reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Kosinka to dobrze, że rozmawiacie o tym. Szczera rozmowa, wzajemne wsparcie i działanie rodzi sukces ☺️

Ja wierzę, jakie to musi być stresujące badanie dla faceta. Nie jest to takie łatwe wejść do pokoiku i się "spuścić" ot tak... My byliśmy razem akurat 😆Zobaczył kawałek mojego cycka i było po sprawie 🤣
Chciałabym mojemu mężowi pomóc, ale myślę że mogło by to przynieś odwrotny efekt.

Olgamat180 no ewidentnie ciąża jest - przynajmniej tak wskazuję test 😊 Przypomnij ile dni po owu jesteś ❓ Może nie ma się czym martwić i trzeba czekać do pierwszej wizyty a najlepiej to tą betę z 2x zrobić i będzie sprawa jaśniejsza 😃
W badaniu bety mam doświadczenie zacznę w poniedziałek idę na badanie
Lekarz każe wliczyć od dwóch dni po owulacji 13 dni

Dziewczyny mamy wyniki nasienia. Wszystko w normie poza ruchliwością 😞😞😞

Ruch postępowy a+b 14,7% a powinien być większy niż 30%. Ruch całkowity a+b+c 30,83% a powinien być większy niż 42%. Tego typu a jest tylko 0,83% 😞 Mam załamkę, zdążyłam już sobie popłakać. Mąż poza domem to chociaż tego nie widział. Razem pojdziemy do lekarza, zobaczymy co powie, ale czy ktoś z Was tez się z takimi leniuchami boryka? Jak im pomoc? Jakie suple? Dieta? Ruch?

Przy tej obniżonej ruchliwości lepkość i aglutynacja są w normie, wiec to nie ich wina. Chyba, że to przez tą za krótka abstynencje nie całe 3 dni…

U mnie pan mąż po badaniu, czekamy na wyniki do 12-13, potem o 19 moja wizyta.

Z tymi badaniami męskimi to jest trudny, ale tez myśle, że oni musza sami dojrzeć i uświadomić sobie, że to jest potrzebne. Ja trochę ponarzekalam, trochę się powsciekalam, nie byłam niestety miła bo wjechały oczywiście teksty „jak nie chcesz iść to znaczy, że ci nie zależy” 🤦🏼‍♀️. Trochę przymknęłam się, był ten ślub, urlop, on zobaczył ile ja rzeczy badam to sam powiedział że się umówił. Martwię się tylko, że ta nasza przerwa może być za krótka, No ale wezmiemy na to poprawkę…
Ja też miałam dni, że się złościłam ale zaciskałam zęby by nie palnąć nic głupiego. Posiadam cały czas świadomość że to badanie jest bardzo wymagające i większość czasu jestem raczej wsparciem. Ja się nawet modliłam by problem leżał tylko i wyłącznie po mojej stronie 🙈

Ruch postępowy a+b 14,7% a powinien być większy niż 30%. Ruch całkowity a+b+c 30,83% a powinien być większy niż 42%. Tego typu a jest tylko 0,83% 😞 Mam załamkę, zdążyłam już sobie popłakać. Mąż poza domem to chociaż tego nie widział. Razem pojdziemy do lekarza, zobaczymy co powie, ale czy ktoś z Was tez się z takimi leniuchami boryka? Jak im pomoc? Jakie suple? Dieta? Ruch?

Przy tej obniżonej ruchliwości lepkość i aglutynacja są w normie, wiec to nie ich wina. Chyba, że to przez tą za krótka abstynencje nie całe 3 dni…
Mnie się wydaje, że to nie są najgorsze wyniki.
My mamy duuuużo gorsze.
Zdrowa dieta oczywiście nigdy nie zaszkodzi.
A co to supli to mój bierze profertil. I daje mu orzechy brazylijskie ;)
Jeszcze nie powiem czy działa, bo powtórka badania dopiero przed nami.

Procenty ruchu procentami ruchu, najpierw podaj koncentrację, bez koncentracji się tego nie ocenia :)

reklama
Procenty ruchu procentami ruchu, najpierw podaj koncentrację, bez koncentracji się tego nie ocenia :)
E3B8F7E7-5765-42AA-9A7F-F438CE97F753.jpeg

1EF5FBB4-C28D-47C9-96A1-5EAF2CDD841A.jpeg

Tak to wyglada całościowo

Do góry