reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

netika dzięki bo całkiem zapomnialam że orsalit można dla dzieci ( ma taki dziwny smak ) temperature miał 38 stopni ale sama mu spadła na razie jest ok mały śpi więc mam nadzieje że szybko minie. Srasznie się zdenerowałam bo nie lubie jak Miki choruje a jak już wymiotuje to jest masakra bo strasznie wtedy płacze :-(

reklama
poród to dla mnie coś czego nie mogę się doczekać! nie boję się, wiem, że nie będzie to najprzyjemniejsza czynność w moim życiu, ale nie wiem... jest to tak naturalne i kobiece, że wręcz tego oczekuję. i modlę się o to żeby nie skończyło się cesarką.

jak wam tak źle o tym myśleć to poczytajcie sobie tutaj. mnie niektóre historie szczerze rozbawiły
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/porod-na-wesolo-7030/
może troszkę pomoże :-D

a na wymioty jedyne o czym wiem na pewno to nie podawaj mięty, bo przy wymiotach tylko bardziej podrażnia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do porodu to ja pierwszego wogóle sie nie balam, tak jakos w błogiej nieswiadomosci żyłam.Nie przerażały mnie zadne opisy, czy opowieści rodziny, znajomych, pierwszy poród moge w sumie uznać za w miare udaby choc nie bezbolesny.Za to teraz jak juz wiem z czym to sie je to bardziej sie jakos boje:confused2:

Ja tez różu nigdy za specjalnie nie trawiłam ale juz sie zlamalam i mam kilka ciuszkow;-)

Cześć Dziewczyny!

Ja dziś już na nogach, właśnie pochłonęłam lekką kawę z mlekiem i dwie pomarańcze i muszę uciekać do dentysty. Strasznie mi się zęby popsuły od początku ciąży i teraz trzeba się męczyć.

Miłego dnia.

Witam ,Patrycja 22 ,jak tam synuś ,lepiej?
Ja byłam z młodymi wczoraj u dentysty ,były straszne tłumy jak nigdy ,b. dużo dzieci.

Mina myślami będę z Tobą o 13

Witam porannie. Ja już kawkuję:-) zaraz śniadanko i lecę na dwór ogródek warzywny ogarnąć, bo jeszcze nic nie posiane a tu już zaraz koniec maja:szok: Znalazłam sposób na męża, żeby go do imienia przekonać... Spytałam Natalkę które jej się bardziej podoba i na szczęście spodobało jej się to samo co mnie:-D:-D:-D:-D Teraz tatuś nie ma wyjścia, bo w każdym głosowaniu przegra:-D:-D:-D

Też witam się z rańca :)

Mina trzymam kciuki !!!

Patrycja co u synka ? Lepiej?

Ha ha ten róż to kontrowersyjny kolor:) Był czas pare lat temu że sama go bardzo lubiłam:) jednak jak widze małe dziewczynki ubrane od stóp do głow na rózowo to jakos mi się niespecjalnie widzi.

Witam porannie. Nie ma jak być obudzonym przez bandę debili w domu, którzy drą mordy z jednego końca mieszkania na drugi i słuchają muzyki na cały głos
realmad2.gif
Na razie to tyle mam do napisania, idę ochłonąć.. yhhh!

Miłego dnia dziewczęta.

witajcie!
widzę, że wywołałam zażartą dyskusję nt różu, a mi chodziło tylko o to, że przed porodem i później zaraz nie bede kupowała różowych/niebieskich ciuszków tylko dlatego, że ma być chłopiec/dziewczynka. Nikola, co później maluch bedzie chciał nosić, to jego/jej decyzja, a wiem, że szaleństwo może być na całego :-D byłam wczoraj w Pepco - pewnie kojarzycie takie sklepy z róznymi duperelami do domu + ubranka dziecięcie i dla dorosłych.. po prostu padłam jak zobaczyłam całe kosze malutkich spioszków body itp w okazyjnych cenach - za 4,99 i 5,99zł - nie mogłam sie opszeć.. ptyśka też kupiłam - body w kolorze pieknej zieleni i błękitu + jedną czapeczkę z napisem I Love Daddy (specjalnie dla mojego Ł.) + "rękawiczki" malutkie zielone + zółte skarpeteczki.. cud miód, ale stwierdziłam że te kolory są tak neutralne, że niezależne od płci :tak:
Marand - nie strasz dwójką w brzuchu, taka niespodzianka mogłaby być niezłym szokiem :szok: ale od początku juz 3 lekarzy stwierdziło ciążę pojedynczą, więc chyba nie ma co sie obawiać ;-)

Musa - jestem za puszczaniem dzidzi muzyki, ale rzeczywiście przez słuchawki które masz na uszach chyba nie słyszy.. za to ja jutro ide na juvenaliowy koncert i tę muzyke pewnie Dzidzia usłyszy - mam nadzieję, że się na tyle ożywi, że w końcu ją poczuję.. niby czuje jakieś bulgotki, ale nie umiem rozpoznać, czy to ruchy dziecka :-(
co do porodów, karmienia itp - omijam te tematy w moich myślach narazie.. chociaz przyznam szczerze, że coraz bardziej natrętnie mi sie wdzierają w świadomość..

reklama
witam się i ja; na szczęście już piątek i nie wiem jak u was ale u mnie wyszło słoneczko i od razu przyjemniej :)
Malami fajnie że masz sojusznika w dyskusjach o imieniu - u nas jest 1 do 1 no i decyzji brak...dobrze że jeszcze trochę czasu zostało :)
widziałam że o karmieniu rozmawiałyście, dla mnie to na razie czarna magia...wczoraj byłam na takich warsztatach dla mam i był między innymi wykład o karmieniu piersią, jakie to pozycje kiedy stosować, jak przystawiać, jak poznać czy maluch dobrze ssie...kurczę mam nadzieję że w rzeczywistości to się okaże mniej skomplikowane i wystarczy kobieca intuicja :) a mówicie że laktator może już w szpitalu być potrzebny? bo ja w sumie planowałam ten zakup na po szpitalu, żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda, czy będzie mi potrzebny elektryczny czy ręczny, no a teraz nie wiem czy nie lepiej kupić wcześniej

Do góry