reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Ciężko stwierdzić :/ Ale po moim wczorajszym wyniku to się wszystkiego można spodziewać, może być fabryczna a może nie być. Testuj koniecznie rano
Zatestuje, zatestuje, zostanie mi aż 8 najwyżej i 50 owu na nastepny cykl😆 Ale z tego co czytałam robiłaś w środku cyklu? Ja 3dni przed @ praktycznie i z popołudniowego 😐

reklama
Spotkałam się ze stwierdzeniem, że 7 wskazuje, że owulacja była. Wiem, że przez ginów pożądany próg to powyżej 10.
Masz pewność co do terminu owu?
Właśnie teraz nie miałam 100% monitoringu bo byliśmy na urlopie. W poprzednich monitoringach owu 17-18 dc. W tym miesiącu poszłam właśnie 18 dc i lekarz powiedział, że owu była bo widać płyn w zatoce douglasa i że z prawego jajnika prawdopodobnie. Endometrium 1.51 cm mówił, że ladne. Nie widział ciałka żółtego. Więc albo faktycznie owu była jakoś tego dni lub dzień wcześniej albo jej w ogóle nie było. Zawsze jak robiłam proga 8 dpo to był super. A teraz taka lipa więc nie wiem jak to interpretować . Jak do niego zadzwoniłam to mnie zbył..

Właśnie teraz nie miałam 100% monitoringu bo byliśmy na urlopie. W poprzednich monitoringach owu 17-18 dc. W tym miesiącu poszłam właśnie 18 dc i lekarz powiedział, że owu była bo widać płyn w zatoce douglasa i że z prawego jajnika prawdopodobnie. Endometrium 1.51 cm mówił, że ladne. Nie widział ciałka żółtego. Więc albo faktycznie owu była jakoś tego dni lub dzień wcześniej albo jej w ogóle nie było. Zawsze jak robiłam proga 8 dpo to był super. A teraz taka lipa więc nie wiem jak to interpretować . Jak do niego zadzwoniłam to mnie zbył..
A ja tak z innnej beczki (nie znam się wiec nie odpowiem na Twoje pytanie), czy to nie 7 dpo powinno się mierzyć progesteron? Czy to mozliwe aby spadł tak od 7 do 8 dnia?
Pytam tez bo jestem świecie przekonana ze moja lekarka kazała mi progesteron zrobić konkretnie 7 dpo, a teraz to już nie wiem czy nie mówiła o 8 :D

A ja tak z innnej beczki (nie znam się wiec nie odpowiem na Twoje pytanie), czy to nie 7 dpo powinno się mierzyć progesteron? Czy to mozliwe aby spadł tak od 7 do 8 dnia?
Pytam tez bo jestem świecie przekonana ze moja lekarka kazała mi progesteron zrobić konkretnie 7 dpo, a teraz to już nie wiem czy nie mówiła o 8 :D
Niby robi się 7 dni po ale 8 też może być. Ja zawsze robiłam 8 i wyniki były super, zawsze te 1.5 ng/mL ponad normę. Dlatego nie pasuje mi, że tym razem mam tylko 7.10 ng/mL, nie wiem co o tym myśleć. Ponoć jak dojdzie do zapłodnienia a coś jest nie tak z progiem to że on wtedy szybciej spada. Nie wiem, nie znam się tak tylko gdzieś przeczytałam. Ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ale martwię się , że u nie właśnie coś z nim nie tak bo w lutym poroniłam w 10 tygodniu (nie badałam proga nigdy wcześniej) a potem w kwietniu biochem gdzie próg był 1.64 z tego co pamiętam

Robi się w 7 tak standardowo, więc raczej mowila 7 🙃
A co do wartości proga, to z tego co wiem, zależy on od jakości owulacji- im wyższy, tym oczywiście lepsza.
@natasia142 jednorazowy niższy wynik, może być pokłosiem urlopu albo złym obliczeniem daty owu

reklama
Do góry