reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Jak Wam mija niedziela? Jak pogoda u Was?
U mnie pogoda do badni, pada deszcz, mam nadzieje, że się przejaśni i uda mi się gdzieś wyjść chociaż na chwilę przewietrzyć. W planie relaks i może siostra do mnie przyjedzie na kawę , od taka leniwa niedziela.

My skorzystaliśmy z umiarkowanie małego ruchu i pojeździliśmy dziś po cmentarzach. Pogoda ładna, świeci słońce, a drzewa są w szczycie swojego jesiennego piękna, także po drodze było na co popatrzeć. :D Cały czas pobolewa mnie ta niedrożna strona, ale jak sięgam pamięcią, to od dawna boli w każdym cyklu.

Super, że masz kogoś "swojego" na miejscu. Mieszka daleko od Was?

reklama
Ja dopiero się obudziłam 🙈 łapie telefon, patrzę a tu informacje o śmierci Mathew Perry. Smutno trochę, Friends znam na pamięć praktycznie 🥲
Sad Episode 4 GIF by Friends

😔

My skorzystaliśmy z umiarkowanie małego ruchu i pojeździliśmy dziś po cmentarzach. Pogoda ładna, świeci słońce, a drzewa są w szczycie swojego jesiennego piękna, także po drodze było na co popatrzeć. :D Cały czas pobolewa mnie ta niedrożna strona, ale jak sięgam pamięcią, to od dawna boli w każdym cyklu.

Super, że masz kogoś "swojego" na miejscu. Mieszka daleko od Was?
Wiesz, ja to bym chętnie pochodziła po cmentarzach, lubie ten cały obrządek typowy dla Polski, najpierw porządkowanie , później przystrajanie i na koniec odwiedzanie grobów, blask zniczy wieczorem, modlitwa, zaduma wspominanie bliskich osób, których nie ma i jak to kiesyś było jak żyły- a potem ciepła herbata w domu🫠
W uk rządzi Halloween. Oczywiście każdy świętuje jak lubi i ja nie mam z tym absolutnie problemu- można też nie świętować wcale.

Siostra mieszka na drugim końcu miasta , pieszo 25 minut a samochodem 5 , i tak -fajnie , że tu jest🙂
A masz może pomysł dlaczego ta niedrożna strona może boleć?

Wiesz, ja to bym chętnie pochodziła po cmentarzach, lubie ten cały obrządek typowy dla Polski, najpierw porządkowanie , później przystrajanie i na koniec odwiedzanie grobów, blask zniczy wieczorem, modlitwa, zaduma wspominanie bliskich osób, których nie ma i jak to kiesyś było jak żyły- a potem ciepła herbata w domu🫠
W uk rządzi Halloween. Oczywiście każdy świętuje jak lubi i ja nie mam z tym absolutnie problemu- można też nie świętować wcale.

Siostra mieszka na drugim końcu miasta , pieszo 25 minut a samochodem 5 , i tak -fajnie , że tu jest🙂
A masz może pomysł dlaczego ta niedrożna strona może boleć?
Ja lubiłam 1 listopada jedynie ze względu na ten piękny widok świecących po zmroku zniczy. Nie kojarzę tego dnia zbyt dobrze ze względu na tę cmentarną modę i przepych.
Chciałabym żeby Halloween przyjęło się też tutaj. Jakoś do mnie przemawia. :D

Miło jest mieć kogoś bliskiego będąc tak daleko od reszty rodziny.

Wiesz co, coraz częściej myślę o endometriozie. Przemawia za tym u mnie kilka "rzeczy", więc to z pewnością będzie temat mojej kolejnej wizyty u ginekologa. Po drożności pytał mnie o kilka rzeczy, które się z tym wiązały, ale szczerze mówiąc chciałam wyjść stamtąd wtedy jak najszybciej i nie wchodziłam w szczegóły.

Jak Wam mija niedziela? Jak pogoda u Was?
U mnie pogoda do badni, pada deszcz, mam nadzieje, że się przejaśni i uda mi się gdzieś wyjść chociaż na chwilę przewietrzyć. W planie relaks i może siostra do mnie przyjedzie na kawę , od taka leniwa niedziela.
U nas pogoda fajana, chłodno, ale słonecznie 🙂 Po kościele wybraliśmy się do "Brama w górce" - spacer wśród koron drzew, a później na obiad w Kabanosie. Z chytrości zjadłam cały talerz i teraz nie mogę się ruszać 🙈 myślałam, że wrócimy do domu to zjemy sobie ciasto, ale nik nie ma na nie miejsca.

Moja niedziela tradycyjnie w pracy 😐 a tak się ładnie zrobiło! Słoneczko świeci i jest 16 stopni. Dobrze, że zaraz koniec, to chociaż spacer się zaliczy (i starego wieczorem😁)
Okna brudne, ale chyba nigdzie nie uciekną 🤣
Pewnie że nie uciekną 😉 w zeszłym tyg umyłam połowę okien, a po ostatnich deszczach już nie odróżni które były myte 😐

Ostatnia edycja:
U nas pogoda fajana, chłodno, ale słonecznie 🙂 Po kościele wybraliśmy się do "Brama w górce" - spacer wśród koron drzew, a później na obiad w Kabanosie. Z chytrości zjadłam cały talerz i teraz nie mogę się ruszać 🙈 myślałam, że wrócimy do domu to zjemy sobie ciasto, ale nik nie ma na nie miejsca.
Super dzień 🙂
Chwile odpoczniecie, to i miejsce na ciasto się znajdzie😀

reklama
Do góry