reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Oj było 🥰 a stary myślał, że zwariowałam. Najpierw mu powiedziałam, że się nie udało, a za 3dni , ze jednak jestem w ciąży 🤣
Matka żarciki robi ;D piękny przebieg wydarzeń z happy endem :)

Ja to mam jakoś zakodowane po pierwszej ciąży (mimo iż na logikę wiem ze kazda może być inna)🙈 ze skoro nie mam wczesnych objawow i nic nie czuje (jak wtedy total piersi 8-9 dpo) to nic z tego 🙃 stara baba a głupia :p

Ale pewnie i to wpłynęło na moj **ujowy nastrój od rana tez.

Jak kazda zaawansowana staraczka śledzę te wszystkie objawy, No bolały mnie piersi 6 dpo, na następny dzień luz, jest dodatkowo przeziębienie i wjechał PMS. Ale to nie wróży ciąży. A ja już imię wybrałam dla mojej drugiej dziewczynki 🤣😂🤣

Raczej nie, chyba nie mam podstaw. Teraz tylko muszę odliczać do czasu wizyty u lekarza 🙃 Ostatnio poleciałam tydzień po terminie @ i odesłał mnie z kwitkiem 🤷
Czy on nie ma OBOWIĄZKU dać ci skiero chociaż na betę 2-3x co 2 dni?
🫤

bo nie rozumiem na co oni czekają? Czasem trzeba pomoc naturze i odbić ten progesteron chociażby.

Ale takie kreski to kurna na bliźniaki 🤣

🫤

bo nie rozumiem na co oni czekają? Czasem trzeba pomoc naturze i odbić ten progesteron chociażby.

Obowiązku? Jak nawet jak miałam podejrzenie CP to mi nikt nie dał, latałam co 2 dni sama płacąc z własnej kieszeni bo sama podejrzewałam że coś jest nie tak, a lekarze nawet z papierkiem w wynikami że beta rośnie w ręku, odsyłali mnie do domu mówiąc że to poronienie 🤣🤣

🫤

Oj bliźniaki to nie wiem, czy bym udźwignęła 😅

W pierwszej ciąży tydzień po okresie nie miałam nawet USG, bo i tak nie będzie nic widać, jego zdaniem i kazał przyjąć za 3 tyg.

Obowiązku? Jak nawet jak miałam podejrzenie CP to mi nikt nie dał, latałam co 2 dni sama płacąc z własnej kieszeni bo sama podejrzewałam że coś jest nie tak, a lekarze nawet z papierkiem w wynikami że beta rośnie w ręku, odsyłali mnie do domu mówiąc że to poronienie 🤣🤣
Dramat. Kurcze, a masz warunki żeby zmienić lekarza?

Też uważam, że nie ma czegoś takiego jak obowiązek skierowania na betę. Można zrobić prywatnie, to nie jest duży koszt :) Lekarze i tak w większości zakładają kartę ciąży dopiero od USG z bijącym serduszkiem, a do tego jeszcze kilka tygodni. Bo tutaj, jak dobrze rozumiem, nic się nie dzieje i wyszedł pozytywny test po terminie @? Bety to w większości my staraczki robimy dla swojego spokoju i wiedzy :D Lekarze czekają aż ciąża będzie widoczna na USG, ewentualnie podejmują czynności jak są bóle, plamienia itp. (mam na myśli okolice terminu @).

Moja gine kiedyś odesłała mnie do domu z widocznym pęcherzykiem w 4+ tc i prawidłowymi przyrostami bety. Powiedziała, że to nie ciąża i mam wrócić jak będzie widoczny zarodek, za 2-3 tygodnie. Ale to już był hardcore i poszłam gdzie indziej😂

reklama
Oj bliźniaki to nie wiem, czy bym udźwignęła 😅

W pierwszej ciąży tydzień po okresie nie miałam nawet USG, bo i tak nie będzie nic widać, jego zdaniem i kazał przyjąć za 3 tyg.
Ach tak, to mnie w medicover tez odesłali z kwitkiem, ale chociaż skierowania wyzulilam ;P
No chyba na tym etapie widać i chociaż można by było sprawdzić czy w dobrym miejscu się zadomowił pęcherzyk 🙈

Do góry