reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
@c_or_nelia @kate01 to co piszecie w głowie mi się nie mieści. Kurcze też mam w swoim otoczeniu ludzi za którymi nie przepadam, ale to że ich nie lubię nie równa się temu bym miała ich nie szanować. Nie rozumie taki zachwiań. Nie wiem kim trzeba być, by pozwolić sobie na takie traktowanie drugiego człowieka.

Z badań jeszcze robiłam czynnik V Leiden i to wszystko. Na wyniki jeszcze poczekam, bo dzisiaj zadzwonili z laboratorium, że użyli złej probówki i musze przyjśc jeszcze raz :/ Poczytałam o tej trombofilii i faktycznie warto jeszcze trochę badań zrobić.

A kiedy zaczynasz testować? W tej sytuacji chyba nie ma co czekać do 14dpo, bo ja taki plan mialam 😆
Powiem tak - nie sugeruj się mną, bo akurat przy ostatniej ciąży wyjątkowo zrobiłam test dopiero dzień po spodziewanej miesiączce 😅 (bo były święta, byliśmy w rozjazdach etc.). U mnie dopiero 10 dpo ma sen (a i tak niewielki), bo paski wybarwiają mi się bardzo delikatnie w przypadku bety poniżej 1000 i nigdy dotychczas na początkowych wartościach nie udało mi się wyłapać cienia cienia, a najniższa beta jaką wyłapał test miała wartość ok. 300. Znajdziesz tutaj dziewczyny, które mają cienie i kreski już przy becie +/- 20. To wszystko jest bardzo indywidualna kwestia ;)

sprowadzcie mnie proszę na ziemie 🫠

Jestem 6DPO z moich wyliczeń (teoretycznie,nie jest to potwierdzone tesyami lub monitoringiem) mam króciutkie cykle,seks był tylko raz w dni płodne 😬

Dzisiaj w połowie dnia zrobiło mi się niedobrze,zwymiotowałam,rozbolała mnie głowa,chodzę w pracy w masce cały dzień bo wszystko dookoła mi śmierdzi,mdłości są dalej ale wymioty ustały,próbuje to jakoś hamować 😵‍💫

Jak się położyłam było lepiej,ale co wstanę te mdłości wracają 😖
Czy ktoś wie coś o jakims panującym wirusie? 😂😂😂

Jestem 6DPO z moich wyliczeń (teoretycznie,nie jest to potwierdzone tesyami lub monitoringiem) mam króciutkie cykle,seks był tylko raz w dni płodne 😬

Dzisiaj w połowie dnia zrobiło mi się niedobrze,zwymiotowałam,rozbolała mnie głowa,chodzę w pracy w masce cały dzień bo wszystko dookoła mi śmierdzi,mdłości są dalej ale wymioty ustały,próbuje to jakoś hamować 😵‍💫

Wirus staraczkowej głowy? 😄
A tak na serio, to może coś na żołądek Ci "siadło " i poszkodziło?

Z badań jeszcze robiłam czynnik V Leiden i to wszystko. Na wyniki jeszcze poczekam, bo dzisiaj zadzwonili z laboratorium, że użyli złej probówki i musze przyjśc jeszcze raz :/ Poczytałam o tej trombofilii i faktycznie warto jeszcze trochę badań zrobić.

A kiedy zaczynasz testować? W tej sytuacji chyba nie ma co czekać do 14dpo, bo ja taki plan mialam 😆
Najlepiej jest jak najwcześniej wyłapać ciążę by działać od początku.

reklama

Rita wszędzie czyha, ale ob u Ciebie była to ciąża 🤞 ja w 2 tak miałam 😉

Do góry