reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Kurcze dziewczyny, przeziębiłam się, boli mnie gardło i do tego zęby 😫😫 Wiem, że we wczesnej ciąży nie wolno brać ibuprofenu, ale jestem dopiero 3dpo. Czy coś się stanie jak go wezmę?
Hmm jeszcze nie doszło do zagnieżdżenia, a nawet po zagnieżdżeniu nie ma jeszcze połączenia krwioobiegu matki i zarodka, więc wydaje mi się, że można, ale jak się obawiasz, to może weź paracetamol?

reklama
My w poniedziałek idziemy na pierwsza wizytę do poradni leczenia niepłodności. Opowiedzcie jak wygląda taka wizyta? Przygotuję sobie rozpiskę ostatnich cykli i coś poza tym powinniśmy?
Zabierz na pewno wszystkie wyniki badań.
Pierwszą naszą kliniką był Invimed. Dostaliśmy formularze do wypełnienia dotyczące przebytych chorób, leczenia i innych rzeczy. Chyba 5 stron na osobę. Poszłam sama, z wynikami moimi i partnera (akurat u nas czynnik żeński), dostałam wytyczne i później chodziliśmy na kontrole. Po zmianie kliniki gin sama robiła wywiad, wszystko notowała w komputerze, zlecone wyniki omawiała na kolejnej wizycie.

@Bolilol a w Bocianie Was informowali wcześniej, że będą robione badania, żeby być nas czczo czy zachować okres abstynencji?

Cześć dziewczyny, u mnie biel dzisiaj. Nie wróżę sobie nic dobrego w tym cyklu. Dzisiaj 11 dni po ovi, teoretycznie 10dpo więc coś już powinno być widać w razie powodzenia. Do poniedziałku sikam, potem przyjmuje porażkę, choć jest ona wybitnie dewastująca w tym miesiącu... 2 lata temu w październiku się udało i głowa liczyla na sukces.

tylko jeżeli będzie owulacja z jajnika z teoretycznie niedrożnym jajowodem, to nie odpuszczajcie starań, bo te dziady potrafią jakoś przechwytywać jajeczka i już nie raz tu były historię z ciążami po niedroznej stronie 😁

Trzymam kciuki, niech te legendarne 3 cykle teraz będą i dla Was korzystne!
Tak tak, na pewno będziemy się starać mimo wszystko. Chyba nawet odpuszczę wizytę w ciągu cyklu póki co żeby nie wiedzieć z którego owulacja, lepiej się nie zniechęcać 😅

reklama
U mnie nadal biel i 2 dni po spodziewanej @. Frustrujące już to jest bo nigdy @ mi się nie spóźniała...zastanawiam się czy to nie kwestia głowy i zahamowałam tym @. Testuje temp w pochwie od 3 dni z rana i nie wiem czy dobrze. Miałam kolejno 36.99, 36.93 a dzisiaj 36.67. W tym cyklu spróbowałabym monitoringu jako 3ci wspomagacz ( obok testow owulacyjnych i termometra) ale u mnie w zapyziałej miejscowości gin jest tylko w środy, dojezdza,pamięta epokę lodowcową, jest opryskliwy jeśli chodzi o NFZ i z chęcią przyjmie prywatnie odpłatnie tam gdzie stacjonuje czyli 15km ode mnie. Ale innych nie znam bo najbliżej to Toruń jakieś 30km i też ciężko się dobić na tą październikową owulacje. A płacić co kilka dni obserwacje mi się nie uśmiecha...Ale jestem wściekła, musiałam

Do góry