reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Oki, czaje. A konkretniej to na ogólnie produkcję pecherzyka/-ów czy na pękanie czy na ich jakość? Przepraszam że tak dopytuje ale jestem zielona ze stymulacji.
Stymulacja owulacji ma na celu produkcję pęcherzyka / pęcherzyków. Stosuje się do tego celu różne rodzaje leków. Zwykle stymulację zaczyna się od cytrynianu klomifenu (czyli clo). Można również stosować letrozol lub gonadotropiny (rodzaj leku dobiera lekarz w zależności od indywidualnej sytuacji; każdy z tych preparatów ma też swoje wady i zalety). W trakcie takiej stymulacji uzyskuje się jeden, dwa, czasami nawet trzy pęcherzyki w cyklu. Ma to zwiększyć szansę na zajście w ciążę lub wywołać owulację (u kobiet, które nie mają jej naturalnie). Dodatkowo, można również zastosować w odpowiednim momencie cyklu lek na wywołanie pęknięcia pęcherzyka, ale nie zawsze jest to konieczne. To tak w ogromnym skrócie ;)

Stymulacja owulacji ma na celu produkcję pęcherzyka / pęcherzyków. Stosuje się do tego celu różne rodzaje leków. Zwykle stymulację zaczyna się od cytrynianu klomifenu (czyli clo). Można również stosować letrozol lub gonadotropiny (rodzaj leku dobiera lekarz w zależności od indywidualnej sytuacji; każdy z tych preparatów ma też swoje wady i zalety). W trakcie takiej stymulacji uzyskuje się jeden, dwa, czasami nawet trzy pęcherzyki w cyklu. Ma to zwiększyć szansę na zajście w ciążę lub wywołać owulację (u kobiet, które nie mają jej naturalnie). Dodatkowo, można również zastosować w odpowiednim momencie cyklu lek na wywołanie pęknięcia pęcherzyka, ale nie zawsze jest to konieczne. To tak w ogromnym skrócie ;)
Jak tam monitoring? 😀

Dobrze :) Nie wiem jakim cudem pamiętałaś 🙈
Mamy póki co 9 pęcherzyków, które mają powyżej 10mm. W sobotę kolejna wizyta. Na tą chwilę wszystko ładnie i mamy szansę na świeży transfer :)

Jak tam u Ciebie?
Oo super wieści 😊 trzymam kciuki 🤞🏻
Powoli idę Twoją ścieżką, znudziło mi się czekanie sama nie wiem na co

@Sunflowerxxx gratulacje :)

Nas przeterała jelitówka w poniedziałek i wczoraj, ale dziś już wracamy do życia na szczęście.
Łapcie Felinke 😁😍
Jedno z fajniejszych wspomnień z dzieciństwa, to jak u dziadków cielaki ssały mi rękę tym szorstkim językiem :D
W życiu nie otrzymałam bardziej praktycznego prezentu 🤣
Co do praktycznych prezentów, to moja koleżanka dostała kiedyś od męża na rocznicę ślubu zestaw noży ;)

Dziękuję za wyjaśnienie :) też mi lekarka proponowała na ostatniej wizycie i rozważam. Mam swoje owu, ale zawsze pojedyncze.

reklama
Do góry