reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Dzień dobry wszystkim. Druga nocka przespana, może to jakaś zmiana na stałe:confused::-)

to ze ja wstaje rano bo musze to rozumiem ale ze Wy sie tak wczesnie zrywacie to nie rozumiem
Moj adroga, wczoraj wstałam o 11, dziś po 10, więc ja wzorowo wykorzystuję czas. Przynajmniej od wczoraj, bo w czasie bezsennych nocy i po 5 wstawałam, żeby się dłużej nie męczyć:eek:

a my wczoraj najpierw poszliśmy na długi spacer na Błonia (dla nie-bielszczanek : taki gigantyczny plac zabaw otoczony lasem), Majka się wyszalała, a popołudniu mieliśmy ognisko, z duszonkami i ledwo zdążyliśmy się nimi napchać i pomyśleć o hamakach, a w ramach niespodzianki zjawił się fachowiec z balustradą i w 1,5 h zamontował ja nam, więc mieliśmy jeszcze prezent-niespodziankę :-)
Super, że rocznica taka udana:-)

Jak się ochłodziło to nasz synuś się rozruszał, upały na niego kiepsko działają.
Takie maluchy, a na pogodę wrażliwe, nie? Moja ma tak samo:-)

Boję się, że coś jest nie tak, a nie mam z kim małej zostawić, żeby pójść do lekarza :(
Popieram przedmówczynie, zabieraj małą ze sobą i leć do lekarza. A jak Ci ktoś uwagę zwróci to się postaw, jak przychodnia opiekunki nie zapewnia to Ci mogą co najwyżej skoczyć.

ja wczoraj byłam na wizycie u mnie wszystko oki a twardnienie to pewnie już przepowiadające bo mogą się pojawiać już 32 tc wiec jestem spokojna choć na wieczór znów troszkę brzuch twardniał ..... po za tym u mnie znów jak dla mnie za gorąco do tego mam płaczliwy dzień wstałam rano i się poryczałam sama nie wiem dlaczego .......
Coś trzyma Cię ten nastrój ostatnio, co? Ważne, że u gina ok, no i życzę, żeby humor wrócił:-)

ja wszędzie chodzę z Wiki i byłam ze 3 razy z nią u gina i jakby mi jakaś piguła czy lekarz wyjechała że czemu z dzieckiem to bym ją zjechała z góry na dół ...nie masz z kim dziecka zostawić i koniec a czujesz się bardzo źle wiec po co ryzykować ......

ja wczoraj byłam na wizycie u mnie wszystko oki a twardnienie to pewnie już przepowiadające bo mogą się pojawiać już 32 tc wiec jestem spokojna choć na wieczór znów troszkę brzuch twardniał ..... po za tym u mnie znów jak dla mnie za gorąco do tego mam płaczliwy dzień wstałam rano i się poryczałam sama nie wiem dlaczego .......

Też widziałam kobiety z dziećmi w poczekalniach.
Dobrze, że wszystko ok po wizycie, a płacz.. no cóż, hormony szaleją ;-)
Będzie dobrze!

Dla niedobudzonych kawa
Zobacz załącznik 489643 smacznego :-)

ja wrocilam z zakupow
musialam jakas suroweczke na obiad kupic, troche warzyw i owocow

z zachcianek ciazowych kupilam sobie kapuste kwaszona i zaraz jej nie bedzie bo siedzie i ja jem. Oby to sie nie skonczylo gazami (dobrze ze sama jestem) albo jakas gigantyczna biegunka :eek::eek:

a i leginsy kupilam bo teraz bywa chlodno rano to bede miala do jezdzenia z kuba zamiast spodni. A w Butik jeszcze obnizki wiec 20zl zaplacilam, kupilam xl, moze na troche mi wystarczy

teraz ma być chłodniej kilka dni, więc będę produkować :-)

Czyli dzień jak co dzień, tylko temperatura otoczenia mniejsza :-p

Paula heheh troche inny niz codzien bo w upaly robila przetwory owoco-warzywne a teraz w zimno bedzie przy garach stala. A to zasadnicza roznica :-D:-D:-D:-p:-p

ojj Sonka jak ja Cie podziwiam

i pochwal sie barierka bo tez jeszcze nie mam na zewnatrz to moze zgapie jak kasa bedzie. A drogo z metra jesli mozna zapytac

Nie wiem, jakoś tak brzuch mnie ciśnie na dole jak na okres i czuję jakby wszytko miało zaraz ze mnie wypłynąć :/
Boję się, że coś jest nie tak, a nie mam z kim małej zostawić, żeby pójść do lekarza :(

ja bym poszla z dzieckiem, jak sie pani w przychodni bedzie burzyc to sie jej zapytaj czy mialas ja sama w domu zostawic albo czy nie chce Ci dziecka przypilnowac. Dzidzia w brzuszku i Twoj spokoj wazniejsze niz jakies buraki w przychodni

Oj na Błonia to muszę wyciągnąc kogoś na jakiś spacerek:tak:

wyciagnij Sonke, niech sie oderwie od tych garow. Przy okazji brzuchy porownacie :-D

dobrze ze wszystko ok, a gorsze dni i ja miewam wiec to normalne, glowa do gory

Hej :-) Ja cały czas siedzę u rodziców, jest moja siostra więc towarzystwo mam, a wczoraj wpadła jeszcze ciocia ze swoimi synami więc dzień zleciał nie wiadomo kiedy. Dzisiaj zapowiada się już spokojniej.

Jutrzenka, ja wstaję wcześnie bo u mnie Olek tak się budzi, ale jak mogę staram się jeszcze dodrzemać, chyba, że już czuję się wsypana to wstaję.

sonkaa, super, że rocznica udana i spędziliście tak miło czas :-)

paulawawa, dziewczyny dobrze mówią, lepiej dmuchać na zimne i bierz córcie ze sobą, wiadomo, że nie każdy ma możliwość zostawienia z kimś dziecka

Nikolaa, dobrze, że wizyta udana i mam nadzieję, że humor szybko powróci

wernkika, widzę, że i u Was czas remontowy, to trzymam kciuki żeby szybko poszło &&&

Mina Ty jestes rozgrzeszona bo mam dziecko w domu ;-)

Erde i brawo, tak trzymaj poki mozesz sie wyspac :-D

Paula to kawa Twojej produkcji czy zdjęcie z neta, wyglada smakowicie

o rany tak patrze na ilosc moich postow, jeszcze niedawno 5 tys przekraczalam a zaraz 6 tys. :szok:
i kiedy ja mam cos w domu zrobic :-D

Paula heheh troche inny niz codzien bo w upaly robila przetwory owoco-warzywne a teraz w zimno bedzie przy garach stala. A to zasadnicza roznica :-D:-D:-D:-p:-p

ojj Sonka jak ja Cie podziwiam
Z przetworami też się przy garach stoi ;-)
No takiego już mamy robota na forum :-p Nawet dłuższej chwili nie usiedzi.
A nie! Leży przecież na hamaku czasami, tylko wtedy nie ma jak napisać :laugh2:

malinowa u mnie to nawet nie muszę wchodzić z Wiki bo w czasie wizyty zajmuje się nią położna razem wypisują mi zwolnienie:-D....... wiadomo że różni ludzie są i czasem brak niektórym życzliwości ale bez przesady mam dużo koleżanek które tak jak ja biegają wszędzie z dziećmi..... moja Wiki była ze mną u dentysty neurologa we wszystkich możliwych urzędach i instytucjach niestety nie mam jej z kim zostawić to co mam zrobić w łeb sobie palnąć a czasem trzeba coś załatwić pewnie że nie wszyscy patrzą przychylnie ale akurat mnie to pśtyka i niech by mi ktoś zwrócił uwagę to by usłyszał.......
Coś trzyma Cię ten nastrój ostatnio, co? Ważne, że u gina ok, no i życzę, żeby humor wrócił:-)
no uchwycił się jak rzep psiego ogona i ni cholerę się go pozbyć ale pocieszam się że jeszcze 6-8 tygodni i bedzie po wszystkim:-D

edit :

nie wiem dlaczego le nie pojawiły mi się ostatnie posty hmmmmmmm

jutrzenko
kapusta powiadasz zdałabym oj zjadłabym..... tylko mi nie wolno:-(

mimii miłego dnia
a sonka to jak nic Martha Stewart i tyle :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Muszę się z mamą umówić na kładzenie ogórków i robienie przecierów z pomidorów.
Na przeciery mamy szybki sposób: miksujemy w malakserze, potem gotujemy, zagotowane przecieramy przez durszlak (żeby się skórek pozbyć) i do słoików.

Do góry