reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paplanina

reklama
Monika dziekujemy za opis. Nikt sie nie przerazi tym opisem wszystkie wiemy ze to co nas czeka to nie zabawa. Troche przeszlas przed porodem z tym lezeniem a ktg. Teraz juz jestes w domku ze swoim skarbem. Kazda z nas chcialaby juz byc po.
Pozdrawiam Ciebie i Dominiczka :-)

Kobitki, jestem dzisiaj, bo wczoraj mnie pogięło :szok:
Dostałam mocy i wzięłam się za sprzątanie domu i porządkowanie ogrodu. O, ja głupia cipa! Po południu trzasnęło mi w odcinku krzyżowym i dupa, ani pochodzić ani poleżeć bo boli. POtem przeniosło mi się na lewy bok. Bolało jakby nerka (znaczy w tym miejscu), nie mogłam złapać oddechu, bo mnie zatykało ani się ruszać. Dreszcze na całym ciele i tak prawie całą noc. A, potem zaczęło promieniować do przodu. Cholera, czy poród może zaczynać się na plecach??? :szok: Muszę przyznać, że się trochę przestaraszyłam. Od rana nie boli, ale mam twardy brzuch i lekkie skurcze, choć po wczorajszym, to sobie mogę z "takimi tyci" dolegliwościami w maratonie wziąć udział :-p
Powiedzcie, proszę, czy bóle porodowe zaczynają się jak menstruacyjne, czy tez mogą byc inne???

Hej Pola!
Nie wiem jak dokładnie Ciebie boli. Jednak pierwsze bóle porodowe zaczynają się podobnie, jak menstruacyjne. Krzyż też boli. Ból ten promieniuje od krzyża do dołu brzucha. Przynajmniej tak było u mnie.
Trzymaj się dzielnie!!!
Może przegięłaś "troszeczkę" z tymi porządkami ;-)

Pola taka duza a tak niemadra ;-) przed porodem trzeba odpoczywac :-) zadnego sprzatania ponad sily. Dzisiaj maszsie lenic...bo jest kurcze jakas kolejnosc porodow chyba na tym forum? ;-):-D :cool2:

reklama
Dziękuję Babeczki, jesteście kochane:-)
Mąż też mnie opieprzył (tak miłośnie) za to nadwyrężanie się.
Zastanawiam się (po wczorajszym, kiedy bolało i miałam trudnośći z poruszaniem się) jak to będzie podczas I fazy porodu?? POlecają chodzić, ruszać się itp. czy będziemy w stanie??

Do góry