My w poniedziałek idziemy na pierwsza wizytę do poradni leczenia niepłodności. Opowiedzcie jak wygląda taka wizyta? Przygotuję sobie rozpiskę ostatnich cykli i coś poza tym powinniśmy?
Myślę, że oni też to rozumieją i jeżeli potrzebujesz ochłodzenia kontaktów, to powinnaś to zrobić. Oczywiście nie da się wyeliminować zupełnie spotkań z rodziną i uważam, że też zerwanie definitywnie kontaktów nie byłoby wskazane, ale możesz je sobie dawkować tak, żeby czuć się komfortowo. Przytulam.
Po długim okresie starania masz prawo się tak czućJa już staram się prawie 3 lata, psychicznie mam dość a ostatnie ogłoszenie ciąży przez bratową spowodowało u mnie tygodniową histerię w poduszkę. I życzę temu dziecku zdrowia, żeby wszystko było ok - ale przestałam chcieć utrzymywać z nimi kontakty, zresztą jak z każdym co ma dziecko w drodze/ małe dziecko bo strasznie mnie to boli. Mój psycholog powiedział, że mam prawo się tak czuć i odizolować się jak mam taką potrzebę… a wy co uważacie? Że jestem kretynka?