reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

To więc tak : czekolady jestem bardzo dużo ,zwykła batoniki inne ciastka upsssss....
Wody pije tak średnio muszę to nadrobić zawsze więcej lepiej , a stres ? To chyba na 1 miejscu powod , jestem z tych nerwowych nie spokojnych osób ... Cóż taka sytuacja .

Migrenę mam obecnie co 3 dni średnio i trzyma max 2 dnia ale bez przerwy ciągły ból dzień i noc ....
Ojejuś...współczuję Ci bardzo...ale może choć trochę wyeliminować pozwoli te bóle kiedy odstawisz kakaowe słodycze i będziesz pić więcej wody. Polecam. A o tym ziemniaku co wcześniej pisałam czytałaś?

reklama
Co do hybryd. W pierwszej ciąży unikalam i miałam 2 razy na dłoniach. W tej ciąży w końcu założyłam wczoraj. Jak widziałam ze mama ginekolog sobie robi paznokcie w ciąży to myślę że można. Byle by lampa na brzuch nie świeciła.

Ojejuś...współczuję Ci bardzo...ale może choć trochę wyeliminować pozwoli te bóle kiedy odstawisz kakaowe słodycze i będziesz pić więcej wody. Polecam. A o tym ziemniaku co wcześniej pisałam czytałaś?

Tak tak mam na uwadze ziemniaka czytałam to oczywiście...

Tak zaczynam ograniczać czekolade i pije od dziś więcej wodyyyyy ;) zobaczymy czy jutro będzie mnie boleć głowa mówią u mnie deszczowy dzień z niskim ciśnieniem ... Obym się myliła hihi :baffled:

A takie pytanie ksmetykosme ...

Jakie jest Wasz zdanie obecnych i przyszłych mamusiek na temat paznokci , tzn np malowania ich w ciąży zwyklym lakierem albo na temat hybrydy na naturalnej płytce ( żadne żele czy akryle czy tytany ) ?

Lekarz oczywiście hybrydę odradził że względu na utwardzanie w lampie UV , kazał unikać promienopromie itp cudów . Odnośnie zwykłego lakieru , wspominał z kolei o zmywaczach do paznokci które mają chemiczne składy... Bla bla bla ....

Kilka lat miałam hybrydy i tak czuje się teraz taka pusta , czegoś mi brakuje na paznokciach takie nijakie hihi o_Oo_Oo_O
Ja bym na ten czas sobie odpuściła. Niebawem znów będziesz malować a Twoja płytka się trochę zregeneruje i odpocznie. Dobrze jej to zrobi.

Co do hybryd. W pierwszej ciąży unikalam i miałam 2 razy na dłoniach. W tej ciąży w końcu założyłam wczoraj. Jak widziałam ze mama ginekolog sobie robi paznokcie w ciąży to myślę że można. Byle by lampa na brzuch nie świeciła.

To ja jestem chyba cykor :D nie wiem wolę dmuchac na zimne jak to się mówi hihi . A poza tym widzę ze coś w tym jest , przy pierwszym dziecku raczej większość ma obawę na wiele tematów a w kolejnej ciąży śmieje się z poprzednich swoich zdań na różne tematy ( mówię to co mówią moje znajome które mają min. 2 dzieci ) .

Ja jestem zielona na wiele tematów dopiero raczkuje w tematach dziecka ... Może dopiero to do mnie dopiero teraz doszło że będę mamą !!!! Wczas hahaha :D:D:D

Mnie zawsze zaczyna boleć głowa na zmianę ciśnienia (ogólnie mam bardzo niskie) i zazwyczaj pomaga filiżanka lekkiej kawy z mlekiem. Ale nie każda dziewczyna praktykuje picie kawy w ciąży...

Co do paznokci to raz w życiu miałam coś nakładane (nie wiem co, na mój ślub to było;)) i po tym jednym razie stwierdziłam, że nigdy więcej. Stan paznokci był mało ciekawy. Maluję sama, ale że teraz tylko siedzę w domu, to mi się nie chce:) myślę, że gdybym szła na jakieś wesele to bym sobie maznęła:) w pierwszej ciąży jakoś w maju postanowiłam umalowac paznokcie u nóg. Byłam wtedy w 8 miesiącu;) ciekawe były moje wygibasy, żeby dostać sie do tych paznokci.

reklama
Ja miałam Callisto ( tu ten niebieski ) Ma bardzo wiele zalet...Teraz myślę o Balios S bo można zmieniać kierunek jazdy. Ma większy kosz na zakupy. Rozkłada się również na płasko...Ale i tak bardzo bym chciała zobaczyć go na żywo. [emoji4]
Pisalyśmy o tym że może za płytki jest...Wiesz, obejrzałam filmy Cybexa na YouTube takie rzeczy 12 minutowe gdzie wszystko pokazują. I stwierdziliśmy z mężem że oba te wózki mają tyle samo miejsca. A dla nas wtedy było wystarczająco nawet ze śpiworkiem. Byłam zachwycona tą spacerówką pod bardzo wiloma względami. Choćby tym że nigdy mi się kółka nie blokowały...co często się zdarza przy innych. Świetnie się podbija na nierownościach, ma amortyzatory. Wygodny w czyszczeniu. Lekki. I genialny materiał...[emoji4] Zobacz załącznik 846944
Tez myślę o baliosie S, bardzo mi sie podoba [emoji4]

Do góry