reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Tak, robię zgodnie ze wskazówkami. Pilnuje godziny, nie ruszam się na łóżku, termometr też zanim go włączę jest "na miejscu". Tez liczę na to, że jeszcze wzrośnie ale nigdy nie miezylam i myślałam że w dniu owulacyji jest powyżej 37° 🙈😅 zrobiłam kolejny test owu i pasek już jaśnieje więc pik miałam wczoraj po 18, tzn ze owu muszę oczekiwać do dziś wieczora czy 48h jak mi paski owu jaśnieją?
U mnie tylko w jednym cyklu przekroczyło 37, tak to było takie 36.92

reklama
Cześć dziewczynki,

chciałam zameldować ze u mnie ciągły znak zapytania.
Dziś 5+0, testy pozytywne, wybrałam się dzisiaj na wizytę :p brak pęcherzyka.

Od teraz mierzymy betę ;)
Wiec dalej na dwoje babka wróżyła.
Albo biochem albo się rozwinie. Choć szczerze nie mam większych złudzeń .

Nie stresuje się- będzie co ma być :)zrobiłam maks by było dobrze, niewykluczone tez ze zniknę z czerwcowek i do Was wroce :p

Buziole
Ja mocno trzymam kciuki, żebyś jednak nie wracała, a została sobie tam na czerwcówkach. 🤞🤞🙂

Cześć dziewczynki,

chciałam zameldować ze u mnie ciągły znak zapytania.
Dziś 5+0, testy pozytywne, wybrałam się dzisiaj na wizytę :p brak pęcherzyka.

Od teraz mierzymy betę ;)
Wiec dalej na dwoje babka wróżyła.
Albo biochem albo się rozwinie. Choć szczerze nie mam większych złudzeń .

Nie stresuje się- będzie co ma być :)zrobiłam maks by było dobrze, niewykluczone tez ze zniknę z czerwcowek i do Was wroce :p

Buziole
Oby nie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Ostatnio natrafiłam na wypowiedź starszego ginekologa, mówił tam o tym co Ty piszesz. On gdy zaczynał być ginekologiem wynik miał TSH miał być 1.5 i teraz twierdzi że te normy są sporo zawyżone. Twoj post daje do myślenia, zwlasza że mój wynik to 2.
No właśnie z tego co ja zauważyłam są 2 szkoły odnośnie TSH do starań . Ja jestem na Eutyroxie 0.25 mg. Jakiś rok temu 1 endo jak miałam 2.6 tsh pozostale parametry w normie i robił usg tarczycy zalecił mi tą dawkę, na lekach zbita do 1.5 . Byłam też u jednego ostatnio jak byłam na urlopie i miałam świeże wyniki tsh było też coś około 1.6 za to ft4 minimalnie podwyższone, i ten z kolei stwierdził, że nie potrzebnie podbijam to ft4 sztucznie braniem lewotyroksyny, zapytał na podstawie jakiego poziomu inny endo zalecił Eutyrox- kazał odstawić lek na tydzień , zrobiłam ponowne badanie, ft4 bylo w normie, a TSH wzrosło do 1.90 z kawałkiem.
Podsumowując pierwszy lekarz mòwił, że lepiej w moim wieku i do starań utrzymywać tą 1 z przodu, drugi zaś powiedział, że lek przyjmuje niepotrzebnie, bo 2.6 to spoko wynik.
A mądra ja biorę co 2gi dzień na własną rękę i wszystko gra w wynikach🤣 oczywiście nie namawiam nikogo do niesłuchania lekarzy, ale tak to jest jak są sprzeczne opinie.
Jak będe na następny raz u lekarza, to znowu bedzie to inna osoba, i ciekawe co powie🤔🤪

Dziękuje ❤️

Patrząc na historie moich cykli, nie ma większego zaskoczenia ;) Do tego wyniki badań hormonów, które robiłam w ostatnich dniach, pokazywały że coś poszło nie tak i że nic z tego cyklu nie będzie, wiec lepiej jeśli skończy się szybciej niż jakby miał się przeciągnąć np. do 50 dni ;)
46 dni, o matko😵‍💫, ja jak miałam 38 dniowy raz to myślałam, że to trwa wieki.

Ostatnio natrafiłam na wypowiedź starszego ginekologa, mówił tam o tym co Ty piszesz. On gdy zaczynał być ginekologiem wynik miał TSH miał być 1.5 i teraz twierdzi że te normy są sporo zawyżone. Twoj post daje do myślenia, zwlasza że mój wynik to 2.
Ja ostatnio na wizycie też pytałam i potem na drożności z innym ginekologiem też dopytywałam i zgodnie powiedzieli, że te normy żeby TSH było najlepiej koło 1 już nie są aktualne i mi nie zalecali zbijania, tylko kontrolować regularnie w razie gdyby była tendencja wzrostowa. Z biegiem lat normy wszystkiego się zmieniają, choćby badanie nasienia - naście lat temu wartości które aktualnie uznawane są za normę, kiedyś byłyby już uznawane za oligospermię 🙈

reklama
Potwierdzam, że przy staraniach dobrze jak wartość jest z 1 z przodu.
Ja dostałam Euthyrox w małej dawce jak miałam powyżej 2.
Dlatego powtórzę jeszcze raz w przyszłym tygodniu i zobaczymy, jaki będzie wynik. Zawsze miałam 1,6. Teraz robiłam po 5 godzinach snu, więc może to miało wpływ na wynik. Normalnie zrobiłabym jutro te badania, ale że to zadupie i w sobotę jest zamknięte wszystko to niestety musiałam dzisiaj.

Do góry