reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Witam w piąteczek:-)

Dziś w planie tylko obiad (mąż wraca dziś wcześniej, hurra!), potem wypad do teściów i babci, odebrać poprane i poprasowane ciuszki. Chyba się wezmę dziś za szafkę dla małej, żeby nie leżały byle gdzie, tylko żeby można było od razu pochować.
A weekend zapowiada się zajęty, bo jutro jedziemy odwiedzić ciężarną kuzynkę (ma termin 2 tyg. przede mną), a w niedzielę grill u znajomych.

to życzę udanego wypadu dzisiaj i od razu smacznego grilla na jutro :-)

witam dziewczyny
ja od rana rachunki i idę na allegro buszować teraz życzę wszystkim miłego dnia zajrzę potem buziaczki.....

jakieś kolejne zakupki ?? jeżeli tak to życzę udanego buszowania :-)

Jutrzenka, dla Was tak samo udanego grilla jutro, my chyba tak samo sobie zrobimy, ale bez żadnych gości. A dobrą rybkę to i ja lubię zjeść więc smacznego na kolację :-)

Widzę, że wzięłyście się za mrożenie obiadków i powiem Wam, że to jest bardzo dobry pomysł bo potem nie będzie kiedy i jak, a tak zawsze wyciągnie się gotowe więc ja w tyg. tak samo zabiorę się za coś, tylko najpierw zwolnię z jedną szufladkę.

tak, właśnie coś takiego daję
moje niepasteryzowane słoiki wytrzymały około pół roku - pewnie poleżały by dłużej ale wszystko zjedliśmy:-)
dlatego w tym roku jeszcze ze dwie porcje zrobię, właśnie mąż przywiózł cukinię od moich rodziców, jeszcze tylko dokupić paprykę i znów do dzieła

Ja chyba też będę musiała coś takiego zorganizować choć mój świetnie sobie radzi sam w domku a i pewnie później dla mnie po szpitalu coś by wyczarował:tak: No ale chociaż parę rzeczy bym zrobiła:tak:Bo jak na razie muszę często siadać i zmieniać pozycję bo szybko brzuch mi się napina więc staram się uważać.

Sonka no widzisz dało sie coś wykombinować z tymi śrubami:rofl2:

Kurcze coś z grilla teżbym zjadła:tak: Żałuję że nie zadzwoniłam do mamy żeby kupiła mi pomidory na targu. Lekarka kazała mi sie nimi zajadać żeby podnieść poziom potasu. Hmmm a tam są takie dobre facet przywozi z własnego ogródka Miam:-p

Witam kobitki :)
Widze zer wszystkie zajete :D
Ja tylko chyba jak ta łajzaa caly dzien na sobie z pilotem w rece:/
Dobrze choc ze neta mam to nie zanudze sie.
Wogole jakby nie bylo ze i tak pogoda tutaj jest poje##### to chwilowo zaczelo sie lato i upaly :/// Wiec nici z moich planow malowania plotu :/ Bo na zewnatrz nie wysiedze :/

Nic leze na obiad jakis, a tu fotke Wam zostawiam, na mile popoludnie.
Na fotce nie ma nic innego jak zwykla plastikowa pokrywka na talerz do mikrofali, taka jak ta: Zobacz załącznik 489965

tylko ta moja bardziej usmiechnieta :D
[[tak zaparowala - ja nic nie modzilam przy fotce]
Odgrzewalam cos ostatnio i w sumie mialam wyrzuty sumienia ze chyba za duzo zjadlam
a ze pozno a ze to a ze tamto,
ale jak zobaczylam jak sie usmiecha to mi przeszlo :)

Zobacz załącznik 489966

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam dziewczynki, ja dzisiaj zabiegana od rana :-)

Kwestię śniadań ,obiadów ,kolacji mam załatwione-moja mamcia będzie wszystko robiła :-D

aguga - Ty masz najlepsze rozwiązanie :-)

mu rano zakupy zrobiliśmy, potem zamroziłam gorę brokułów, no i nalepione, ugotowane siedzą w zamrażarce 192 pierogi :-), głupio to zabrzmi, ale to przez lenistwo, nie chce mi się potem co dzień gotować, więc wole teraz się narobić, żeby potem mieć oddech :-)
przymierzam sie jeszcze do papryki, ale u nas po prawie 5 zł, więc jeszcze poczekam, zamrożę fasolkę szparagowa jeszcze no i chyba wykonam te sosy od marand i to by było na tyle, bo i tak plan wykonany w nadmiarze

dobrze , że małż - anioł mi ciasto zagniatał i wycinał kółka, a ja tylko lepiłam, tylko dlatego jeszcze żyję :-)

aha - jeszcze pleśniaka z powidłami śliwkowymi i śliwkami upiekłam :-) - jutro przychodzą znajomi z wózkiem :-)

Ostatnia edycja:
Sonka Ty jakiś tytuł prawdziwej Pani Domu powinnas dostać.Zdradź tą tajemnicę skąd czerpiesz siły.Ja przy obieraniu ziemniaków się męczę :szok::szok::szok:
Oj tak moja mama to skarb o nic nie będę musiała się martwić będąc w szpitalu bo będzie uprane,posprzątane ,ugotowane .Przeraża mnie tylko tęsknota za synkiem :baffled:

reklama
Do góry