reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

dobra, macie dobre podstawy, bardzo przyzwoita koncentracją i ładna morfologia - więc przede wszystkim żadnego załamywania się! Ten ruch tak ni z gruchy, ni z pietruchy obniżony, ale to też nie jest jeszcze dramat. Czy mąż nie miał w ciągu ostatniego miesiąca-dwoch gorączki? Jakieś termy, sauna, zamiłowanie do gorących kąpieli? Nie pił przypadkiem sporo w czasie poprzedzającym badanie?

Generalnie na poprawienie parametrów nasienia to rzucenie palenia, ograniczenie alkoholu, więcej ruchu, luźne gatki, porzucenie kąpieli na rzecz prysznica - i to tak bez szaleństw z temperaturą. do diety dodać olej z czarnuszki i sok pomidorowy, z suplementów można zacząć ogólnie od fertilman plus - i powtórka za trzy miesiące, jeżeli jeszcze oczywiście będzie taka potrzeba ;)

reklama
dobra, macie dobre podstawy, bardzo przyzwoita koncentracją i ładna morfologia - więc przede wszystkim żadnego załamywania się! Ten ruch tak ni z gruchy, ni z pietruchy obniżony, ale to też nie jest jeszcze dramat. Czy mąż nie miał w ciągu ostatniego miesiąca-dwoch gorączki? Jakieś termy, sauna, zamiłowanie do gorących kąpieli? Nie pił przypadkiem sporo w czasie poprzedzającym badanie?

Generalnie na poprawienie parametrów nasienia to rzucenie palenia, ograniczenie alkoholu, więcej ruchu, luźne gatki, porzucenie kąpieli na rzecz prysznica - i to tak bez szaleństw z temperaturą. do diety dodać olej z czarnuszki i sok pomidorowy, z suplementów można zacząć ogólnie od fertilman plus - i powtórka za trzy miesiące, jeżeli jeszcze oczywiście będzie taka potrzeba ;)
Kurczę byliśmy na urlopie w Kenii, wróciliśmy tydzień temu tam wiadomo jaka temperatura. Balia była grana jakieś 4 tygodnie temu na kawalerskim, wtedy tez podejrzewam że chłopaki sobie więcej popili, 3 tygodnie temu tez się jakoś nie oszczędzał na weselu… Może to wszystko się jakoś złożyło do kupy. Dziękuje za Twoje rady ❤️, jak mi chłop wróci do domu to obgadamy podejście na spokojnie.

Kurczę byliśmy na urlopie w Kenii, wróciliśmy tydzień temu tam wiadomo jaka temperatura. Balia była grana jakieś 4 tygodnie temu na kawalerskim, wtedy tez podejrzewam że chłopaki sobie więcej popili, 3 tygodnie temu tez się jakoś nie oszczędzał na weselu… Może to wszystko się jakoś złożyło do kupy. Dziękuje za Twoje rady ❤️, jak mi chłop wróci do domu to obgadamy podejście na spokojnie.
o paniiii, to po tych kenijskich upałach to nic dziwnego, że pływacy tacy śnięci i im się nie chce zapierdalać jak się w Kenii gotowali. Przypomnij sobie jak ryby w stawie plywają przy długotrwałych upałach. Tym bardziej się nie martwić! Wprowadźcie zmiany w stylu życia, to na pewno nie zaszkodzi, rozważcie te suplementy i działajcie ;)

Ja nie mówiłam. Zbyt intymny temat jak dla mnie, po prostu nie chciałabym żeby ktoś o tym wiedział.

Do dziewczyn które miały biochemy, czy znacie przyczyny tego? Albo czy wiecie jakie są najczęstsze przyczyny?
U mnie ostatnio coś drgnęło w diagnostyce - miałam w tym roku poronienie (puste jajo + krwiak na macicy) i jeden biochem. Robiłam badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i ze wszystkich składowych tylko białko s wyszło nieprawidłowe. Czekam jeszcze na wyniki MTHFR. Ale w ubiegłym tygodniu miałam sonovaginografię - od paru lat miałam podejrzenie endometriozy, ale na szczęście się nie potwierdziło :) Wyszły mi za to powiększone żyły w macicy, więc jest podejrzenie PCS (do dalszej diagnostyki). Więc jedną z hipotez dlaczego się nie udaje, jest to że mam problemy z krzepliwością, a na macicy może być stan zapalny. Na szczęście z tym można sobie poradzić :) Czekam jeszcze na kariotypy i mam na wszelki wypadek umówioną też wizytę u immunologa

reklama
Do góry