reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

2 x to i tak niezle 😄 pamietam czasy jak wstawałam równo co 40 minut XD ze 12 pobudek naliczyłam 😅

A sen do 8.30 to super wynik :)

W jakim wieku synek? 🥰

U mnie za to z pierwsza córeczka lat 3 było jedno podejście i się udało 🙈 pamietam tylko ze 8dpo okropnie bolały mnie piersi, 11 dpo test negatywny, 13 dpo pozytywny- ale ani owulakow, ani głębszego zastanawiania się nie było :p
Za to wrzesień (było minęło) 1cs, zwariowałam na tym punkcie :|

Dlatego obiecałam sobie ze 2cs to jest życie przede wszystkim- a starania, analizy schodzą na dalszy plan.
Jedynie co to czeka mnie dziś wizyta, zobaczymy czy coś dojrzewa- i chyba zrobię ten estradiol i próg 7dpo. Jak będzie fail to za miesiąc monitoring 💪

Jestem w takim etapie życia ze ta ciąża jakby się wydarzyła teraz byłoby idealnie, ale to właśnie im bardziej głowa nastawiona tym gorzej :/
U mnie już najlepszy czas minął 😂 młody ma 14 miesięcy 🙂 2,5 roku starań. Teraz zobaczymy, do czerwca mam czas i wracam do pracy

reklama
Cześć dziewczyny w poniedziałek zimny brr....
Bylam dzis u gina, pink negatywny...
Endometrium 8, szyjka zdrowa, ładna długa, zamknięta. Dostałam skierowanie na usg piersi i pobrał cytologię. Martwi mnie, że jestem prawdopodobnie 12 dni po ovu a on mowi, że w jajniku jest jakiś pęcherzyk 10 co pewnie nie zdążył urosnąć. To tak bywa, czy to coś nienormalnego, moze ktoś wie? Chcialam też badania na menopauzę ale zasmial się, że mloda jestem, miesiączkuje, mialam ovu no nie ma podstaw. 🤷‍♀️
O a jakie badania się robi na menopauzę?

U mnie pojawiły się dwie ósemki😫 Dolna oczywiście wyrosła źle i mam cały policzek pocięty.

Jakby tego było mało, to dostałam uczulenia na żel intymny i myślałam, że palę się od środka🔥😂

Za 2-3 dni powinnam mieć owulację. Idę do ginekologa 05.10, po odbiór cytologii, więc powiem mu, żeby zrobił mi usg, to może czegoś się dowiem. Chyba, że wizyta będzie trwała minutę jak ostatnio.

Dzień dobry w poniedziałek,
u mnie nastąpiła mała zmiana planów - tj. podczas piątkowego monitoringu okazało się, że nie muszę dostawać zastrzyku, bo owulacja już była i jest widoczne ciałko żółte. A teraz najciekawsze - owulacja nastąpiła jednocześnie z dwóch jajników 😱, a tu muszę dodać, że jeden z nich jest (od operacji sprzed 5 lat) traktowany w zasadzie jako organ szczątkowy (w czerwcu nawet jeden lekarz mówił o tym, że ten jajnik jest zwłókniały i nie pracuje), a od 5 lat nie została w nim zaobserwowana owulacja ani nawet „pół pęcherzyka”.
Tak wiec pije teraz zioła na II fazę cyklu, a od jutra zaczynam łykać encorton. Czy któraś z Was go przyjmowała? Trochę się tego obawiam, wiec chętnie dowiem się jakie miałyście z nim doświadczenia.

@anyżowe_love zapisz mnie proszę na testowanie na 13.09 🤞

u mnie nastąpiła mała zmiana planów - tj. podczas piątkowego monitoringu okazało się, że nie muszę dostawać zastrzyku, bo owulacja już była i jest widoczne ciałko żółte. A teraz najciekawsze - owulacja nastąpiła jednocześnie z dwóch jajników 😱, a tu muszę dodać, że jeden z nich jest (od operacji sprzed 5 lat) traktowany w zasadzie jako organ szczątkowy (w czerwcu nawet jeden lekarz mówił o tym, że ten jajnik jest zwłókniały i nie pracuje), a od 5 lat nie została w nim zaobserwowana owulacja ani nawet „pół pęcherzyka”.
Tak wiec pije teraz zioła na II fazę cyklu, a od jutra zaczynam łykać encorton. Czy któraś z Was go przyjmowała? Trochę się tego obawiam, wiec chętnie dowiem się jakie miałyście z nim doświadczenia.

Piękne wieści 😍

Wow wow wow 🥰🙈 to znaczy ze szansa jest znacznie wyższa :D i to w dodatku na wielopak 😅😅😅

reklama
Do góry