reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Uporałam się już z przetworami ☺️ zostało tylko przesadzanie malin, sadzenie czosnku i zrobić plan na przyszły rok. Teraz pozostało mi żyć staraniami już mnie nic od nich nie będzie mogło odciągnąć - no chyba że śnieg będzie dawał mocno w kość 🙈

Załączniki

• IMG_20231026_161415.jpg
    IMG_20231026_161415.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 102
reklama
@Kosinka94 zazdroszczę, ja trochę przetworów zrobiłam. Ogródek woła i ogarnięcie, ale nie mam kiedy. Nic nie przycięte, lilie miałam rozsadzić bo już za gęsto rosną. Stare skrzynie na warzywa miałam rozebrać, bo już się rozpadają. A teraz czas się ubrać w sztormiak i iść na spacer.

Dziewczyny, mam drugą betę 🥰

23.10. 8:22 (12 dpo) - betaHCG 81,1
25.10. 8:29 (14 dpo) - betaHCG 266

Przyrost 228,4% w 48h 😍🥰 Kropka działa!
Zobacz załącznik 1579073
Zmykam na czerwcówki, a Wam dziękuję za wszystko i życzę, abyście wszystkie stąd szybko pomaszerowały na mamusie i nie wracały na staraczki przynajmniej aż do końca połogu! 😅❤️🤞🏻
Gratuluję 💙 i powodzenia

Uporałam się już z przetworami ☺️ zostało tylko przesadzanie malin, sadzenie czosnku i zrobić plan na przyszły rok. Teraz pozostało mi żyć staraniami już mnie nic od nich nie będzie mogło odciągnąć - no chyba że śnieg będzie dawał mocno w kość 🙈
Piękne zbiory! Tez lubie przetwory jak na Mame Muminka przystało 😂😂😂

dobra, macie dobre podstawy, bardzo przyzwoita koncentracją i ładna morfologia - więc przede wszystkim żadnego załamywania się! Ten ruch tak ni z gruchy, ni z pietruchy obniżony, ale to też nie jest jeszcze dramat. Czy mąż nie miał w ciągu ostatniego miesiąca-dwoch gorączki? Jakieś termy, sauna, zamiłowanie do gorących kąpieli? Nie pił przypadkiem sporo w czasie poprzedzającym badanie?

Generalnie na poprawienie parametrów nasienia to rzucenie palenia, ograniczenie alkoholu, więcej ruchu, luźne gatki, porzucenie kąpieli na rzecz prysznica - i to tak bez szaleństw z temperaturą. do diety dodać olej z czarnuszki i sok pomidorowy, z suplementów można zacząć ogólnie od fertilman plus - i powtórka za trzy miesiące, jeżeli jeszcze oczywiście będzie taka potrzeba ;)
A jak wy podchodzicie do kwestii alkoholu? Ja nie pale, nie jem nawet słodyczy ani żadnych słonych przekąsek ale nie ukrywam ze jak przyjdzie weekend to lubie się napić wina. Wódki nie pije. Całkowicie rezygnujecie czy tylko jakieś ograniczeni?

@Kosinka94 zazdroszczę, ja trochę przetworów zrobiłam. Ogródek woła i ogarnięcie, ale nie mam kiedy. Nic nie przycięte, lilie miałam rozsadzić bo już za gęsto rosną. Stare skrzynie na warzywa miałam rozebrać, bo już się rozpadają. A teraz czas się ubrać w sztormiak i iść na spacer.
Ja się nie bawię w skrzynie, męża proszę i w chwilę mam organistą całą grządkę. Wiem, że podwyższone grządki są wygodniejsze i bardziej estetyczne, ale nie widzi mi się wydawać kasy na jakieś z trwalszego materialu. Samo to że mamy sprzęt więc raz, dwa i mam przygotowane pole na przyszły rok, bez mojego wysiłku 🙂

Ja się nie bawię w skrzynie, męża proszę i w chwilę mam organistą całą grządkę. Wiem, że podwyższone grządki są wygodniejsze i bardziej estetyczne, ale nie widzi mi się wydawać kasy na jakieś z trwalszego materialu. Samo to że mamy sprzęt więc raz, dwa i mam przygotowane pole na przyszły rok, bez mojego wysiłku 🙂
Wow brzmi super, macie gospodarstwo? Ja mam niewielki ogródek a przetwory zazwyczaj robię z owoców warzyw właśnie od znajomych, swoich czy rodziców , każdy ktoś tam ma jakiś nadmiar i zawsze się podzieli :)

A jak wy podchodzicie do kwestii alkoholu? Ja nie pale, nie jem nawet słodyczy ani żadnych słonych przekąsek ale nie ukrywam ze jak przyjdzie weekend to lubie się napić wina. Wódki nie pije. Całkowicie rezygnujecie czy tylko jakieś ograniczeni?
Ja na początku starań odstawiłam alkohol całkowicie :) ale po czasie jak się nie udawało to odpuściłam i tez się czasem napije wina, piwa albo jakiegoś drinka w mieście. Szczególnie jak przyjdzie okres to nachodzi ochota na coś z procentami 😅 ogólnie staram się żyć normalnie, zdrowo. Na wieksze ograniczenia przyjdzie czas jak się pojawia dwie kreski. Czyli we wtorek oczywiście 🤞🏻😁

reklama
Do góry