reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Nie idzie was nadrobic :)
Ale sie udalo.. :)

Zaraz obiadek i na dwór z dziećmi :)))
Osttanio padam wieczorami ok 21 ~ 22...zawsze do polnocy filmy ogladalam..a teraz zasypiam przed tv.. na szczescie dzieci 19.30 ladnie zasypiają i troche dla siebie czasu mam

Jeszcze temat listy wyprawkowej. Ja sie przymierzam do ostatniego zakupu.... (reszte po prostu mam po dzieciach~ nie to ze nadgorliwie wszystko juz kupilam :)
Kupic chce juz lozko pietrowe dla dzieci.. bo pod koniec ciazy nic mezowi nie pomoge....
A wakacje przelozymy na kwiecien przyszlego roku zeby sie nie stresowac zosami....zamiast tego kupimy tv do sypialni :)

Co do tematu ciuchow... wiekszosc bakterii ginie w 75 s5C przez 8~10 min tak sie np sterylizuje noze na rzeźni :) i o ile majtek dla konfortu psychicznego nie kupie uzywanych..ale ciuszki juz tak..tym bardziej ze dzieci sz6bko rosna..i same ich dlugo nie uzywaja... do szpitala biore zawsze swoje ciuchy...ale ich nie wyrzucam..bo dziecko lezy w tych basenikach po narodzinach..ja do baseniku zawsze pieluche flanelowa swoja wkladam... no a w domu sie pierze plus zelazko... szkoda wyrzucac ciuszki czy zostawiac w szpitalu bez przesady..dziecko bedzie mialo zawsze kontakt z bakteriami i zarazkami.... nie unikniemy tego..a zniwelowanie ryzyka poprzez pranie w 80 st i wyprasowaniu zelazkiem..jest uwazam wystarczajace
Z tym praniem w 90 st, to różnie może być, ale jeśli ktoś prasuje ubrania (ja nie prasuję), to temp. jest wyższa. Kiedyś miałam taki typ grzybicy, że oprócz stosowania maści, lekarz kazał mi prasować, bo właśnie chemia pioraca i 90 st. C to było za mało. Natomiast nie rozumiem własnych kocyków (zwykle polyestrowych) czy becików - po co ludzie to noszą do szpitala? Tego dobrze nie wyprasują, a i pewnie tylko w 30 st. piorą, bo boją się zniszczyć. Ale ja już pisałam, że mam lekki schiz, łącznie z praniem pluszaków.

A takie pytanie ksmetykosme ...

Jakie jest Wasz zdanie obecnych i przyszłych mamusiek na temat paznokci , tzn np malowania ich w ciąży zwyklym lakierem albo na temat hybrydy na naturalnej płytce ( żadne żele czy akryle czy tytany ) ?

Lekarz oczywiście hybrydę odradził że względu na utwardzanie w lampie UV , kazał unikać promienopromie itp cudów . Odnośnie zwykłego lakieru , wspominał z kolei o zmywaczach do paznokci które mają chemiczne składy... Bla bla bla ....

Kilka lat miałam hybrydy i tak czuje się teraz taka pusta , czegoś mi brakuje na paznokciach takie nijakie hihi o_Oo_Oo_O
Ja robię hybryde pewnie mojemu lekarzowi też się nie podoba ale trudno. Najlepiej to położyć się i 9 miesięcy leżeć zamówić sobie kucharza i posiłki do łóżka bez gmo bez glutenu bez tluszczu warzywa z ogrodka na naturalnym nawozie wtedy byłoby bezpiecznie. Ja raz na 3 tygodnie paznokcie i rzęsy klej do rzęs też jest szkodliwy i opary też. Jeśli ma być bezpiecznie to nie rób moim zdaniem to każdego i indywidualna sprawa.

A takie pytanie ksmetykosme ...

Jakie jest Wasz zdanie obecnych i przyszłych mamusiek na temat paznokci , tzn np malowania ich w ciąży zwyklym lakierem albo na temat hybrydy na naturalnej płytce ( żadne żele czy akryle czy tytany ) ?

Lekarz oczywiście hybrydę odradził że względu na utwardzanie w lampie UV , kazał unikać promienopromie itp cudów . Odnośnie zwykłego lakieru , wspominał z kolei o zmywaczach do paznokci które mają chemiczne składy... Bla bla bla ....

Kilka lat miałam hybrydy i tak czuje się teraz taka pusta , czegoś mi brakuje na paznokciach takie nijakie hihi o_Oo_Oo_O

Ja robie hybryde, w tamtej ciazy robilam do 5 mies teraz pewnie jakos tez niedlugo dam sobie spokoj, ale czy to ma w ogole jakis wplyw ?? Tez jestem ciekawa opinii

Z tym praniem w 90 st, to różnie może być, ale jeśli ktoś prasuje ubrania (ja nie prasuję), to temp. jest wyższa. Kiedyś miałam taki typ grzybicy, że oprócz stosowania maści, lekarz kazał mi prasować, bo właśnie chemia pioraca i 90 st. C to było za mało. Natomiast nie rozumiem własnych kocyków (zwykle polyestrowych) czy becików - po co ludzie to noszą do szpitala? Tego dobrze nie wyprasują, a i pewnie tylko w 30 st. piorą, bo boją się zniszczyć. Ale ja już pisałam, że mam lekki schiz, łącznie z praniem pluszaków.

To w końcu jaka jest odpowiednia temperatura do prania ubranek bobasa ? Ile stopni ? I na ile minut ? Ciekawe jak tam moja pralka czy ma jakiś program dla dzieci muszę to obczaic :eek:

reklama
Tak tak mam na uwadze ziemniaka czytałam to oczywiście...

Tak zaczynam ograniczać czekolade i pije od dziś więcej wodyyyyy ;) zobaczymy czy jutro będzie mnie boleć głowa mówią u mnie deszczowy dzień z niskim ciśnieniem ... Obym się myliła hihi :baffled:
Zmierz sobie ciśnienie może tu jest przyczyna.

Do góry