reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Dziewczyny na się na razie wypisuje. Jestem załamana. To 29 dzień cyklu z 25 , testy nadal negatywne. Już raczej to się nie zmieni. Lekarz dopiero za miesiąc, a ja się załamuje że już mnie menopauza złapała bo nigdy nigdy tak nie miałam, nigdy żadna choroba, infekcja intymna ani nawet stres nie powodował opóźnienia @. Muszę dojść do siebie bo siedzie i ryczę!
Masz może możliwość umówić się szybciej do gina na usg, żeby podpatrzeć co tam?Myślę, że niee ma co bez podstaw martwić się menopauzą, może cykl bezowulacyjny tylko i dlatego trwa dłużej, takie rzeczy się zdarzają. Może wizyta by cię uspokoiła taka na teraz, jeśli nadal nie będzie okresu?
Dodam jeszcze, że nawet jak do tej pory regularne cykle, a ten długi to na prawde nie swiadczy o niczym, ja mam cykle miedzy 24-28 a miałam w tamtym roku cykl 39 dniowy, był bezowulacyjny.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny na się na razie wypisuje. Jestem załamana. To 29 dzień cyklu z 25 , testy nadal negatywne. Już raczej to się nie zmieni. Lekarz dopiero za miesiąc, a ja się załamuje że już mnie menopauza złapała bo nigdy nigdy tak nie miałam, nigdy żadna choroba, infekcja intymna ani nawet stres nie powodował opóźnienia @. Muszę dojść do siebie bo siedzie i ryczę!
też tak miałam w tamtym cyklu, nie załamuj się jeszcze, bo to mógł być po prostu cykl bezowulacyjny.

Masz może możliwość umówić się szybciej do gina na usg, żeby podpatrzeć co tam?Myślę, że niee ma co bez podstaw martwić się menopauzą, może cykl bezowulacyjny tylko i dlatego trwa dłużej, takie rzeczy się zdarzają. Może wizyta by cię uspokoiła taka na teraz, jeśli nadal nie będzie okresu?
Dodam jeszcze, że nawet jak do tej pory regularne cykle, a ten długi to na prawde nie swiadczy o niczym, ja mam cykle miedzy 24-28 a miałam w tamtym roku cykl 39 dniowy, był bezowulacyjny.
Niestety, na NFZ dwa miesiące, prywatnie miesiąc czekania.
Może faktycznie za bardzo panikuje, ale jak tu nie panikować, kiedy ja już stara, a takie syt nigdy mi się nie zdarzały. To mój najdłuższy cykl w życiu. Jeszcze moja mama ostatnio powiedziała że ona to zgubila okres jak miała 39 lat a mi tu dużo nie brakuje. poczekam do 35 dnia cyklu i w tedy będę panikować, jedno jest pewne- nici z testowania 30 więc możecie mnie wykreślić.
Z supli to tylko pragną start biorę.

Może faktycznie za bardzo panikuje, ale jak tu nie panikować, kiedy ja już stara, a takie syt nigdy mi się nie zdarzały. To mój najdłuższy cykl w życiu. Jeszcze moja mama ostatnio powiedziała że ona to zgubila okres jak miała 39 lat a mi tu dużo nie brakuje. poczekam do 35 dnia cyklu i w tedy będę panikować, jedno jest pewne- nici z testowania 30 więc możecie mnie wykreślić.
Jak będziesz u lekarza to zapytaj o skierowanie na badanie AMH jak wcześniej pisała Bolilol, wtedy będziesz wiedziała jaka jest Twoja rezerwa jajnikowa, a jak nie da to możesz na własny koszt sobie zrobić, jeśli martwisz się kwestią menopauzy.

Moja Mama miała 50 lat. Ale ja już mam wątpliwości co do "zdrowej" ciąży u mnie po 40 tce no i tak sobie głupio myślę, że nie mogę zajść, bo te moje komórki są już mało wartościowe itd itp...

Moja Mama miała 50 lat. Ale ja już mam wątpliwości co do "zdrowej" ciąży u mnie po 40 tce no i tak sobie głupio myślę, że nie mogę zajść, bo te moje komórki są już mało wartościowe itd itp...
Z tej perspektywy ja mam 30 🙂 i też nie mogę zajść bez większego powodu 🤷 o młodego 2,5 roku starań. Teraz dopiero kilka miesięcy ale jak się urodził to tak sobie głupio pomyślałam, że z drugim pójdzie szybciutko 😔 no nie poszło 🤷 11 października moja ginekolog wraca z urlopu to pójdę sobie pogadać co robić i jak tam sytuacja wygląda. Powinnam trafić z wizytą na tuż przed lub tuż po owulacji

Ostatnia edycja:
Ale to nie jest tak, że menopauza przychodzi nagle i okres znika. Najpierw organizm się do niej przygotowuje tzw. Okres przekwitania gdzie cykle się wydłużają albo skracają, kobieta powoli wytwarza coraz mniej hormonów itp. Co skutkuje znanymi nam objawami. To trochę trwa przed menopauzą, więc na spokojnie nie ma czym się stresować, nie od razu musi to oznaczać coś strasznego ;)

Słuchajcie, dzisiaj rano Stary mnie zabił tekstem... my ogólnie jesteśmy wierzący, chodzimy do Kościoła itd. Ja może mniej widzę Boga na każdym kroku (tłumaczenie, że Bóg tak chciał w temacie chorób, wypadków, zajścia w ciążę) niż mój Ł. Tak mu się trochę odmieniło w tą stronę po 35 roku życia. Dzisiaj mi mówi, że nie zaszliśmy jeszcze w ciążę bo mam nieczyste sumienie, ja oczy w słup o co chodzi... a on do mnie mówi, że nie chodzę do spowiedzi co miesiąc jak powinnam i to dlatego. No chu mnie strzelił...

Ooo opowiem Ci historię, która mnie wyrwała z butów jak leżałam na ginekologii 🙂
Byłam wezwana na badanie w trakcie poronienia razem z ciężarną w 9miesiacu.... Wiadomo, że o tym wtedy marzyłam 🤦 ale cóż ...taki mamy poziom empatii 🤷
Moja towarzyszka zaliczyła wpadkę 🙈
O pierwszego syna starali się kilka lat, ostatecznie udało się i szybko zaczęli działania z drugim. Niestety poprzednie leczenie nie przyniosło efektu i po kolejnych kilku latach uznali, że są bezpłodni 🤷
W wieku 57 lat przestała miesiączkować i uznała, że musi się wybrać do lekarza na kontrolę, bo pewnie menopauza w końcu ją dopadła... Okazało się, że była w 3 miesiącu ciąży 🙈 lekarz stwierdził, że być może przed menopauzą miała zawirowania hormonalne i trafiła się piękna owulacja i idealne warunki i cóż.... No... Czekała na decyzję kiedy cesarka, bo nie pozwolili jej rodzić naturalnie 🙂 Dla mnie to już jest szalony wiek ale wpadka nie wybiera 🙈 starszego syna urodziła w wieku 37 lat

reklama
Słuchajcie, dzisiaj rano Stary mnie zabił tekstem... my ogólnie jesteśmy wierzący, chodzimy do Kościoła itd. Ja może mniej widzę Boga na każdym kroku (tłumaczenie, że Bóg tak chciał w temacie chorób, wypadków, zajścia w ciążę) niż mój Ł. Tak mu się trochę odmieniło w tą stronę po 35 roku życia. Dzisiaj mi mówi, że nie zaszliśmy jeszcze w ciążę bo mam nieczyste sumienie, ja oczy w słup o co chodzi... a on do mnie mówi, że nie chodzę do spowiedzi co miesiąc jak powinnam i to dlatego. No chu mnie strzelił...
Nie dziwię Ci się 🙈raczej po babci bym się spodziewała takiego tekstu 🤦

Do góry