reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Ciężko stwierdzić :/ Ale po moim wczorajszym wyniku to się wszystkiego można spodziewać, może być fabryczna a może nie być. Testuj koniecznie rano
Zatestuje, zatestuje, zostanie mi aż 8 najwyżej i 50 owu na nastepny cykl😆 Ale z tego co czytałam robiłaś w środku cyklu? Ja 3dni przed @ praktycznie i z popołudniowego 😐

reklama
Spotkałam się ze stwierdzeniem, że 7 wskazuje, że owulacja była. Wiem, że przez ginów pożądany próg to powyżej 10.
Masz pewność co do terminu owu?
Właśnie teraz nie miałam 100% monitoringu bo byliśmy na urlopie. W poprzednich monitoringach owu 17-18 dc. W tym miesiącu poszłam właśnie 18 dc i lekarz powiedział, że owu była bo widać płyn w zatoce douglasa i że z prawego jajnika prawdopodobnie. Endometrium 1.51 cm mówił, że ladne. Nie widział ciałka żółtego. Więc albo faktycznie owu była jakoś tego dni lub dzień wcześniej albo jej w ogóle nie było. Zawsze jak robiłam proga 8 dpo to był super. A teraz taka lipa więc nie wiem jak to interpretować . Jak do niego zadzwoniłam to mnie zbył..

Właśnie teraz nie miałam 100% monitoringu bo byliśmy na urlopie. W poprzednich monitoringach owu 17-18 dc. W tym miesiącu poszłam właśnie 18 dc i lekarz powiedział, że owu była bo widać płyn w zatoce douglasa i że z prawego jajnika prawdopodobnie. Endometrium 1.51 cm mówił, że ladne. Nie widział ciałka żółtego. Więc albo faktycznie owu była jakoś tego dni lub dzień wcześniej albo jej w ogóle nie było. Zawsze jak robiłam proga 8 dpo to był super. A teraz taka lipa więc nie wiem jak to interpretować . Jak do niego zadzwoniłam to mnie zbył..
A ja tak z innnej beczki (nie znam się wiec nie odpowiem na Twoje pytanie), czy to nie 7 dpo powinno się mierzyć progesteron? Czy to mozliwe aby spadł tak od 7 do 8 dnia?
Pytam tez bo jestem świecie przekonana ze moja lekarka kazała mi progesteron zrobić konkretnie 7 dpo, a teraz to już nie wiem czy nie mówiła o 8 :D

A ja tak z innnej beczki (nie znam się wiec nie odpowiem na Twoje pytanie), czy to nie 7 dpo powinno się mierzyć progesteron? Czy to mozliwe aby spadł tak od 7 do 8 dnia?
Pytam tez bo jestem świecie przekonana ze moja lekarka kazała mi progesteron zrobić konkretnie 7 dpo, a teraz to już nie wiem czy nie mówiła o 8 :D
Niby robi się 7 dni po ale 8 też może być. Ja zawsze robiłam 8 i wyniki były super, zawsze te 1.5 ng/mL ponad normę. Dlatego nie pasuje mi, że tym razem mam tylko 7.10 ng/mL, nie wiem co o tym myśleć. Ponoć jak dojdzie do zapłodnienia a coś jest nie tak z progiem to że on wtedy szybciej spada. Nie wiem, nie znam się tak tylko gdzieś przeczytałam. Ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ale martwię się , że u nie właśnie coś z nim nie tak bo w lutym poroniłam w 10 tygodniu (nie badałam proga nigdy wcześniej) a potem w kwietniu biochem gdzie próg był 1.64 z tego co pamiętam

Robi się w 7 tak standardowo, więc raczej mowila 7 🙃
A co do wartości proga, to z tego co wiem, zależy on od jakości owulacji- im wyższy, tym oczywiście lepsza.
@natasia142 jednorazowy niższy wynik, może być pokłosiem urlopu albo złym obliczeniem daty owu

reklama
Do góry