reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Ja się obudziłam dzisiaj z wzdęciami :/
Także teraz mam brzuch jak balonik ;)
Ja mam taki problem ze wzdęciami i zaparciami że już nie wiem jak sobie z tym radzić A brzuch aż dzisiaj pomyślałam że chyba mam tam dwie fasoliny bo brzuch taki mam że hej Aż mąż mówi że chyba koszyk drobnych będzie:-)
Mina mój dokładnie robi to samo, ciągle się zachwyca piersiami i dopytuje ciągle czy dużo jeszcze urosną :-D
A ja dzisiaj oczywiście od rana mam mdłości :baffled: Dziś mamy iść do znajomych więc muszę się wybrać w poszukiwaniu piwka dla mnie(Bavarii), a tak ciężko ją dostać :wściekła/y:

Dziś się przeraziłam, wyciągam moje ulubione spodnie i nie mogę się w nich dopiąć :szok:
Kurcze ja mam to samo dzisiaj wlazłam w gacie i był zonk musiałam ubrać leginsy i oczywiście załamka.Nie wiem jak to będzie z tymi zmianami bo figura dla mnie jest bardzo ważna a tu 3 kg na plusie :szok:

ja w tej ciąży stanowczo też planuję nosić szybciej ciążowe ubrania...po pierwsze dla tego że i brzuszek szybciej rośnie a po drugie żeby się jak najdłużej tą ciążą nacieszyć ;-):-)
No dla mnie to nowość i nie wiem jak przyjdzie mi kupić spodnie ciażowe to chyba będę się nastawiać na to kulka dni

Witam.
Dziś mój szczęśliwy dzień są || krechy.
Pozdrawiam wszystkie mamy.
Gratulujemy :tak:
mi najbardziej brakuje ciepłych kąpieli .... ale bym sobie teraz chętnie poszła poleżeć do wanny :sorry2:
Jejku ja też bym poszła do wanny się ogrzać z książką a tu nie wolno:no: No ale czegóż się nie robi dla tego szkraba

Nie mam wyjścia :) Maluch najważniejszy, a i ja będę zdrowsza :)
Mam też pytanie, czy wy też macie takie wzdęcia jak ja :zawstydzona/y:
i w kółko chodzicie siusiu?

reklama
Witajcie weekendowo.Silene witaj,fajnie,że jest tu z nami kolejna mama z większą ilością dzieciaków.Super,zazdroszczę!
Aguga,nie martw się plamieniami,czasem mogą się zdarzać,norma w 1 trymestrze,ja zaczęłam krwawić i dlatego jechałam do szpitala.I tak w sumie nie wiadomo dlaczego było to krwawienie,bo kosmówka chwała Bogu jest w porządku.
Onatoma,współczuję przeżyć,ale widzę,że beta rośnie,więc chyba jest ok.trzymam kciuki.
Lorelain,moje dwie pierwsze ciąze były bezobjawowe,bez mdłości itd.trzecia ze strasznymi objawami od początku.Ta teraz była bezobjawowa,dopuki nie zaczęłam brać Duphastonu,bo po nim jest mi gorzej,mdli mnie i bolą mnie piersi.Możliwe,że miałam jednak za niski progesteron i stąd to krwawienie.:confused:

A zapomniałam napisać że wczoraj moi rodzice dowiedzeli się że zostaną pierwszy raz dziadkami i normalnie oboje się popłakali i wyściskali nas. Byłam w szoku bo nie spodziewałam się takiej reakcji. A potem mój tata nie odstępował mnie na krok i cały czas przytulał i mówił że mnie bardzo kocha i ze strasznie się cieszy:-p

silene - to przez to że w ciąży zamiast mózgu robi mi się budyń:-D:-D:-D

dziewczyny które są po raz kolejny w ciąży .... przechodzicie ją tak samo jak poprzednio czy całkiem inaczej? .... ja stanowczo przechodze łagodniej, wtedy miałam wieksze objawy a wrecz masakryczne , a teraz czuje sie całkiem nieźle i martwi mnie to :(

Ja przechodzę łagodniej, przynajmniej na razie:tak:

Ja przechodzę łagodniej, przynajmniej na razie:tak:
Ja tak samo,ale ostatnio natknęłam się na artykuł i napisane tam było,że pierwsza ciąża najbardziej może "dokuczyć" ,następne są łagodniejsze bo nasz organizm już raz przechodził taką bombę hormonalną więc może nie musimy się martwić hmmm?
Goka dziękuję ,na razie jest ok więc może to jednorazowy incydent

Mamba - wspaniała reakcja rodziców :tak: ...wymarzona! .... ja mojemu tacie jak powiedziałam że jestem w ciąży to pogratulował mojemu mężowi dobrej roboty :laugh2:

Zapominajka - no to mnie pocieszyłaś :blink:

GoKa - jak się teraz czujesz?? ... wszystko jest już dobrze?

młody już śpi .... a przynajmniej udaje że śpi ... tak czy siak rodzice mają już wieczór dla siebie :tak:

ja dla relaksu słucham tego kawałka Adele - Lovesong - YouTube .... a mąż szuka jakiegoś filmu ;-)

jednak nie wytrzymalam i dzis poszlam do gina. na odpowiednim watku zalaczylam zdjecie:) i mam dwa babelki:))
przerazilam sie:)) jest cialko zolte ale ciaze na 4 tydzien oszacowal;/ i nie ma chyba jeszcze serducha. za dwa tyg dopiero

Lorelain my również szykujemy się do jakiegoś filmiku, bo maleńka już śpi :-) Uwielbiam takie wieczory.

A co do bolących piersi kobitki to ja zaobserwowałam coś dziwnego. W pierwszej ciąży bolały jak nie wiem, jak i przed każdym okresem, a teraz nic a nic... na pewno to przez karmienie :D Super. Polecam na przyszłość takie rozwiązanie;-).

reklama
Palu - cudownie! Gratulacje!!!

Hehe, a kilka stron temu zastanawialysmy sie czy bedziemy mialy jakies blizniaki na Pazdzierniku 2012 :)

Do góry