reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

już ciśnienie podniesione.....

przyszło dwóch klientów (chyba rusków albo ukrainii) by przegrać im z dwóch DVD na jedną MP3. i tak zrobiłam.
zaraz wrócili i się awanturowali że źle zrobiłam. :wściekła/y::angry: tłumacze im że Pan prosił MP3 a DVD też jest MP3.
Aż koleżanka ze stoiska obok przyszła sprawdzić co się dzieje.
i tłumacze facetom chyba z 10 razy że nagrałam MP3. i pieniędzy nie zwrócę.
i zaczał znów swoją gadkę. to jak usłyszalam że chciał MP3 do aua płytę to domyśliłam się że CD i tłumaczę że trzeba było powiedzieć że CD a nie MP3. :angry: i dalej ciagnął swoje. Wkurzyli się i poszli. a Koleżanka ze mną z stoiska obok zaraz ochronie zgłosiliśmy. całe szczęscie to Centrum Handlowe to tu ochrony pełno. i zgłosił to do góry.
aż musiałam coś zjeść żeby uspokoić nerwy. ehh

reklama
już leżę w łóżeczku ale coś mi się przypomniało:
mam nowy hit od koleżanki odnośnie ciąży
UWAGA: wrażliwe/drażliwe/przewrażliwione/obrażalskie itd proszę nie czytać dalej
nasza rozmowa:
koleżanka: a w jakiej pozycji sypiasz teraz w ciąży?
ja: na boku przeważnie ale najwygodniej mi na plecach
koleżanka: to dziecko dusisz! na plecach nie wolno nawet leżeć.
ja:aha
i tu mnie zamurowało bo już poruszałyśmy ten temat.
Ja zaczynam dopiero 6 miesiąc i nie czuję dyskomfortu leżąc na plecach a śpię i tak na boku..
Niektóre to już po zrobieniu testu ciążowego śpią tylko na boku bo inaczej nie wolno.. ludzie! nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
jest nawet wątek na ten temat:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/sen-na-boku-czy-na-wznak-26242/

a czy wam przeszkadza już leżenie na plecach?
Dla mnie przesadzają,organizm sam wie co dla nas najlepsze.Ja zasypiam na boku,a w nocy budzę się na plecach często,o wiele częściej teraz wybieram taką pozycję niż wcześniej,biodra mnie bolą za bardzo.
Ptyśka współczuję relacji z rodziną.Nie wyobrażam sobie żeby własna mama obgadywała jedno ze swoich dzieci.
Sandy mam znajomą która robi piękne bukiety z lizaków,itp.Jakby co to podam linka
Polcia zdrówka dla córci
Malinowa_Paula szczęśliwej podróży :-D
Ja wczoraj zasnęłam przed godz 20,no tak mnie zwaliło z nóg ,że w szoku sama byłam.Synuś z mężem zajmowali się sobą,oglądali bajki to mogłam poleniuchować.

Ale tu dzisiaj spokojnie, my prawie cały czas na dworku, pogoda fajna, bo ciepło ale chmury są więc nie ma też upału.

malenstwo, jeżeli zdecydowałaś się na terapię to również trzymam kciuki, ale wydaje mi się, że mężowi powinnaś powiedzieć, pewnie i tak jakoś by się o tym dowiedział, a może jak zobaczy, że dla Ciebie to jest na prawdę poważna sprawa to sam zmieni do tego stosunek.

Musa, w ciąży niestety wiele dolegliwości jest bardziej odczuwalnych, ale mam nadzieję, że u Ciebie już się to nie powtórzy.

nikamo, fajnie, że wycieczka udana i miło spędziliście czas :-)

Faktycznie, cisza tu i spokój dzisiaj:-)
Plan minimum na dziś zrealizowany: chałupka względnie ogarnięta, łepetyna zafarbowana, co by odrostami ludzi nie straszyć, pedicure zrobiony, tylko jakoś żelazko mnie nie zachęca:-p
Poskarżę się tylko, że palucha poparzyłam, tak niefortunnie garnek złapałam że cała para poszła mi bezpośrednio na palec wskazujący prawej ręki, czyli ten najbardziej potrzebny. Trzymam w wodzie z lodem, trochę mniej boli:hmm:
Netika,
namówiłaś mnie;-) Kawkę mrożoną chyba sobie zrobię na pocieszenie, ale taka z bitą smietaną mi się marzy, a nie mam...

a ja oglądam na TLC "prosto z porodówki". 16-latce zrobili cc w 24tc. Takie maleństwo wyjęli że szok.
Oczywiście za każdym porodem jaki oglądam to się wzruszam i płaczę.

A mnie juz nerwica bierze :wściekła/y: M przyjechał z giełdy zjadl obiad posiedzial pól godziny i znowu pojechali gdzieś za samochodem :baffled: Mlody dzisiaj już dużo lepiejod wczorajszego popołudnia nie ma temperatury i nie wymiotuje ale i tak siedzimy w domu bo przeciesz na antybiotyku nie wolno na slońce :-( Już mi się nudzi w domu taka piękna pogoda :-(

patrycja a ty sama z chorym dzieckiem.. mnie by również nerwy wzięły. A mógł M posiedzieć z dzieckiem żebyś ty chociaż na jakiś spacer się przeszła lub do koleżanki..

patrycja a ty sama z chorym dzieckiem.. mnie by również nerwy wzięły. A mógł M posiedzieć z dzieckiem żebyś ty chociaż na jakiś spacer się przeszła lub do koleżanki..

Mina ale od tych nudów i siedzenia w domu w mijej głowie uknuł się chytry plan ;-)
i mój kochany mąż za tydzień w niedziele zobaczy co to znaczy siedzieć z dzieckiem cały dzień :rofl2: a ja nareszcie umówię się z dawno niewidzianymi koleżankami:tak:

A tak serio to jestem strasznie zła bo do tej pory go niema i już mi się zbiera na płacz :zawstydzona/y: chyba będą ciche dni

A czemu tu takie pustki ? Wszystkie pewnie z pogody korzystają.

reklama
Mina ale od tych nudów i siedzenia w domu w mijej głowie uknuł się chytry plan ;-)
i mój kochany mąż za tydzień w niedziele zobaczy co to znaczy siedzieć z dzieckiem cały dzień :rofl2: a ja nareszcie umówię się z dawno niewidzianymi koleżankami:tak:

A tak serio to jestem strasznie zła bo do tej pory go niema i już mi się zbiera na płacz :zawstydzona/y: chyba będą ciche dni

A czemu tu takie pustki ? Wszystkie pewnie z pogody korzystają.

Plan super :tak:,kciukam oby wypalił.Współczuję siedzenia w domu,u nas pogody nie ma superowej więc więcej w domu siedzimy.Mój m kupił dziś grę lego i chłopaki grają na lapku.

Do góry