reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Rozciągać się nie chciało 😁 a tak poważnie - gratuluję motywacji, u mnie ten miesiąc był niemal bez ćwiczeń, a tak miałam się brać za siebie. Tak wgl to przytyłam i wróciłam na normalne tory. Jeszcze nie widziałam wagi sprzed ciąży (brakuje 1 kg) ale to ile mi doszło siły, jak już kości nie widać ☺️☺️☺️ (miał być wzrusza wesoły, ale w mojej komórce jest tylko taki 🥺). Czuje się o niebo lepiej i lepiej wyglądam ☺️ no i w niedzielę zamknęłam usta teście gdy padły z jego ust takie słowa: "jesteś za chuda", "nic nie przytałaś". Myślę, że już nie będzie komentował 😉

Chciałam też podziękować Ci za ten miesiąc. Cudownie prowadziłam wątek, to z jakim zaangażowaniem to robiłaś - podziwiam ☺️❤️ Myślę że każda dziewczyna czuła się przez Ciebie zaopiekowana, nawet się zastanawiam czy miałaś jakiś notatnik żeby wszystko pamiętać. Możesz być z siebie dumna, zdecydowanie sprawdziłaś się w tej roli ☺️

Dobrego dnia dla wszystkich dziewczyn ☺️
Ewidentnie coś poszło nie tak z tym wczorajszym treningiem 😅

Ciesze się, że jesteś zadowolona ze swojej wagi i dobrze czujesz się w swojej skórze Ty- bo to jest właśnie najważniejsze😊

Dziękuję Ci bardzo za te słowa, ogromnie mi miło 🥹😘

reklama
Bawiłyście się za dzieciaka w przebieranki? Ja chodziłam z rodzeństwem i sąsiadami po zapustach, w sumie to my odnowiliśmy ten zwyczaj przez moją babcię. Przebieraliśmy się za dziadów, zakładaliśmy rajstopy na głowę, malowaliśmy się i nikt nas nie poznał 😂 zbieraliśmy wszystko, raz jedna pani nie miała co dać i dała nam 30 jajek i swojski chleb 😊 gdy już nadszedł czas rozliczania, mama sąsiadki zrobiła nam jajecznicę z tych jajc - super wspomnienia ☺️

Bawiłyście się za dzieciaka w przebieranki? Ja chodziłam z rodzeństwem i sąsiadami po zapustach, w sumie to my odnowiliśmy ten zwyczaj przez moją babcię. Przebieraliśmy się za dziadów, zakładaliśmy rajstopy na głowę, malowaliśmy się i nikt nas nie poznał 😂 zbieraliśmy wszystko, raz jedna pani nie miała co dać i dała nam 30 jajek i swojski chleb 😊 gdy już nadszedł czas rozliczania, mama sąsiadki zrobiła nam jajecznicę z tych jajc - super wspomnienia ☺️
Ja niestety nie, jak byłam mała to halloween w ogóle nie było tak "znane" w Polsce a dawnych zwyczajów raczej nikt mnie nie uczył ;) Ale pochodzę z bardzo małej mieścinki, więc tam generalnie kościół i święta kościelne na 1 miejscu a cała reszta to "wydziwianie" ;)

No ja niestety dziewczyny nie uratuje końca października, 10 dni po i biało. 6.11 planowo okres, więc nasikam jeszcze jutro i pojutrze.

Załączniki

• 20231031_070543.jpg
    20231031_070543.jpg
    645,5 KB · Wyświetleń: 101
Cześć, przydały by się jakieś dobre wieści na koniec miesiąca @ amusedxxx @Aksamitka28 @królowa_kresek😉🙃 liczę na Was 🤞

Ja dzisiaj mam zakwasy, tzn. mikroourazy pod łopatkami po wczorajszym treningu na orbitreku godzinnym, to chyba jednak było za długo dla tych mięśni, więc teraz muszę się męczyć🤷‍♀️

Miłego dnia dziewczyny😊
Nie mam testów ale nasikałam do słoika 😂 także później skoczę po test i podejmę próbę jeszcze w tym miesiącu 🤔
Zwłaszcza, że w niedzielę wieczorem i wczoraj miałam bóle typowo okresowe ale z bólem krzyża i właściwie nic tego nie wyszło 🤷 zobaczymy. Teoretycznie do 2 listopada mam termin ostateczny @

Ja niestety nie, jak byłam mała to halloween w ogóle nie było tak "znane" w Polsce a dawnych zwyczajów raczej nikt mnie nie uczył ;) Ale pochodzę z bardzo małej mieścinki, więc tam generalnie kościół i święta kościelne na 1 miejscu a cała reszta to "wydziwianie" ;)
To u nas było jako tradycja. Za to w jeszcze innej wiosce obchodzą dziady w zwodziciela, ale to już gruba akcja jest. Przebierają się i robią psikusy ludziom w nocy tj. zabijanie okien, przenoszenie rzeczy w inne miejsca.

Mam wyniki, niby w normie ale w dolnej granicy, te dziewczyny, które sie lepiej znają w tej dziedzinie… w 4 dniu cyklu robione badania.

Załączniki

• IMG_3395.jpeg
    IMG_3395.jpeg
    168,3 KB · Wyświetleń: 90
No ja niestety dziewczyny nie uratuje końca października, 10 dni po i biało. 6.11 planowo okres, więc nasikam jeszcze jutro i pojutrze.
też miałam biało 10dpo i nie sikam narazie bo boli kazde rozczarowanie, szczególnie nie mam żadnych objawów a świecę latarka po teście jak debil. A jak @ nie przychodzi i nasikam to pojawia się kilka godzin później 🫣 to jest magia

reklama
też miałam biało 10dpo i nie sikam narazie bo boli kazde rozczarowanie, szczególnie nie mam żadnych objawów a świecę latarka po teście jak debil. A jak @ nie przychodzi i nasikam to pojawia się kilka godzin później 🫣 to jest magia
U mnie raczej są inne emocje.
Z duszą na ramieniu sikam 9 dni po, zadając sobie pytanie jak ja przeżyje caly ten stres do 1 usg, mając za sobą cp. Po negatywnym teście odczuwam wyłącznie lekkie rozczarowanie. Ale podkreślam to zawsze, ja jestem mamą 3 dzieci. Więc wiadomo, że inaczej podchodzę do tego po 2 latach starań.

Do góry