reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Twardnienie brzucha

Twardnienia brzucha na tym etapie to fizjologia. Jeśli nie ma ich strasznie dużo, nie skracają szyjki, nie ma się nimi co przejmować. Jeśli dają dyskomfort, spróbuj albo się położyć, albo wręcz przeciwnie, pospacerować. Zobaczysz co pomaga. Magnezu możesz brać więcej, ale lepiej skonsultować to z lekarzem. Możesz za to spokojnie zmienić wodę na Muszyniankę

reklama
Twardnienia brzucha na tym etapie to fizjologia. Jeśli nie ma ich strasznie dużo, nie skracają szyjki, nie ma się nimi co przejmować. Jeśli dają dyskomfort, spróbuj albo się położyć, albo wręcz przeciwnie, pospacerować. Zobaczysz co pomaga. Magnezu możesz brać więcej, ale lepiej skonsultować to z lekarzem. Możesz za to spokojnie zmienić wodę na Muszyniankę
Póki co z szyjka wszystko ok i oby tak zostalo. Zobaczę co pomoże bardziej. Mam też teraz kłopoty z trawieniem więc byc może nasiliło się to od tego. Muszyniankę już pije od dawna :) dzięki za odpowiedź

U mnie 28 tc i te skurcze pojawiają się co jakiś czas. W sumie mi pomaga jak usiądę (jak się położę to mam wrażenie, że są mocniejsze).
Ja mam aktywny tryb życia, pracuje i w ciągu dnia tak bardzo się nie pojawiają, dopiero wieczorem/w nocy.
Pomaga mi też ciepły prysznic przed snem.

To wygląda na to, że sporo z nas tak miało lub ma :) Ja mam ten problem, że jestem na zwolnieniu i większość czasu po prostu leżę lub siedzę więc być może bardziej to czuje :)

Do góry