reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

dobra, macie dobre podstawy, bardzo przyzwoita koncentracją i ładna morfologia - więc przede wszystkim żadnego załamywania się! Ten ruch tak ni z gruchy, ni z pietruchy obniżony, ale to też nie jest jeszcze dramat. Czy mąż nie miał w ciągu ostatniego miesiąca-dwoch gorączki? Jakieś termy, sauna, zamiłowanie do gorących kąpieli? Nie pił przypadkiem sporo w czasie poprzedzającym badanie?

Generalnie na poprawienie parametrów nasienia to rzucenie palenia, ograniczenie alkoholu, więcej ruchu, luźne gatki, porzucenie kąpieli na rzecz prysznica - i to tak bez szaleństw z temperaturą. do diety dodać olej z czarnuszki i sok pomidorowy, z suplementów można zacząć ogólnie od fertilman plus - i powtórka za trzy miesiące, jeżeli jeszcze oczywiście będzie taka potrzeba ;)

reklama
dobra, macie dobre podstawy, bardzo przyzwoita koncentracją i ładna morfologia - więc przede wszystkim żadnego załamywania się! Ten ruch tak ni z gruchy, ni z pietruchy obniżony, ale to też nie jest jeszcze dramat. Czy mąż nie miał w ciągu ostatniego miesiąca-dwoch gorączki? Jakieś termy, sauna, zamiłowanie do gorących kąpieli? Nie pił przypadkiem sporo w czasie poprzedzającym badanie?

Generalnie na poprawienie parametrów nasienia to rzucenie palenia, ograniczenie alkoholu, więcej ruchu, luźne gatki, porzucenie kąpieli na rzecz prysznica - i to tak bez szaleństw z temperaturą. do diety dodać olej z czarnuszki i sok pomidorowy, z suplementów można zacząć ogólnie od fertilman plus - i powtórka za trzy miesiące, jeżeli jeszcze oczywiście będzie taka potrzeba ;)
Kurczę byliśmy na urlopie w Kenii, wróciliśmy tydzień temu tam wiadomo jaka temperatura. Balia była grana jakieś 4 tygodnie temu na kawalerskim, wtedy tez podejrzewam że chłopaki sobie więcej popili, 3 tygodnie temu tez się jakoś nie oszczędzał na weselu… Może to wszystko się jakoś złożyło do kupy. Dziękuje za Twoje rady ❤️, jak mi chłop wróci do domu to obgadamy podejście na spokojnie.

Kurczę byliśmy na urlopie w Kenii, wróciliśmy tydzień temu tam wiadomo jaka temperatura. Balia była grana jakieś 4 tygodnie temu na kawalerskim, wtedy tez podejrzewam że chłopaki sobie więcej popili, 3 tygodnie temu tez się jakoś nie oszczędzał na weselu… Może to wszystko się jakoś złożyło do kupy. Dziękuje za Twoje rady ❤️, jak mi chłop wróci do domu to obgadamy podejście na spokojnie.
o paniiii, to po tych kenijskich upałach to nic dziwnego, że pływacy tacy śnięci i im się nie chce zapierdalać jak się w Kenii gotowali. Przypomnij sobie jak ryby w stawie plywają przy długotrwałych upałach. Tym bardziej się nie martwić! Wprowadźcie zmiany w stylu życia, to na pewno nie zaszkodzi, rozważcie te suplementy i działajcie ;)

Ja nie mówiłam. Zbyt intymny temat jak dla mnie, po prostu nie chciałabym żeby ktoś o tym wiedział.

Do dziewczyn które miały biochemy, czy znacie przyczyny tego? Albo czy wiecie jakie są najczęstsze przyczyny?
U mnie ostatnio coś drgnęło w diagnostyce - miałam w tym roku poronienie (puste jajo + krwiak na macicy) i jeden biochem. Robiłam badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i ze wszystkich składowych tylko białko s wyszło nieprawidłowe. Czekam jeszcze na wyniki MTHFR. Ale w ubiegłym tygodniu miałam sonovaginografię - od paru lat miałam podejrzenie endometriozy, ale na szczęście się nie potwierdziło :) Wyszły mi za to powiększone żyły w macicy, więc jest podejrzenie PCS (do dalszej diagnostyki). Więc jedną z hipotez dlaczego się nie udaje, jest to że mam problemy z krzepliwością, a na macicy może być stan zapalny. Na szczęście z tym można sobie poradzić :) Czekam jeszcze na kariotypy i mam na wszelki wypadek umówioną też wizytę u immunologa

reklama
Do góry