reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Bellka - opowiedz co tam lekarz mówił na wizycie ;-)

Tuńczyki - to nie dobrze ze tak sie wszystko pokitrało ... ale mimo wszystko fajnei jest mieć rodzinę we Włoszech :)

do mnie właśnie dzwonili od gina żeby potwierdzić jutrzejszą wizytę ... przyokazji zapytałam się o koszt ... 150 zł :confused2:

Dziewczynki czy Was też tak męczą zatwardzenia?
Już trzecia taka sytuacja. Trzeci dzień z rzędu. Od rana chodzę i chodzę i dopiero wieczorem uda mi się wychodzić :eek::eek:

Syneczki3 Ja na razie odpukać nie mam zatwardzeń ale dostałam już od siostry bezpłatną próbkę Colon C. Kobiety w ciąży podobno często mają zatwardzenia dlatego już mnie siostra zaopatrzyła, tak na wszelki wypadek.
A próbowałaś coś naturalnego? Śliwki, jabłka, suszone morele?

azorek o hemoroidach słyszałam właśnie że lubią nasz stan, nie mam pojęcia jak to jest ale ponoć bardzo boli

pesca tak pożeram kilogramami jabłka i jogurty śliwkowe no i marne efekty. Chociaż kto wie może do dziś bym się męczyła z pierwszym szaleńczym atakiem.

lorelain wsumie to nie powiedział niczego czego nie wiedziałam. Oczywiście powiedział że kawę pić mogę, 1,2 dziennie nie zaszkodzi, współżyć mogę ale delikatnie, witamin żadnych mam narazie nie brać. Następna wizyta za 2 tygodnie, wtedy dostanę skierowanie na badania, i za następne dwa tygodnie założy mi karte ciąży jak będą wszystkie wyniki. Pytała się o bóle w podbrzuszu, powiedział że to normalne i tłumaczył mi coś o zygocie, ale nie pamiętam bo byłam przejęta moją fasolką :zawstydzona/y: Reszty zapomniałam :-p Następnym razem włącze sobie chyba dyktafon :-D
syneczki mi pomaga wypicie Activi, więc może spróbuj

Bellka - fajnie ze wszystko ok.
syneczki - probuj suszonych owocow, bo nie wiem co innego naturalnego mogloby pomoc.
azorek - a nie zaniknely po pierwszej ciazy? Ja nie mialam, ale wiem ze czesto to tylko od ucisku i potem zanikaja.

Syneczki u mnie problem odwrotny bo ze mnie się leje.Ogólnie pierwszym objawem ciąży była u mnie biegunka aż w szoku byłam,ale poszperałam i może się tak być.Spróbuj może śliwek.
Belka no opowiadaj co i jak u ginka.
Ja przespałam prawie cały dzień,pogdryzłam kawałek bułki i zupki. Kupiłam imbir w ziołowym,ale tylko taki w saszetkach był .Zazdroszczę Wam apetytu

Belka a serduszko już było słychać?
Antylopa mi hemoroidy wyskoczyły po porodzie ,teraz wyłażą jak podmarznę lub przedźwignę się.Okropna sprawa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
antylopka ja juz duuuzo wczesniej mialam problemy z tym paskudztwem niestety duuuzo przed ciaza pierwsza:zawstydzona/y: pomagaly kremy a najlepiej czopki jak juz byl kryzys. ostatnio na szczescie same pekaja tylko ze czasem meczy mnie np 2 dni zanim peknie:-(kilka dni temu prawie zawalu dostalam w ubikacji bo na papierze mialam taka zywa czerwona krew isie wystraszylam ze z fasolkiem nie bardzo ale okazalo sie ze to hemoroid sie wykrwawil:tak:nawet nie wiedzialam ze mam bo nic mnie tym razem nie bolalo :eek: moze jakos dam rade do konca ciazy dotrzymac z tym paskudztwem a pozniej zawalcze u lekarza moze cosik zaproponuja innego niz kremy ktore srednio teraz pomagaja:zawstydzona/y:

Do góry