowę na stale :)
To u mnie inna bajka. Mój szef powiedział że jeśli się źle czuje to mogę pracować z domu żebym się nie przejmowała A jak pójdę na l4 to zostanę jego tajna asystentka i będę mu pomagać. Sama go szkolilam nie wiedząc że będzie moim przełożonym mega docenia moja prace. Mega mi ich będzie brakować ludzie super ale praca trudna wolałabym nie wracać ale w razie czego mam gdzie ;-)

A robiłaś genetyczne? Nie dał Ci zaleceń do aminopunkcjj? U mnie wynik pappa podniósł jeden i drugi powinien oscylowac około 1. Zobacz załącznik 849790
Robiłam NIFTY w środę... czekam na wynik. Do dzisiaj byłam dobrej myśli bo zauważyłam, że wszystkie kobiety wypowiadajace sie na forach, ktore usg mialy w normie a pappe z ryzykiem miały pozytywne wyniki amino lub nieinwazyjnych ale dzisiaj doszukać się nie mogłam nikogo z wynikami chociażby zbliżonymi do moich - bardzo wysoka beta i pappa w dolnej granicy normy i zaczęłam panikować :(

No w sumie logiczne, ale płacą Ci już, czy nadal obsuwy? Gin nie chce na 4 tyg wypisywac?

Obsuwy ale to dlatego bo dyrektorka nie dostarczała moich zwolnień do ZUS. Dopiero w piątek wpłynęły. Wiec poprosiłam o przyspieszenie wypłat ;) zobaczymy ile będę czekać.

Wizytę mam co 3 tygodnie wiec musiałbym potem specjalnie latać po zwolnienie

To u mnie inna bajka. Mój szef powiedział że jeśli się źle czuje to mogę pracować z domu żebym się nie przejmowała A jak pójdę na l4 to zostanę jego tajna asystentka i będę mu pomagać. Sama go szkolilam nie wiedząc że będzie moim przełożonym mega docenia moja prace. Mega mi ich będzie brakować ludzie super ale praca trudna wolałabym nie wracać ale w razie czego mam gdzie ;-)
u mnie jeszcze inna bajka, bo jestem szefową. Ciągle pod obstrzałem ;) speców od położnictwa u mnie mnóstwo, wystarczyło że dużo częściej przechodziłam przez sekretariat do toalety na siusianie i już mi zdefiniowali w którym mogę być tygodniu :) Oficjalnie jednak wie tylko moja zastępczyni, choć koncepcje na stylizacje w stylu boho luz zwiewna szata na brzuchu to już mi się skończyły ;)

Dziewczyny odebrałam wyniki NIFTY. Wszystko jest w porządku!!!! Będziemy mieć dziewczynkę. Dziś jest najszczesliwszy dzień w moim życiu płakałam że szczęścia chyba z godzinę. W kolejnej ciąży pierwsze co zrobię to badania genetyczne zanim pójdę na prenatalne i nigdy już nie zrobią pappy.

reklama
Ja tez ze slaska z Chorzowa ;)

Mi tez mowili , ze bede miala rozbijane na l4, ale ostatnio dostalam cala wyplate, l4 mam roznie zalezy czy czekam na jakies wyniki czy cos , ale ogolnie to min. 2 tyg.
Mi l4 wyplaca nadal pracodawca, bo zatrudnia duzo osob wiec tak jest.. W dniu wypłaty w kadrach mieli moje zwolnienie do 15.03 i kolejne od 16.03 do 22 03 i potem od 23.06 do 12.04 wiec zaplacili mi za wszystko razem. Teraz mam l4 do 26.04 wyplate dostaje w ten dzien. Pewnie zaplaca mi do 26go a te pozostałe dni nadpłaca oddzielnie. Slyszlam, ze jak placi zus to wyplaca do ilus dni po kazdym l4

Ja z siemianowic !
No mi płaci ZUS wiec na pewno będą rozbijać teraz powinnam dostać od 18.03-04.04 i od 05.04-24.04

Do góry