reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Kurcze dziewczyny, przeziębiłam się, boli mnie gardło i do tego zęby 😫😫 Wiem, że we wczesnej ciąży nie wolno brać ibuprofenu, ale jestem dopiero 3dpo. Czy coś się stanie jak go wezmę?
Hmm jeszcze nie doszło do zagnieżdżenia, a nawet po zagnieżdżeniu nie ma jeszcze połączenia krwioobiegu matki i zarodka, więc wydaje mi się, że można, ale jak się obawiasz, to może weź paracetamol?

reklama
My w poniedziałek idziemy na pierwsza wizytę do poradni leczenia niepłodności. Opowiedzcie jak wygląda taka wizyta? Przygotuję sobie rozpiskę ostatnich cykli i coś poza tym powinniśmy?
Zabierz na pewno wszystkie wyniki badań.
Pierwszą naszą kliniką był Invimed. Dostaliśmy formularze do wypełnienia dotyczące przebytych chorób, leczenia i innych rzeczy. Chyba 5 stron na osobę. Poszłam sama, z wynikami moimi i partnera (akurat u nas czynnik żeński), dostałam wytyczne i później chodziliśmy na kontrole. Po zmianie kliniki gin sama robiła wywiad, wszystko notowała w komputerze, zlecone wyniki omawiała na kolejnej wizycie.

@Bolilol a w Bocianie Was informowali wcześniej, że będą robione badania, żeby być nas czczo czy zachować okres abstynencji?

Cześć dziewczyny, u mnie biel dzisiaj. Nie wróżę sobie nic dobrego w tym cyklu. Dzisiaj 11 dni po ovi, teoretycznie 10dpo więc coś już powinno być widać w razie powodzenia. Do poniedziałku sikam, potem przyjmuje porażkę, choć jest ona wybitnie dewastująca w tym miesiącu... 2 lata temu w październiku się udało i głowa liczyla na sukces.

tylko jeżeli będzie owulacja z jajnika z teoretycznie niedrożnym jajowodem, to nie odpuszczajcie starań, bo te dziady potrafią jakoś przechwytywać jajeczka i już nie raz tu były historię z ciążami po niedroznej stronie 😁

Trzymam kciuki, niech te legendarne 3 cykle teraz będą i dla Was korzystne!
Tak tak, na pewno będziemy się starać mimo wszystko. Chyba nawet odpuszczę wizytę w ciągu cyklu póki co żeby nie wiedzieć z którego owulacja, lepiej się nie zniechęcać 😅

reklama
U mnie nadal biel i 2 dni po spodziewanej @. Frustrujące już to jest bo nigdy @ mi się nie spóźniała...zastanawiam się czy to nie kwestia głowy i zahamowałam tym @. Testuje temp w pochwie od 3 dni z rana i nie wiem czy dobrze. Miałam kolejno 36.99, 36.93 a dzisiaj 36.67. W tym cyklu spróbowałabym monitoringu jako 3ci wspomagacz ( obok testow owulacyjnych i termometra) ale u mnie w zapyziałej miejscowości gin jest tylko w środy, dojezdza,pamięta epokę lodowcową, jest opryskliwy jeśli chodzi o NFZ i z chęcią przyjmie prywatnie odpłatnie tam gdzie stacjonuje czyli 15km ode mnie. Ale innych nie znam bo najbliżej to Toruń jakieś 30km i też ciężko się dobić na tą październikową owulacje. A płacić co kilka dni obserwacje mi się nie uśmiecha...Ale jestem wściekła, musiałam

Do góry