reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
U mnie wczoraj niestety negatyw, widać moje wewnętrzne przekonanie można sobie o kant dupy potłuc. No ale, że mąż mnie dzisiaj wkurza, to sobie myślę, może i dobrze, bo on sam jest jak dziecko i miałabym na głowie jeszcze więcej, a może czas się skupić na sobie trochę 😶 Niemniej okres niby powinien przyjść jutro, a brzuch mnie nie boli, więc jutro powtórka.

Ostatnia edycja:
U mnie niedziela dość szybko zleciała. Rano basen z dzieckiem, wracając zaliczyliśmy KFC na wczesnym obiad, wpadliśmy do domu po psy i pojechaliśmy na spacer. Jakoś tak wyszło, że koło 9-10km zrobione. Piękna pogoda i okoliczności przyrody. Tylko nie przewidzieliśmy, że tyle zejdzie, ani wody, ani czegoś do zjedzenia...
W domu to proza życia... Tylko gotowanie, jakoś na sprzątanie nikt nie miał ochoty.
1 listopada kiedyś lubiłam, wspomnienia, spotkania z rodziną, która bywa tylko z tej okazji, jak byłam nastolatką lubiłam różnic za zmarłych wieczorem na cmentarzu. Jestem mało kościółkowa, ksiądz czytający cenę za duszyczke podczas mszy na cmentarzu jakoś mnie zniechęcił. No i ten pokaz mody, kto na lepszy znicz a kto wiązankę... Dobrze, że na cmentarz można przychodzić cały rok.
Miałam ochotę na dyniowo-duszkowe dekorację ale jednak niemoc ogarnęła u w końcu nic nie zrobiłam
. IMG_20231029_150357531.jpg

IMG_20231029_150622085_HDR.jpg

Teraz leżę w wannie...

U mnie niedziela dość szybko zleciała. Rano basen z dzieckiem, wracając zaliczyliśmy KFC na wczesnym obiad, wpadliśmy do domu po psy i pojechaliśmy na spacer. Jakoś tak wyszło, że koło 9-10km zrobione. Piękna pogoda i okoliczności przyrody. Tylko nie przewidzieliśmy, że tyle zejdzie, ani wody, ani czegoś do zjedzenia...
W domu to proza życia... Tylko gotowanie, jakoś na sprzątanie nikt nie miał ochoty.
1 listopada kiedyś lubiłam, wspomnienia, spotkania z rodziną, która bywa tylko z tej okazji, jak byłam nastolatką lubiłam różnic za zmarłych wieczorem na cmentarzu. Jestem mało kościółkowa, ksiądz czytający cenę za duszyczke podczas mszy na cmentarzu jakoś mnie zniechęcił. No i ten pokaz mody, kto na lepszy znicz a kto wiązankę... Dobrze, że na cmentarz można przychodzić cały rok.
Miałam ochotę na dyniowo-duszkowe dekorację ale jednak niemoc ogarnęła u w końcu nic nie zrobiłam
.Zobacz załącznik 1580269

Zobacz załącznik 1580268

Teraz leżę w wannie...
Ładne widoki 😍 też sobie dzisiaj poleżałam w wannie, mój niedzielny rytuał na dobry start tygodnia 🙈

Czy którejs z was zastrzyk ovitrelle utrzymuje się powyżej tych 10 dni jakie są zaznaczone w ulotce ? W poprzednich miesiącach jakoś szybciej mi schodził dziś jestem jakieś 12 dni po zastrzyku i nadal cieniutka kreseczka jak w 10 dniu
Tak, u mnie potrafił się trzymać do 13 dnia po zastrzyku, ale trzymam🤞żeby to nie było ovi.

U mnie wczoraj niestety negatyw, widać moje wewnętrzne przekonanie można sobie o kant dupy potłuc. No ale, że mąż mnie dzisiaj wkurza, to sobie myślę, może i dobrze, bo on sam jest jak dziecko i miałabym na głowie jeszcze więcej, a może czas się skupić na sobie trochę 😶 Niemniej okres niby powinien przyjść jutro, a brzuch mnie nie boli, więc jutro powtórka.
Mój też dziecko, ale taki typ człowieka i powiem Ci że tacy lepiej odnajdują się w roli ojca 😉 mało ogarniają takich praktycznych rzeczy, ale emocjonalnie są blisko dziecka. Mają łatwość w nawiązywaniu kontaktu z dziećmi ☺️ testuj dziś i oby 2 kreski się pojawiły 🤞🏻

Ostatnia edycja:
reklama
Ja oczywiście zapomniałam 😛 dziś 13dpo, sikałam 11dpo i było biało, więc pewnie po prostu niczego się nie spodziewam. Może sikne koło południa jak się coś uzbiera 😛
Jak ja bym chciała czasami zapomnieć siknąć 😂 ale jestem już coraz bliżej cierpliwości 🙈 przyjdzie taki dzień, że nasikam 14dpo 😂 głęboko w to wierzę 😂

Do góry