reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paplanina

:-) Pola bedzie dobrze mnie wczoraj po sprzataniu lazienki wzielo na zlamania ale dzis jest ok
Megusek Ty masz dobrze ze Ciebie nie nosi...

reklama
Pola ja sobie tłumaczę, że widocznie te bóle w pierwszej fazie nie są takie straszne skoro większość kobiet w tym czasie woli chodzić

Pola mi zawsze moja mama i babcia powtarzaly ze jeszce 100lat temu kobiety rodzily w polu i co dzieci byly zdrowe i silne jakos sobie dawaly rade fakt smiertelnosc byla duza ale jakie silne spoleczenstwo bylo ...?! a teraz co sami chorowitkowie... hihihii nie dajmy sie szybciutko bez wiekszego strachu i z dzidzia za dwa dni do domku.... co wy na taki plan inwazji na szpitale?:cool2:

Mi sie podoba pomysł aby wyjśc wczesniej ze szpitala, nawet tak sobie troche planowałam;-) ale niewiem czy cos z tego wyjdzie.
Hmmm... ostatnio jakos się ciszej zrobiło na tym forum....czyzby nowe mamusie się rozdwajały???:-)

Zapraszam do Holandii. Tutaj opuścicie szpital po 6 godzinach od porodu:-D
Wczoraj np. odwiedziła mnie sąsiadka i powiedziała, że po urodzeniu dziecka dostają zastrzyk w uda, żeby urodzić łożysko??? Czy ktoras z Was o czymś takim słyszała? PO cholerę ten zastrzyk? Czy u nas też praktykuje się coś takiego??

Pola wiem, ze czasem podaje sie zastrzyk z oksytocyny tylko po to by szybciutko i sprawnie urodzić łożysko, tej samej co podaja jak masz slabiutkie skurcze ( na zapęd ), nie wiem jednak czy to sie robi zawsze. Luka we wiadomościach. A czy w udo, czy w jakieś inne cudo to też nie wiem :-)

To ja znalazłam cos na ten temat, i teraz zaczynam sie zastanawiać czy mi podano ten zastrzyk czy nie, bo łozysko urodziłam szybciutko, ale nie pamietam żeby mi cos wstrzykiwali, chyba tylko znieczulenie do zszywania krocza:eek:
�o�ysko

reklama
ja podobnie jak patija luka w pamieci :eek: nawet nie wiem czy jakies znieczulenie do szycia mi podawali:baffled: niezle ale chyba nie daja nic na urodzenie lozyska przynajmniej nie zawsze ja nawet nie wiem kiedy urodzilam lozysko:dry:

Do góry