reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Ja dzisiaj wymiękłam i testowałam w 7dpo, wiadomo jaki wynik 😅 następny test we wtorek 🫣
Czasami też tak mam😂 choć ostatnio uparcie testuje 9-10 dpo żeby nie rozczarowywać się tyle razy 🥹 ostatnio jestem tak zmęczona wszystkim co się dzieje wokół mnie że padam na twarz o 23 rano wstaje do pracy i nadal jestem zmęczona mimo że śpię po 9h 🤷🏻‍♀️

Ja w pierwszej ciąży tez miałam problem z tsh. Po pozytywnym teście wyszło mi tsh 14 🤯 po weekendzie poszłam jeszcze raz się zbadać i tsh wyszło już prawie 20, natomiast wszystkie inne ft3, ft4, antyTpo, antyTg, trab ,usg tarczycy w normie.
Poszłam do lekarza i przepisał mi dawkę eutyroxu 75. Stwierdziła, że przy tak wysokim tsh moge poronic. 🤯
Ponowne badanie krwi, tsh przy dolnej granicy, a ft4 ponad norme. Oczywiście ten sam lekarz był na urlopie jak chciałam przyjść na kontrolę. Poszłam do innego i ten do mnie, ze samo wysokie tsh nie jest powodem, aby przyjmować leki i kazał je odstawić. I że przy tak wysokim ft4 mogę poronic 🤯
Nie dało mi to spokoju, że jeden mówi tak a drugi tak, wiec tego samego dnia umówiłam teleporade do kolejnego. Kazala brać leki, zaczęłam od dawki 25, która okazała się za mała... i tak uregulowanie mojego tsh trwało 2 miesiące... Przy końcówce brałam już dawkę 125...
Córka urodziła się z wrodzoną niedoczynnoscia tarczycy 🤬
Teraz dalej trwają moje przeboje z wynikami tsh 🙃
Tak, Twoja historia pokazuje ze nawet wynik 0.5 - 1 tsh jest dobry w 1 trymestrze i nawet później przez cała ciąże. Moja endokrynolog jak mi dochodziło do 2 to zawsze dawka leku większa na 3 miesiące i znowu kontrola. Przy staraniach mam mieć max 1.5.

reklama
Jak Wam mija niedziela? Jak pogoda u Was?
U mnie pogoda do badni, pada deszcz, mam nadzieje, że się przejaśni i uda mi się gdzieś wyjść chociaż na chwilę przewietrzyć. W planie relaks i może siostra do mnie przyjedzie na kawę , od taka leniwa niedziela.
Moja niedziela tradycyjnie w pracy 😐 a tak się ładnie zrobiło! Słoneczko świeci i jest 16 stopni. Dobrze, że zaraz koniec, to chociaż spacer się zaliczy (i starego wieczorem😁)
Okna brudne, ale chyba nigdzie nie uciekną 🤣

Do góry