reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Czy ja wiem czy nic przyjemnego :D oczywiście żartuję.
Ale znów bez przesady, panowie mam wrażenie są zbytnio wrażliwi. Mój się stresował poczekalnią. Jakby tam dla kogoś to badanie to było coś dziwnego.
Albo jakbym ja u ginekologa miała się stresować, że inna kobieta będzie na mnie krzywo patrzeć, bo zaraz wejdę do gabinetu, ściągnę majtki i rozłożę nogi przed obcym chłopem xD
Hahaha, to samo mówię mojemu Mężowi 🤣

reklama
Ja też mam takie wyniki i nikt nie chce mi przepisać progesteronu, żeby go podnieść 😔
Jak zaszłam w ciążę miałam 14 🤷 ale tak to 11-12
Może dlatego, że mieści się w widełkach? Ja do mojego gina dopiero po ewentualnej miesiączce mam iść (choć wolałabym, rzecz jasna żeby jej nie było), zobaczymy co mu powie na to

Dzięki ❤ zastanawiam się, czy jest sens go powtarzać za kilka dni, w sensie żeby zobaczyć, czy coś rośnie, czy spada 🤔 w każdym razie póki co nie najgorsze info.
Pisałaś wcześniej, że gin twierdzi , że owulka koło soboty, więc jutro by było 7dpo, jeśli chcesz to możesz sobie jeszcze dla swojej informacji
i spokoju zrobić jutro i to sprawdzić. Ja nie widzę przeszkód, jak najbardziej🙂

To prawda, mój chodzi jak struty, a jak Go pytam co się dzieje, to udaje, że nic. Dopiero wczoraj wieczorem przyznał, że się stresuje, ale nie samym badaniem, tylko wynikiem.
Tyle dobrego, że od razu potraktował sprawę poważnie i bez cienia wahania zadzwonił umówić się na badanie. Im wcześniej tym lepiej, oboje o tym wiemy- jeśli cokolwiek byłoby nie tak, trzeba działać dalej...
No to podobna sytuacja była u Nas, też się stresował i jednym i drugim, i widziałam to w jego zachowaniu.
Super i mega plus za jego podejście do sprawy😍

Czy ja wiem czy nic przyjemnego :D oczywiście żartuję.
Ale znów bez przesady, panowie mam wrażenie są zbytnio wrażliwi. Mój się stresował poczekalnią. Jakby tam dla kogoś to badanie to było coś dziwnego.
Albo jakbym ja u ginekologa miała się stresować, że inna kobieta będzie na mnie krzywo patrzeć, bo zaraz wejdę do gabinetu, ściągnę majtki i rozłożę nogi przed obcym chłopem xD
Jest jeden problem 😂 nam nic nie musi stawać 🙈 Ja byłam ciekawa jak mój mąż ogarnie temat, bo on kawał ogiera ale bardzo uczuciowy i w takich warunkach nie byłam pewna, czy sobie poradzi emocjonalnie.

Ostatnia edycja:
Robiłaś badania genetyczne w kierunku trombofilii wrodzonej?

W moim przypadku mutacje + białko s i białko c, które są w dolnej granicy normy, powodują konieczność wdrożenia zastrzyków z heparyny (to o nich wspominała Twoja lekarka) w ciąży ( w dawce 0,6) + Acard 150 (Acard 75 na stałe).
Im wcześniej będę wiedziała o ciąży, tym szybciej wdrożę leczenie i ograniczę możliwość wystąpienia zdarzenia zakrzepowo-zatorowego, które w konsekwencji może prowadzić do poronienia.

Musisz porozmawiać ze swoją lekarką, czy u Ciebie jest podobna sytuacja :)

Z badań jeszcze robiłam czynnik V Leiden i to wszystko. Na wyniki jeszcze poczekam, bo dzisiaj zadzwonili z laboratorium, że użyli złej probówki i musze przyjśc jeszcze raz :/ Poczytałam o tej trombofilii i faktycznie warto jeszcze trochę badań zrobić.

A kiedy zaczynasz testować? W tej sytuacji chyba nie ma co czekać do 14dpo, bo ja taki plan mialam 😆

reklama
Ja zaczęłam 3-7 lamette
A tera dwa zastrzyki w środę i dziś festimion (chyba przekręcam nazwę )
We wtorek kontrola
A czym się różni zivafert a ovitrelle? Bo przy pierwszej udanej stymulacji właśnie dostałam zivafert
Oj nie mam pojęcia - ja od początku miałam ovitrelle. Ale chyba jakieś dziewczyny pisały, że brały zivafert

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry