Nadrobiłam :-)
Mama - popieram decyzję z przebijaniem uszu...Lila nie dostała kolczyków więc nawet nie mielibyśmy jej co w uszka wsadzić
a z odciąganiem to jest to męczące i czasochłonne ale jak butelki i odciągacz myję ale nie wyparzam...może jestem wyrodną matka ale po co sobie dokładać roboty i trzymać dziecko w sterylnych warunkach jak "normalne" mycie jej nie szkodzi - a poza tym nie będę wiecznie przecież tak chuchać na nią i wyparzać;-) a ogarnąć nie jest łatwo ale jest to możliwe
zdrówka życzę dla Gosi! mam nadzieję że wkrótce katar będzie już tylko wspomnieniem...
OliFka85 - witamy:-) i zachęcamy do dzielenia się z nami radościami - troskami codziennego życia z małym dzieciaczkiem:-) oj wszystkich postów od początku to chyba nie ma sensu nadrabiać bo to przecież ponad rok pisania naszego
to moja Młoda jest dopiero w dzień aktywna bo ma 2-3 drzemki po 20-30 minut tylko...
Kaka - ile Ty masz energii! daj trochę... i jeszcze czytam że zrzucasz kilogramy - powodzenia życzę!
Misza - dopiero we środę mamy USG bioderek i mózgu więc dopiero wtedy odetchnę z ulgą (jeśli wszystko będzie dobrze)... jaki sen Ignasia
choć nie powiem bo Lilka śpi od 19/21 do 6 rano (z karmieniami o 21 i północy ale to na śpiocha więc się nie liczy - i to z reguły moja inicjatywa żeby najadła się dopóki ja nie śpię cobym potem mogła pospać bez pobudek) a potem jeszcze dosypia do 8/9 rano... ale jakby ktoś mi tak wziął dziecko i przebił jej uszy bez mojej wiedzy to już by Młodej chyba nigdy nie zobaczył
ja rozumiem że chrzestna ale jednak takie decyzje powinni podejmować rodzice
współczuje okresu... a ten pierwszy jest najdłuższy....mnie na szczęście bardzo nie bolało ale i tak się zdziwiłam bo nadal karmię Młodą tylko i wyłącznie naturalnie...
Emotion - Anitka podrośnie i też zacznie ładnie spać
Pandziorka - trauma okularowa;-) dobrze że nasza Młoda przyzwyczajona do okularów bo M. nosi od dawna a ja od tygodnia
ale żadnych skutków poszczepiennych nie było mam nadzieję?
Kasikd - fajnie że wyjście na spacer udane!
Gosia72 - Zosia Ci po prostu dorasta i dlatego tyle śpi a potem nie wrzeszczy z głodu
tylko się cieszyć
i masz na przyszłość naukę - nie chwal dziecka głośno bo sie dowie i będzie na opak robić
Esi - dobrze Cię "widzieć"
ja nawet na FB nie zamieszczam zdjęć Młodej więc ja to już całkiem dziwna jestem
Agatka nie waży mało tylko laska z niej rośnie - dba o linię:-) trzymam kciuki za szybkie wyjście ząbków!
życzę Wam udanej i leniwej niedzieli!