wrobelmm
Fanka BB :)
Nasze babki i prababki wcale nie miały tak ubogiej diety - żywiły się zgodnie z sezonowością produktów, jedząc zdrowe (bo bez chemii czy pestycydów) produkty, bez ulepszaczy smaku czy dużej ilości cukru, jadły dużo surowych warzyw i kiszonek, zażywały dużo świeżego powietrza (bo nie było tyle zanieczyszczeń) i ruchu (bo wszędzie trzeba było chodzić pieszo/jeździć rowerem, albo pracować fizycznie), nie miały tyle stresu, bo i nie było takiego dostępu do informacji, a życie było skorelowane z cyklem dzień/noc, żyły spokojnie i zgodnie z naturą. W ogóle mnie nie dziwi, że zachodziły w ciążeJak to jest że nasze babki i prababki zachodziły w ciaże tyle razy, a diete miały ubogą, zero supli, zero badan? Czasami mam takie rozkminy.
U mnie chyba wczoraj był pik na LH i jajko kurze... Niestety nie udało się poprzytulać bo coś męża bierze chyba i cały wieczór przespał Natomiast dzisiaj juz mam sucho co jest dziwne bo zwykle mam z 5 dni płodny. Myslicie ze z seksu niedzielnego cos moze zaskoczyc? Dodam że dzis dopiero 10dc ale ostatnio cykl 24dni.
A fakt, że nie było badań czasem powodował, że rodziły się chore dzieci, które przez słaby rozwój i dostęp do medycyny nie mogły przeżyć, a czasem roniły ciąże - moja babcia urodziła 6 zdrowych dzieci + jedną córkę która przeżyła miesiąc + raz poroniła ciąże z synem. A do porodu zazwyczaj jechała rowerem
Skoro wczoraj był pik, to najlepiej jakby udało Wam się dzisiaj jeszcze podziałać. Z seksu niedzielnego też może się udać, bo plemniki są w stanie przeżyć i 5 dni
Ja miałam ostatnio owu w 11dc.