reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

teraz ma być chłodniej kilka dni, więc będę produkować :-) miłego dzionka wszystkim :-)

Czyli dzień jak co dzień, tylko temperatura otoczenia mniejsza :-p
Wspaniale, że dzień rocznicowy jak najbardziej udany plus jeszcze pan z balustradą. Zdążył na ognisko czy już tylko na hamak?? :laugh2: Udanych kwietnych zakupów!

reklama
oluśka, pesca - życzę wam dużoo wytrwałości w leżakowaniu ;-) czy miałyście robione posiewy? pytam bo akurat u mnie okazało się że przeklęty paciorkowiec, którego w szyjce macicy u mnie wykryto był odpowiedzialny za te stawiania macicy, w szpitalu naszpikowali mnie kroplówkami z magnezem, antybiotykiem na paciorkowiec, zrobili powtórny posiew wyszedł ujemny i jest lepiej, brzuch już się aż tak nie stawia, potem moja gin wyjaśniła mi ze również ta bakteria powoduje skurcze, stawiania się

mamba - z tymi szpitalami to masakra, wypuścili cię nawet nie mówiąc o tym że masz gronkowca:szok: ale na szczęście masz wizytę wiec twój gin na pewno nad sytuacja zapanuje, ja po wyjściu ze szpitala też od razu dzwoniłam do swojej gin bo dostałam wypis, żadnych wyjaśnień co dalej, porażka........... dopiero ona mi wyjaśniła wszystko
A tak swoja drogą tych bakterii w nas jest pełno, jedne sie leczy, inne nie, wiele z kobiet wogóle nie wie że je "posiadają" dlatego dobrze, że zrobili ci posiew, można zareagować, niestety z tego co słyszę wielu lekarzy wogóle nie zleca tego badania. Głowa do góry i daj znać po wizycie;-)

Hej dziewczyny.
Witam z rana.
Ja to dzisiaj niebardzo się czuję.
Nie wiem, jakoś tak brzuch mnie ciśnie na dole jak na okres i czuję jakby wszytko miało zaraz ze mnie wypłynąć :/
Boję się, że coś jest nie tak, a nie mam z kim małej zostawić, żeby pójść do lekarza :(

Witam się czwartkowo,
u nas remont pokoju rozpoczęty, mąż wczoraj dziury po kulach szpachlował (czyt. po kołkach). Dzisiaj będzie gruntował a jutro malowanie. Ja z tejokazji do rodziców wybywam żeby się nie inhalować farbami.
Na dodatek wczoraj zamontowaliśmy deszczownię nad wanną i w końcu nie będziemy musieli przesuwać rączki od słuchawki prysznicowej.
Mnie coś brzuch ostatnio pobolewa na dole po lewej stronie, ale to chyba od jelit (mam nadzieję).
Jak się ochłodziło to nasz synuś się rozruszał, upały na niego kiepsko działają.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

paulawawa112 ja to się Tobie dziwię, już dawno bym siedziała w poczekalni u ginekologa jak by mnie takie bóle niepokoiły. Nie pierwszy raz o tym piszesz. Bierz dziecko ze sobą, na tę chwilę jak będziesz w gabinecie to się nią ktoś zajmie w poczekalni. Czy czekasz aż coś się stanie??

witam

R wrocil ze sluzby i pojechal zawiezc Kube, ja zjadlam sniadanie i teraz kawkuję

to ze ja wstaje rano bo musze to rozumiem ale ze Wy sie tak wczesnie zrywacie to nie rozumiem
Hmmmm naprawdę czasami nie da się dłużej spać:no: Ja mam coraz więcej boleści i tak predłużam to moje leżakowanie ale też rano otwieram oczęta:tak:

pan nie załapał sie nawet na hamak , bo miał jeszcze balustradę gdzie indziej do montowania :-)
Fajnie że macie już balustradę wiem że takie rzeczy ciesza:tak: Ja nie mogę się doczekać na mój nowy blat w kuchni i stolik składany. No i czekam aż mój tata w końcu przywiezie gotowe łożeczko dla juniora :tak: Oj na Błonia to muszę wyciągnąc kogoś na jakiś spacerek:tak:

Witam się czwartkowo,
u nas remont pokoju rozpoczęty, mąż wczoraj dziury po kulach szpachlował (czyt. po kołkach). Dzisiaj będzie gruntował a jutro malowanie. Ja z tejokazji do rodziców wybywam żeby się nie inhalować farbami.
Na dodatek wczoraj zamontowaliśmy deszczownię nad wanną i w końcu nie będziemy musieli przesuwać rączki od słuchawki prysznicowej.
Mnie coś brzuch ostatnio pobolewa na dole po lewej stronie, ale to chyba od jelit (mam nadzieję).
Jak się ochłodziło to nasz synuś się rozruszał, upały na niego kiepsko działają.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Z tymi kulami to pomyslałam już o jakiejś masakrze u was w domu/mieszkaniu:-D
A z bólami chociż zadzwoń do lekarza albo po prostu zapakuj dziecko i pędź nie ma co żartować z tamimi bólami. Wiesz w szpitalu dość się naoglądałam. Możliwe ze to nic poważnego ale przezorny ubezpieczony.
Ja zaraz idę się myć i ubierać i lecę na miasto po prezent a potem do lekarza oby wszystko było ok:sorry:

paulawawa112 ja to się Tobie dziwię, już dawno bym siedziała w poczekalni u ginekologa jak by mnie takie bóle niepokoiły. Nie pierwszy raz o tym piszesz. Bierz dziecko ze sobą, na tę chwilę jak będziesz w gabinecie to się nią ktoś zajmie w poczekalni. Czy czekasz aż coś się stanie??

Nie czekam aż coś się stanie, ale już kiedyś poszłam z dzieckiem do lekarza i mnie wygonili :/
Stąd moje opory.
Jak na złość każdy powyjeżdżał, nawet sąsiedzi, którzy ewentualnie mogliby zająć się małą :/
No nic, pójdę do naszej przychodni najpierw, może lekarz mnie zbada dowcipnie, stwierdzi przynajmniej co z szyjką macicy

Masakry żadnej nie było :) To tylko pozostałości po tym jak mieszkała z nami siostra i miała telewizor zawieszony na ścianie i masę rzeczy na ścianach porozwieszane. :)

reklama
Witam i ja

Mam pytanko jeszcze do dziewczyn z krk: w którym szpitalu będziecie rodzić? Czy macie jakieś typy w tej kwestii? Ja mam w sumie lekarza z Kopernika, ale on bardziej z oddziału endokrynologicznego więc raczej na jego obecność przy porodzie nie mam co liczyć. Jestem nastawiona na rodzenie w "nowym" towarzystwie i jeśli nie będę miała zaleceń żeby rodzić w Klinice to chyba chciałabym gdzieś indziej, bo o Koperniku różne legendy krążą:baffled: Aha i jeszcze pytanko o dobrego okulistę w krk...muszę sprawdzić oczy przed porodem i potrzebuję rzetelnej opinii czy mogę rodzić sn. Ale to może jak któraś ma takiego lekarza na oku;-) to niech mi podrzuci dane na priv, żeby nie zaśmiecać naszego międzynarodowego forum :-)

ja będę rodzić na Ujastku leżałam tam w kwietniu na patologi ciąży i byłam bardzo zadowolona obaczyłam szpital i zwyczaje w nim panujące jak dla mnie pasuje...osobiście na Kopernika bym się nie zdecydowała to już nawet nie chodzi o legendy o nim krążące a o to że 20 studentów mi miedzy nogi będzie zaglądało z Narutowiczem miałam w tej ciazy nie miłe przejście wiec dla mnie odpada ... ale wiesz to są moje odczucia .... jeśli się martwisz o to że nie masz lekarza z danego szpitala to powiem ci że z tego co zauważyłam w Ujastku nie ma to żadnego znaczenia zarówno traktują pacjentki ale to tez moje odczucia;-):-)........ co do okulisty nie pomogę....

a my wczoraj najpierw poszliśmy na długi spacer na Błonia (dla nie-bielszczanek : taki gigantyczny plac zabaw otoczony lasem), Majka się wyszalała, a popołudniu mieliśmy ognisko, z duszonkami i ledwo zdążyliśmy się nimi napchać i pomyśleć o hamakach, a w ramach niespodzianki zjawił się fachowiec z balustradą i w 1,5 h zamontował ja nam, więc mieliśmy jeszcze prezent-niespodziankę :-) (tzn. zabuliliśmy za balustradę, ale jest i cieszy :-) ) więc chyba dzisiaj pojedziemy po doniczki i kwiatki jakieś na ten balkonik :-)
fajnie że rocznicowy dzień udany

Hej dziewczyny.
Witam z rana.
Ja to dzisiaj niebardzo się czuję.
Nie wiem, jakoś tak brzuch mnie ciśnie na dole jak na okres i czuję jakby wszytko miało zaraz ze mnie wypłynąć :/
Boję się, że coś jest nie tak, a nie mam z kim małej zostawić, żeby pójść do lekarza :(

Nie czekam aż coś się stanie, ale już kiedyś poszłam z dzieckiem do lekarza i mnie wygonili :/
Stąd moje opory.
Jak na złość każdy powyjeżdżał, nawet sąsiedzi, którzy ewentualnie mogliby zająć się małą :/
No nic, pójdę do naszej przychodni najpierw, może lekarz mnie zbada dowcipnie, stwierdzi przynajmniej co z szyjką macicy

ja wszędzie chodzę z Wiki i byłam ze 3 razy z nią u gina i jakby mi jakaś piguła czy lekarz wyjechała że czemu z dzieckiem to bym ją zjechała z góry na dół ...nie masz z kim dziecka zostawić i koniec a czujesz się bardzo źle wiec po co ryzykować ......

ja wczoraj byłam na wizycie u mnie wszystko oki a twardnienie to pewnie już przepowiadające bo mogą się pojawiać już 32 tc wiec jestem spokojna choć na wieczór znów troszkę brzuch twardniał ..... po za tym u mnie znów jak dla mnie za gorąco do tego mam płaczliwy dzień wstałam rano i się poryczałam sama nie wiem dlaczego .......

Do góry