reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Oki, czaje. A konkretniej to na ogólnie produkcję pecherzyka/-ów czy na pękanie czy na ich jakość? Przepraszam że tak dopytuje ale jestem zielona ze stymulacji.
Stymulacja owulacji ma na celu produkcję pęcherzyka / pęcherzyków. Stosuje się do tego celu różne rodzaje leków. Zwykle stymulację zaczyna się od cytrynianu klomifenu (czyli clo). Można również stosować letrozol lub gonadotropiny (rodzaj leku dobiera lekarz w zależności od indywidualnej sytuacji; każdy z tych preparatów ma też swoje wady i zalety). W trakcie takiej stymulacji uzyskuje się jeden, dwa, czasami nawet trzy pęcherzyki w cyklu. Ma to zwiększyć szansę na zajście w ciążę lub wywołać owulację (u kobiet, które nie mają jej naturalnie). Dodatkowo, można również zastosować w odpowiednim momencie cyklu lek na wywołanie pęknięcia pęcherzyka, ale nie zawsze jest to konieczne. To tak w ogromnym skrócie ;)

Stymulacja owulacji ma na celu produkcję pęcherzyka / pęcherzyków. Stosuje się do tego celu różne rodzaje leków. Zwykle stymulację zaczyna się od cytrynianu klomifenu (czyli clo). Można również stosować letrozol lub gonadotropiny (rodzaj leku dobiera lekarz w zależności od indywidualnej sytuacji; każdy z tych preparatów ma też swoje wady i zalety). W trakcie takiej stymulacji uzyskuje się jeden, dwa, czasami nawet trzy pęcherzyki w cyklu. Ma to zwiększyć szansę na zajście w ciążę lub wywołać owulację (u kobiet, które nie mają jej naturalnie). Dodatkowo, można również zastosować w odpowiednim momencie cyklu lek na wywołanie pęknięcia pęcherzyka, ale nie zawsze jest to konieczne. To tak w ogromnym skrócie ;)
Jak tam monitoring? 😀

Dobrze :) Nie wiem jakim cudem pamiętałaś 🙈
Mamy póki co 9 pęcherzyków, które mają powyżej 10mm. W sobotę kolejna wizyta. Na tą chwilę wszystko ładnie i mamy szansę na świeży transfer :)

Jak tam u Ciebie?
Oo super wieści 😊 trzymam kciuki 🤞🏻
Powoli idę Twoją ścieżką, znudziło mi się czekanie sama nie wiem na co

@Sunflowerxxx gratulacje :)

Nas przeterała jelitówka w poniedziałek i wczoraj, ale dziś już wracamy do życia na szczęście.
Łapcie Felinke 😁😍
Jedno z fajniejszych wspomnień z dzieciństwa, to jak u dziadków cielaki ssały mi rękę tym szorstkim językiem :D
W życiu nie otrzymałam bardziej praktycznego prezentu 🤣
Co do praktycznych prezentów, to moja koleżanka dostała kiedyś od męża na rocznicę ślubu zestaw noży ;)

Dziękuję za wyjaśnienie :) też mi lekarka proponowała na ostatniej wizycie i rozważam. Mam swoje owu, ale zawsze pojedyncze.

reklama
Do góry