U
użytkowniczka Co
Gość
Ja chcę zrobić sobie kurs na korektora i robić w końcu to, co lubię Siedzenie w domu mnie już dobija, ale też mam zaburzenia lękowe i bardzo trudno mi nawiązywać kontakty z obcymi ludźmi. Ciągle się boję, że trafię na toksyczne osoby Co dziwne, nie mam takiego lęku, jak mam świadomość, że rozmawiam z kimś pierwszy i ostatni raz w życiu. Praca, którą lubię byłaby strzałem w dziesiątkę, ale kurs kosztuje prawie 5 tysięcy, więc na razie się wstrzymuję, ale obiecałam sobie, że kiedyś go zrobię i spełnię marzenie.Ja pracowałam do 7 miesiąca ciąży i później tylko z dzieckiem. Udało mi się znaleźć we wrześniu pracę taką z którą mogłam pogodzić obowiązki macierzyńskie. Nie było łatwo, ale też to nie potrwało długo, bo tylko do czerwca. Teraz znów "siedzę" w domu i niby nie muszę iść do pracy, ale cały czas szperam czy nie ma czegoś co by mi odpowiadało godzinowo.
u mnie też jest tak, że mój syn się nie dostał do przedszkola, a że mieszkam w obcym mieście, to nawet nie mam go zupełnie z kimś zostawić w razie choroby.