reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Ona-to-ma ja lekarzem nie jestem. Ale w pierwszej ciaży przez pierwsze tygodnie non stop coś mnie kuło, teraz mam takie lekkie bóle-nie bóle. sama nie wiem jak to opisać. Bóle w podbrzuszu sa normalne i wielkość macicy i dziecka nie ma nic do rzeczy. Pczytaj sobie o tym w necie np tu http://www.ciazatydzienpotygodniu.medserwis.pl/

Może to cię troszkę uspokoi :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
ona no niby fasolka jest mała, ale macica już się zaczyna powiększać i przygotowywać na rosnącego dzidziusia. Dziewczyny czy ktoraś z Was nie ma, bądź nie miała bóli podbrzusza? Zobaczysz wszystko będzie dobrze :tak:

ona posłuchaj kobiety która jest właśnie czwarty raz w ciąży. Bóle brzucha na tym etapie ciąży to normalka. Nie prawda że nie powinno ich być NAJWIĘKSZA BZDURA JAKĄ LEKARZ MÓGŁ POWIEDZIEĆ !!!! bez znaczenia ile cm czy mm ma fasolka, dla macicy to nowość i zwykle reaguje choć są kobiety które bóli nie odczuwają. A te bóle właśnie w formie ciągnięcia. Takiego lekarza o kant trzepnąć. Później ciężarne się martwią. Nie jestem oczywiście znawcą medycznym ale mam ogromne doświadczenie i wiem co mówię.

Loreain
gratuluję jak ja Ci zazdroszczę.

Zapominajka mi tez sie od zawsze wydawalo ze to jest normalne no , ale lekarka mowi co innego takze juz sie az tak tym nie przejmuje no ale mimo wszystko duuuuzo leze staram sie jak najmniej wysilac, tak na wszelki wypadek, az bede na 100% pewna ze jest wszystko ok ;-)

syneczki - dobrze prawisz kobieto :tak: .... a powiesz mi co robić żeby mnie tak nie muliło? :laugh2:

zapominajka - oczywiście zapraszamy do grona październikówek ... fajne zdjecie w podpisie ;-) ... jaki wychodzi Ci mniejwięcej termin? :-)

ona-to-ma - grunt to nie świrować! ... powtarzaj do brzucha że wszystko będzie dobrze :tak:

Naprawde mnie uspokoilyscie :-) tak to balam sie czegokolwiek, namniejszego bolu i wogole no bo w sumie bylam z tym sama, a teraz mam Was wiec wierze ze bedzie ok i bardzo bardzo Wam wszystkim za to dziekuje!! :blink:

Zapominajka mi tez sie od zawsze wydawalo ze to jest normalne no , ale lekarka mowi co innego takze juz sie az tak tym nie przejmuje no ale mimo wszystko duuuuzo leze staram sie jak najmniej wysilac, tak na wszelki wypadek, az bede na 100% pewna ze jest wszystko ok ;-)

Powiem ci brutalnie.
Ginekolog ci tak powiedziała? Jestem szczerze zdziwiona.

A fotki w podpisie to mój 3-letni synek Igorek :-)

ogarnęła mnie niemoc...myślałam że coś w tym domu porobię ... sterta prasowania czeka, obiad wypadało by zrobić a ja tylko leżę i ziewam ... tv wyłączyłam bo głowa mnie boli :baffled:

ja właśnie przeglądam różne gadżety ciążowo dzidziusiowe na allegro ... muszę sobie mniej więcej spisać co bym chciała z droższych rzeczy kupić i zobaczyć jaki wyjdzie koszt takiej zabawy :)

Ostatnia edycja:
mierzylam temp raz jeszcze nawet troszke wyzsza jest bo juz bylo 35,4:tak::-) hehehe i tak wlasnej temp nie mam grrr ale do lekarza udalo mi sie na dzisiaj jeszcze wklepac na 16.20 :tak:cud jakis bo normalnie jak dzwonie np w srode po wizyte to najszybszy termin podaja zazwyczaj wtorek nastepnego tygodnia:sorry2: to zobaczymy co mi gp powie bo trafilam na wizyte z baranem ktory dla mnie po porodzie jak mloda cycem karmilam chcial przepisac microgynon i byl zdziwiony jak mu powioedzialam ze raczej nie powinno byc dwuskladnikowego anty podczas karmienia :baffled:sprawdzal w ksiazce bo mi nie wierzyl:crazy: ale mam nadzieje ze krew wezmie do badania bo ilez mozna tak oslabionym chodzic....zaryzykuje z kawa za chwile i jak jej nie zwroce to moze pomoze;-)

ona-to-ma : suwaczek...szukasz na str z suwaczkami ustawiasz jaki tam sie tobie podoba. kopiujesz UBBC kod czy jak go tam zwal (brzmi podobnie chyba jak UBBC) na forum wchodzis zw ustawienia edytuj sygnature i wklejasz kod suwaczka. dajesz podglad i powinno pokazac czy sie udalo wkleic:tak:

reklama
dobra dziewczyny ja sie pomału wybieram na egzamin :sorry2: glowa mnie boli i oczy chyba cisnienie mam wysokie i martwie sie o fasolke :-( staram sie nie stresowac ale cięzko . Dam znac póżniej jak mi poszło.

Do góry