reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Dzień dobry w poniedziałek,
u mnie nastąpiła mała zmiana planów - tj. podczas piątkowego monitoringu okazało się, że nie muszę dostawać zastrzyku, bo owulacja już była i jest widoczne ciałko żółte. A teraz najciekawsze - owulacja nastąpiła jednocześnie z dwóch jajników 😱, a tu muszę dodać, że jeden z nich jest (od operacji sprzed 5 lat) traktowany w zasadzie jako organ szczątkowy (w czerwcu nawet jeden lekarz mówił o tym, że ten jajnik jest zwłókniały i nie pracuje), a od 5 lat nie została w nim zaobserwowana owulacja ani nawet „pół pęcherzyka”.
Tak wiec pije teraz zioła na II fazę cyklu, a od jutra zaczynam łykać encorton. Czy któraś z Was go przyjmowała? Trochę się tego obawiam, wiec chętnie dowiem się jakie miałyście z nim doświadczenia.

@anyżowe_love zapisz mnie proszę na testowanie na 13.09 🤞
O jak świetnie, że jajnik się obudził do życia, super informacja🙂

Dzień dobry w poniedziałek,
u mnie nastąpiła mała zmiana planów - tj. podczas piątkowego monitoringu okazało się, że nie muszę dostawać zastrzyku, bo owulacja już była i jest widoczne ciałko żółte. A teraz najciekawsze - owulacja nastąpiła jednocześnie z dwóch jajników 😱, a tu muszę dodać, że jeden z nich jest (od operacji sprzed 5 lat) traktowany w zasadzie jako organ szczątkowy (w czerwcu nawet jeden lekarz mówił o tym, że ten jajnik jest zwłókniały i nie pracuje), a od 5 lat nie została w nim zaobserwowana owulacja ani nawet „pół pęcherzyka”.
Tak wiec pije teraz zioła na II fazę cyklu, a od jutra zaczynam łykać encorton. Czy któraś z Was go przyjmowała? Trochę się tego obawiam, wiec chętnie dowiem się jakie miałyście z nim doświadczenia.

@anyżowe_love zapisz mnie proszę na testowanie na 13.09 🤞
I zapisałam Cię na październik🙂, bo w Twojej dacie widnieje wrzesień😄

W rossman jest promka na facelle po niecałe 6 zł jakby ktoraś potrzebowała.
Po wizycie u lekarza poszłam sobie z ulicy do fryzjera, skróciłam końcówki, zrobiłam odrosty, i zaraz jade na paznokcie. Ciąży nie ma to chociaz zadbam o swoje samopoczucie i wygląd 😁😁😁 a miałam jeszcze iskierke nadziei po dzisiejszym wzroście tempki a tu zonk niestety. Najgorsze, ze mąż jest tydz w domu i wyjezdza na m-c i niestety po październiku - jeśli chodzi o starania.😑 Aaaa i kupilam sobie piękny komin i czapke na jesień i zimę ombre. Więc mimo wszystko jest to fajny dzionek.😊

Załączniki

• Screenshot_20231002_061612_Flo.jpg
    Screenshot_20231002_061612_Flo.jpg
    122 KB · Wyświetleń: 36
Dmucham na Ciebie bliźniakową klątwą

music video smoke GIF by Epitaph Records

(Btw. nie wpisujcie "blow" w wyszukiwarkę gifów, pewnych rzeczy się nie da odzobaczyć.)
Biorę! Podniosłoby to moją statystykę - 4 ciąże, dwoje dzieci 😂 W naszej rodzinie i w naszym pokoleniu jeszcze bliźniaków nie było, a i mój i męża dziadek są z bliźniaków, wiec wszystko się może zdarzyć 😉

dziewczyny, a ja jeszcze zapytam z jakich aplikacji dla Pan korzystacie?
Całe życie leciałam na Kalendarzyku, teraz OvuFriend mnie zachwycił.
Chciałam poznać wasze spostrzeżenia ;)
Miałam wszystkie, ale dla mnie chyba flo wygrywa. Do kiedy dawna miałam 3 apki teraz zrezygnowałam z reszty że względu na czytelność wykresu.

Teoretycznie istnieje taka możliwość, ale to by się musiało tyle rzeczy na to złożyć, że nawet nie mam odwagi o tym marzyć 🙈 poczekam i do grudnia na pierwszy transfer, byle tylko była dobra liczba tych zarodków i by wśród nich był mój Bombelek 🥹
Tak właśnie będzie! Trzymam ogromnie kciuki żeby pięknie rosły 🤞❤️ Kiedy masz kolejną wizytę?

reklama
O właśnie u mnie pokazuje krótsza 😅 a zaznaczasz owulaki?
Nie robię testów owu na razie. Niby podchodzimy do starań na luzie 😉 ovu wyliczyl mi owulację na podstawie temperatury i w tedy zmniejszyło mi czas cyklu o 2 dni ale z moich objawów wypadała 4 dni później i jak poprawiłam to od razu cylkl zrobił mi się 29 dniowy a nie 25 jak ma w zwyczaju być. Zobaczymy jak dostanę @ co na to apka😀

Do góry