reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Ja miałam paskudną sytuację ... O staraniach nie mówiłam ale zaszłam w pierwszą ciążę, poszłam na USG i dostałam zwolnienie w 6 tygodniu. W 7 tygodniu poroniłam i dzień po wyjściu ze szpitala wróciłam do pracy... Nie chciałam siedzieć w domu i myśleć 🤷 Szefowa wzięła mnie na rozmowę, żeby nie rozpaczała, że jestem głupia mówiąc tak szybko o ciąży i pewnie przez to gadanie tak się skończyło... Nasłuchałam się jak nie wiem.... Na koniec usłyszałam, że jeszcze na 4 mc mogę mieć umowę na czas określony i ona tak zrobi, bo jakbym zaszła w ciążę to niepotrzebny jej pracownik na stałe 🤦 Zaszłam w ciążę w tym samym miesiącu co podpisanie umowy na stałe i znów w 6 tygodniu zostałam wysłana na L4 z nakazem odpoczywania itd. Ja pierwszy trymestr przechodziłam dramatycznie 🤦.
Teraz jestem na urlopie wychowawczym i też się nasłuchałam, że mi nie da wychowawczego, bo mogę dziecko z teściową zostawić i wziąć się za robotę 🙂 albo żebym się zwolniła, ewentualnie mogę sobie załatwić orzeczenie o niepełnosprawności i wtedy mogę jej wisieć jako pracownik 🤦 Grrrr....
Także z moich doświadczeń rozmowa o takich rzeczach z pracowacą to zło 🤷 ale pewnie są normalni pracodawcy 🙂
Zgroza🤦‍♀️😱

reklama
Cornelia super, że okres w końcu się pojawił - oby ostani na wiele miesięcy 😁
Aksamitka o matko co za szefowa 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Czemu ludzie są tacy wredni, bez empatii i to kobieta... Nigdy tego nie pojmę...
Kosinka a tak z ciekawości jaką masz mutację? U mnie V Leiden ale w Nl nic sobie z tej mutacji nie robią 🤷🏼‍♀️ Ja oczywiście na stałe acard tym bardziej, że moja mama miała po porodzie zator plucny.
Anyżowe_love oby objawy zwiastowaly jednak 2kreski a nie pms 😌

Trzymam kciuki za kolejne kreseczki-oby ich jeszcze przybyło 🙏🏻

U mnie zestaw czeka na użycie 😆
Dzięki bardzo🙂
Powiem Ci, że niezły arsenał zgromadziłaś😅

Ja już siedzę w domu prawie 5lat🙈 ale 2dni temu złożyłam podanie o pracę na weekendy tylko😆🤪
Ja pracowałam do 7 miesiąca ciąży i później tylko z dzieckiem. Udało mi się znaleźć we wrześniu pracę taką z którą mogłam pogodzić obowiązki macierzyńskie. Nie było łatwo, ale też to nie potrwało długo, bo tylko do czerwca. Teraz znów "siedzę" w domu i niby nie muszę iść do pracy, ale cały czas szperam czy nie ma czegoś co by mi odpowiadało godzinowo.

Dziewczyny wracam do Was po ślubie, podróży, urlopie, ale aktualnie jeszcze do końca tygodnia na l4 bo przypałetało się po weselu jakieś dziadostwo i 2 tygodnie nie puszczało a od wczoraj jakieś brzuchowe rewolucje. Jak nie urok to wiadomo co.

Tyyyle napisałyscie, nie dam rady wszystkiego nadrobić, ale gratuluje wszystkich nowych kresek, przytulam za okresy i trzymam kciuki za te jeszcze testujące.

Z moich updejtów jutro mam wizytę u gina, to będzie 9/10dc. Zobaczymy czy torbiel się wchłonęła No i czy coś rośnie na drugim jajniku, bardzo wierze że tak! Mąż zrobił niespodziankę i idzie jutro na swoje badania, będziemy mieli tylko 3 dni abstynencji, ale jak już się chłopak zapisał to nie stracimy tej motywacji ☺️
Gratulacje😍
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia🩷 Mam nadzieje, że ślub był jak z marzeń
Przytulam z powodu przebytego choróbska, nie miało kiedy aię przyplątać.

Kciuki za jutrzejsze badania🤞🤞

Ja pracowałam do 7 miesiąca ciąży i później tylko z dzieckiem. Udało mi się znaleźć we wrześniu pracę taką z którą mogłam pogodzić obowiązki macierzyńskie. Nie było łatwo, ale też to nie potrwało długo, bo tylko do czerwca. Teraz znów "siedzę" w domu i niby nie muszę iść do pracy, ale cały czas szperam czy nie ma czegoś co by mi odpowiadało godzinowo.
Wystarczyło by Ci doby?😁 Ty ciągle masz jakieś zajęcie kobieto, 🙈 w domu czy to koło domu
Ja to Cię podziwiam 🤩

reklama
Do góry