reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Od stycznia 21 teoretycznie, ale wtedy zrobiliśmy sobie kilku miesięczną przerwę bo koronawirus i bałam się jak będzie wyglądać dostęp do lekarzy gdyby coś się działo, potem po lutym 22 też bo wojna i byłam tak zestresowana że nie myślałam w ogóle o tym a teraz od listopada 22 już "intensywniej", ale mąż pracuje w delegacjach i nie zawsze wracał wtedy gdy ja miałam płodne. Więc ciężko stwierdzić ale byłam u lekarza i wbił mi w kartotekę rozpoznanie "niepłodność pierwotna", za parę dni mam 30 urodziny i czytam sobie forum bo jakoś tak raźniej jak wiem, że nie jestem sama:)
W grupie zawsze raźniej, ale obyś długo nie musiała tu gościć i niebawem uciekła na wątek przyszłych mam🙂

reklama
Wit D najlepiej sprawdzić. Z reguły mamy jej za mało, ale są też przypadki, że suplementacja może zaszkodzić - np. u mojego męża musimy badać witaminy ADEK przed suplementacją, bo one są rozpuszczane w tłuszczach i może je łatwo przedawkować i zrobić sobie tym krzywdę. Więc lepiej dmuchać na zimne
Zgadzam się.
Dodatkowo powiem, że nie powinno się zażywać witaminy D razem z witaminą C w większych ilościach. Wytwarza się cytrynian wapnia, a to z kolei źle działa m.in na nerki, może zrobić się kamica

W grupie zawsze raźniej, ale obyś długo nie musiała tu gościć i niebawem uciekła na wątek przyszłych mam🙂
Dziękuję, mam nadzieję że nam się uda :) lekarz mi opowiadał o ewentualnych możliwościach leczenia jakie mamy przed sobą, w stylu "to w znieczuleniu, ale do tego będziemy musieli cię uspac", taki śmieszek:) mąż się śmiał jak mu powiedziałam że od razu przeszedł ze mną na "ty", że w sumie widział mnie bez majtek więc konwenanse mamy już za sobą xD ty się długo starasz?

Jedna z moich lepszych koleżanek jesy teraz w ciąży. Udało im się za pierwszym razem. Cieszę się bardzo, ale też zazdroszczę jej tego rosnącego brzucha.
Myślę, że to naturalna i ludzka reakcja , że los nie rozdaje równo. U mnie w pracy obecnie też 3 kobiety w ciąży i też sobie myśle, ale im fajnie🤤

Zgadzam się.
Dodatkowo powiem, że nie powinno się zażywać witaminy D razem z witaminą C w większych ilościach. Wytwarza się cytrynian wapnia, a to z kolei źle działa m.in na nerki, może zrobić się kamica
Dobrze wiedzieć, bo mam w swojej historii chorobowej niestety kamień nerkowy i tylko się modlę, żeby nie powróciła.

reklama
Dziękuję, mam nadzieję że nam się uda :) lekarz mi opowiadał o ewentualnych możliwościach leczenia jakie mamy przed sobą, w stylu "to w znieczuleniu, ale do tego będziemy musieli cię uspac", taki śmieszek:) mąż się śmiał jak mu powiedziałam że od razu przeszedł ze mną na "ty", że w sumie widział mnie bez majtek więc konwenanse mamy już za sobą xD ty się długo starasz?
2 lata w grudniu minie.

Do góry