reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Od stycznia 21 teoretycznie, ale wtedy zrobiliśmy sobie kilku miesięczną przerwę bo koronawirus i bałam się jak będzie wyglądać dostęp do lekarzy gdyby coś się działo, potem po lutym 22 też bo wojna i byłam tak zestresowana że nie myślałam w ogóle o tym a teraz od listopada 22 już "intensywniej", ale mąż pracuje w delegacjach i nie zawsze wracał wtedy gdy ja miałam płodne. Więc ciężko stwierdzić ale byłam u lekarza i wbił mi w kartotekę rozpoznanie "niepłodność pierwotna", za parę dni mam 30 urodziny i czytam sobie forum bo jakoś tak raźniej jak wiem, że nie jestem sama:)
W grupie zawsze raźniej, ale obyś długo nie musiała tu gościć i niebawem uciekła na wątek przyszłych mam🙂

reklama
Wit D najlepiej sprawdzić. Z reguły mamy jej za mało, ale są też przypadki, że suplementacja może zaszkodzić - np. u mojego męża musimy badać witaminy ADEK przed suplementacją, bo one są rozpuszczane w tłuszczach i może je łatwo przedawkować i zrobić sobie tym krzywdę. Więc lepiej dmuchać na zimne
Zgadzam się.
Dodatkowo powiem, że nie powinno się zażywać witaminy D razem z witaminą C w większych ilościach. Wytwarza się cytrynian wapnia, a to z kolei źle działa m.in na nerki, może zrobić się kamica

W grupie zawsze raźniej, ale obyś długo nie musiała tu gościć i niebawem uciekła na wątek przyszłych mam🙂
Dziękuję, mam nadzieję że nam się uda :) lekarz mi opowiadał o ewentualnych możliwościach leczenia jakie mamy przed sobą, w stylu "to w znieczuleniu, ale do tego będziemy musieli cię uspac", taki śmieszek:) mąż się śmiał jak mu powiedziałam że od razu przeszedł ze mną na "ty", że w sumie widział mnie bez majtek więc konwenanse mamy już za sobą xD ty się długo starasz?

Jedna z moich lepszych koleżanek jesy teraz w ciąży. Udało im się za pierwszym razem. Cieszę się bardzo, ale też zazdroszczę jej tego rosnącego brzucha.
Myślę, że to naturalna i ludzka reakcja , że los nie rozdaje równo. U mnie w pracy obecnie też 3 kobiety w ciąży i też sobie myśle, ale im fajnie🤤

Zgadzam się.
Dodatkowo powiem, że nie powinno się zażywać witaminy D razem z witaminą C w większych ilościach. Wytwarza się cytrynian wapnia, a to z kolei źle działa m.in na nerki, może zrobić się kamica
Dobrze wiedzieć, bo mam w swojej historii chorobowej niestety kamień nerkowy i tylko się modlę, żeby nie powróciła.

reklama
Dziękuję, mam nadzieję że nam się uda :) lekarz mi opowiadał o ewentualnych możliwościach leczenia jakie mamy przed sobą, w stylu "to w znieczuleniu, ale do tego będziemy musieli cię uspac", taki śmieszek:) mąż się śmiał jak mu powiedziałam że od razu przeszedł ze mną na "ty", że w sumie widział mnie bez majtek więc konwenanse mamy już za sobą xD ty się długo starasz?
2 lata w grudniu minie.

Do góry